Evaeva Moje kamarádka vaří samé takovéhle jednoduché salátové pokrmy a ty děti to jí téměř všechno, asi jak jsou prostě zvyklé od jakziva. Tuhle ji prý prosily, zda by nemohly mít někdy na veceri něco nezdravého a vyšlo z toho, že by chtěly karbanátek:-D:-D.
Vše o těhotenství a dětech
Karja u nás by neprošel tuňák, jinak zeleninové rizoto nebo třeba šunkofleky jsou u nás běžná večeře.
Evaeva Ale tak šunkofleky jsou pracne jídlo:-D. Tuhle jsem přemýšlela že je udělám a zavrhla to, že uspinim moc nádob:-D. To třeba ta moje kamarádka považuje za sváteční jídlo, stejně jako francouzské brambory třeba.
Zina u nás hodně fungovalo jídlo do ruky, velký vrtule, a pak různý placky, zeleninovy i s masem, jak to mohla držet sama, byla spokojena, vlastne jsme nikdy s kousanim ani davenim neměli problém
jako mezistupen predtim, dokud nesedela, jsem ji to mackala vidličkou
edit: ale jestli kupujes skleničky, tak ty pro starší děti už taky nejsou dohladka, ale jsou v nich kousky, tak třeba si zrochu zvykne skrz to?
Zina když byli kluci malí, měla jsem v mražáku kostičky masa (fakt malinké). Vždycky jsem hodila nějaké na oliváč nebo máslo, pak jsem přidala kostičky zeleniny, co jsem měla po ruce a podlila vodou. Mixovala jsem.
Pokud nejíte s mužem maso, třeba by to šlo řešit takhle.
Karja nádobí myje myčka. Jinak teda pracné nejsou, akorát uvařím těstoviny, nakrájím šunku, přidám sýr a vajíčka. Když mám hotové ty těstoviny, zvládnu to během jejich svačiny. Mně teda hlavně vyhovuje, že to pak šoupnu do trouby, nastavím a je to hotové, když přijdeme z venku. My se totiž vracíme až před sedmou. Francouzské brambory jsou horší, jak je musíš loupat:)
brrr kosticky jsem měla taky v pytliku a rozděleny gumickou a jen jsem to strihala, ale teda byl to hroznej vopruz tohle vaření těch malejch porci
Potrefenáhusa syn právě tohle hrubé jídlo jedl hodně dlouho, žádné zvykání neproběhlo, tohle totiž polkneš bez kousání, Ale jakmile měl třeba i jen úplně doměka dušenou mrkev, byl problém. Ale pak se kousat naučil, ale už jsem poslouchala rady švagrové, jak ho to naučit, aby to vůbec v životě uměl![]()
![]()
Zina Ted nevim, jestli ti to uz nekdo neradil, ja jsem pro dite delala maso do mrazaku bezne, protoze mame obcasny domaci zdroj snad vsech druhu. Takze kdyz jsme dostali maso, ty nejlepsi kousky jsem uvarila v pare, jen tak, bez soli a jakehokoli koreni, rozmixovala jsem to s troskou vody, na ktere se to varilo, dala do tvoritek na led, zamrazila, a pak jsem to z nich vyklepala do zipovaciho sacku a takto skladovala v mrazaku. Pak kdyz jsem varila cokoli pro nas bez masa, rozmrazila jsem do toho diteti jednu, dve ty kostky, a mel plnohodnotne jidlo.
Zina nepochopila jsem, jestli jste striktně bezmasá domácnost nebo jsi jen rozpačitá z toho, jak vařit maso pro syna, ale pokud to je ten druhý případ, tak já klukům dávala maso obrané od kostí, když jsem vařila vývar, speciálně hovězí pomalinku tažené je pak krásně měkké a navíc má i chuť chycenou od té zeleniny, tak to můžeš taky vyzkoušet.
Myrtila přesně takhle jsem to dělala i se zeleninou, v mrazáku jsem měla kostičky, nasypala do skleničky, rozmrazila a mohl jíst. To byly fajn časy![]()
Čas příkrmů, má neoblíbená fáze, se tady už taky blíží ![]()
Evaeva Jj, zeleninu jsem tak resila taky, to byla super vychytavka
Rozhodne jednodussi nez momentalni stav - jim vsechno, ale krmim se sam
Aneb ten uklid pak ![]()
Myrtila tuhle fázi jsme taky měli, to bylo tak dát do pračky všechno včetně dítěte a rovnou vymalovat. Teď už je to o dost lepší, ale zase už si vybírají![]()
Evaeva ne vsichni maji mycku ![]()
Me taky jakekoliv vareni z vice nadob a hrncu od doby, co mam dite, silene odpuzuje. I bez vareni je toho nadobi porad nad hlavu a jak je na neco treba vic jak jeden hrnec, moc se mi do toho nechce.
Zuzuli jo, vždyť jo, proto píšu, že u nás myje myčka. Ale popravdě moc jídel s míň nádobím si těžko představím.
Zina já maso kupuju vždycky v nějaké akci bio nebo farmářské a nakrájím na menší porce a syrové zmrazím v ikea sáčcích. Mám teda takový ten parní vařič a tam to házím normálně zmrzlé , posypu třeba bylonkama a je to. Když to budrš přidávat k něcěmu mixovanému, tak ta chuť je nevýrazná, ale ne hnusná. A když pak bude jíst kousky, tak to můžeš okořenit nebo k tomu dát nějaký dip... určitě by to šlo i na pánvi nebo jinak...
Evaeva Jo, já to brala, že se se ještě vaří ta šunka a hned máš dva kastroly jakoby navic:-D. Ale ty to teda dělás jako že šunky co se dává na chleba třeba? Já už tuhle přemýšlela že to holkám udělám, ale u nás se asi ty klasické šunkofleky nikdy nedělali a nevím co na to použít.
Zuzuli Viď, jak v tom hrnci to jídlo jakoby nezůstane, hned to vyhodnotím moc nádobí, jak se to musí u toho vaření smejvat:-D. Já myju nádobí snad nonstop jako!
Karja jo, kupuju vysokoprocentní, v názvu má lehce zauzená, takže žádné zdravé jídlo to nebude. Dobré je přidat ten sýr, klidně výraznější. A na pekáč pečící papír:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí