Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43460 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 10:42

Pinot Noir 

Evaeva teď koukám, že nurofen dělá i cucaci tablety nebo sirup s vyšší koncentraci pro větší děti. Tak třeba to by bylo pro vás řešení. 

https://www.nurofen.cz/produkty/deti/?fs=%255B%2522ChildrenOnly.id-4381%2522%255D

Paracetamol se mi hledat nechce, ale třeba taky něco existuje. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 10:56

continuity akurát že ten Nurofen s vyššou koncentráciou ma dlhodobo výpadok. 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 10:57

Evaeva a vy uz davate ten koncentrovanejsi nurofen? Ja jen ze jinak je u Panadol sirupu i Nurofen sirupu(toho pro mimina) stejny davkovani na ml.

Online Malenge
4851 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 10:57

Tak ono by třeba nebylo od věci ten sirup pro mimina nechat, jak je, když se jim dává těch nulanulanic ml. A od nějaké váhy třeba 12 kg ho udělat koncentrovanejsi, aby toho nebyly tři stříkačky, ze jo.

To, ze dítě od tři let lze naučit spolknout tabletu, mě rozesmalo dost podobne jako kolegyně výše. Jsou to moje děti, ano, moje odpovědnost, ale jak bychom to trénovali teda nevím, když jim nic není, tak asi tezko do nich budu rvát léky na trénink a když léky potrebuji = je jim zle, hoří horečkou, situace je o to horší. Trénovat to s nějakým bonbonem je taky blbost. Takze proste nějaké dítě s tím problém nemá, jiné dítě s tím má problém veliký. Můj 6 lety nebyl v lete schopen spolknout ani 1/4 tablety kinedrylu. Zase ale, když tu byla ta kola, cca v den třetích narozenin sedli na kolo a jeli, nemam ambice tvrdit, ze jsem je to naučila. Proste to tak mají. 

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 10:59

Malenge ono to tak je, Nurofen se dela ve dvou koncentracich, 20mg/ml a 40mg/ml.

Offline 711990
18328 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:00

letfenixa u nas dostupny je

Online Pinot Noir
29990 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:02

continuity Evaeva jo, velkýmu zkusím tu tabletu rozdrtit, příště. On to taky nezvládá, má silný dávicí reflex, kvůli tomu máme i ty potíže se zubařem vždycky. Takže tableta oblemcaná, dítě poblitý, takže jsme posledně skončili zase u sirupu, u třetí lžíce už se cukal. Příště zkusím drtit, to by mohlo projít.

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:11

Pinot Noir jo, tohle nás zachránilo když v Itálii loni začala starsi v noci fnukat že bolí ouško, což je přesně ta situace na kterou se v obytnaku úplně nepripravis. Nadrtila jsem ji půl tablety ibalginu, a ráno byla v cajku.

Offline rasaNori
8871 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:13

A enterol jim dávám tak, že pokryju dno lžičky marmeládou, na to to doprostřed vysypu a zase to marmeládou zvrchu přikryju. Holky už ví že to maji rychle spolknout a zapít, a funguje nám to dobře. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:42

711990 asi jo, řídím se tím, co je na krabičce. V lékárně akorát nahlásím věk nebo váhu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:44

Pinot Noir nebo ať to rozkouše. Ty 125mg jsou takové minitablety, pro ríšu by byly dvě nejspíš. No, spíš ti přeju, ať to dlouho nepotřebuješ.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 11:45

Malenge já mám se sirupy taky ten problém, že starší u virózy často zvrací, ty hleny mu vadí. A dráždit mu žaludek ještě sirupem...

Offline Tabea
8205 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 12:12
Reakce na continuity:

Pinot Noir ale ten objem jsem vysvětlovala v príspevku vyše, proč si myslím, že to je.  Kdyby se udělala větší koncentrace, třeba dvojnásobná, tak do kojence budes lit 1,5 ml sirupu, což lehce sklouzne k chybě (i měření) a tam je to riziko předávkování mnohem větší.

Je to léková forma i pro děti, které váží pět kilo, na to je potřeba brát ohled. 

​ale vždyť jde udělat sirup s různou koncentrací. Pro mimina a pak pro větší děti. 
Dcera v ČR onemocněla, pak měla ještě vyrážku. Doktor nevěděl z čeho, tak řekl, že to muže být ibuprofenem nebo prospanem. Tak jí napsal tenhle  panadol sirup, mucosolvan a dithiaden tabletu. To jsem trochu nepochopila, proč na alergii tabletu a ne kapky, ale budiž. 
Můj sedmiletý měl problém spolknout půlku ibuprofenu. Klaplo to na lzicce s presnidavkou. Radši do nich teda naleju sirup, ale tenhle konkrétní přípravek mi přišel hodně mimo. 

Offline letfenixa
10924 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 12:15

Syn tablety neprehltne,  takže buď sirup alebo to rozdrvim. A paralen cipok si sám pýta, aj mu rýchlo zaberá. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 12:17

letfenixa když je ochotný použít čípek, tak je to podle mě ideální.

Offline Tabea
8205 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 12:27

Evaeva já taky radši nurofen/ibuprofen. Teď jsem teda koukla na net a paracetamol sirup generikum, co se tu prodává, je koncentrovanější a je až od 1/2 roku (7kg). Pro váhu 33-43kg je jedna dávka 12,5ml, což je zlatý oproti 20ml toho panadolu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 12:32

Tabea já ten brufen dávám jen kvůli dávkování a lepší manipulaci. Nejlepší bylo, když akceptovali čípky no.

Online continuity
43460 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 12:32

Tabea no však sirup s různou koncentrací se dela. Za to já fakt nemůžu, že máte doma ten pro kojence nebo že je vypadek.

Offline Tabea
8205 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 13:05

continuity já spis nechápu to, proč výrobce děla sirup pro pacienty od 5 do 40 kg. Navíc teda u tohohle to máchání v lahvicce a stříkačka na 8 MK, takže když chci 10ml, tak opustim místnost a naberu podruhý, protože nemocnymu dítěti v noci rozsvicet nechci. Já se s tím setkala prvně, popravdě vy mě nenapadlo, že někdo takovou věc vůbec vymyslí.  Kdybych náhodou v ČR znova potřebovala léky, tak si na to dám pozor. 
Ale věřím, že v tom prsty nemáš, takže kritiku nemířím na tebe.

Offline Aranel
6667 příspěvků moje polička 09. listopadu 2022 14:27

Pinot Noir No jo, jedině že by se ten paralen nebo panadol dělaly ve formě biosaurů... ach jo, snad to bude jen lepší!!

EvaevaJá taky, když už někdy ibalgin, tak ten 200. Zabírá to, i když mi kamarádka-lékárnice jednoznačně tvrdila, že mi to zabírat nemůže, že je to pro šestileté děti