Tabea Panadol nebo Paralen? Protože ten popis přesně sedí na paralen, vždycky jsem celá oblemcaná
a kvůli tomu množství staršímu už dávám normální prášek
Vše o těhotenství a dětech
Tabea na kterémsi sirupu už bylo napsáno, že dětem nad 30 kg se mají podávat jiné lékové formy.
Teda 40 kilo ještě nemají ani ty moje, ale já půlím dospělý paralen.
A presne, některý ten sirup tam měl 1 rok po otevření, tak jsem kupovala ten. To si zas nedělám starost, že by to měli špatně stabilizované, není to kuřecí z Billy.
Garfie Debata se uz posunula, ale naše lékarnička obsahuje paralen, orofar na bolení v krku, dithiaden, náplast a kapky do očí. Teď o víkendu mě začalo ukrutně bolet v zádech, tak jsem zadoufala, že bych něco našla u našich (lékaři), no tak ani náhodou.
Tak ono je to dobře, když toho člověk moc v lékárničce nemá, protože to znamená, že skoro nic nepotřebuje. U nás bohužel lékárnička zabírá půlku jedný skříňky v kuchyni, dny, kdy tam jako jediná věc seděl ibuprofen kvůli bolestem hlavy po kalbě, už jsou pro mě nenávratně pryč.
MPLee sakrys:D ale tsky myslim, ze budes spokojena. Ja jsem mela Bee nejradeji. Ted mame Butterfly, protoze se da slozit do prirucniho zavazadla, ale jizdni vlastnosti ma straslivy. I jsem si rikala, ze kdybych mela znova mimino, klidne bych si poridila i jen Bee s korbou. Ale nastesti se zadny dalsi nechysta![]()
711990 hele máš tak 2 roky na rozmyšlení - kdyžtak ti pak přenechám náš bee s korbou a skatem ![]()
Já si na ten bee už taky zvykla. Na krátký přesuny mhd a tak je dostatečný, do terénu máme původní a pak ještě ten dvojkočár... Eh a to jsem si ještě nedávno myslela, že víc než jeden kočár je totální rozežranost ![]()
Včera jsem byla ve vaně, mě tam chodí opruzovat děti, když se jdu nalozit brzo abych rozmrzla z venku. Už mají i svůj rituál, velkavelka dávkuje odličovací mléko,malamala micelární pěnu a pak mi ještě bězej půjčit svou zinku na odliceni, no tak tam tak ležím, ponoruji se do vody, s úlevou těch nahřátých zad a velkamala mi říká ,,mami, ty vypadáš úplně jako skeleton,,:-D. Že je to dobrý? Že je to dobrý, jakože jsem štíhlá, že jo!? Ale nějak mi to moc na sebevědomí nepřidalo!, Myslím totiž že byla zaměřena na obličej:-D
brrr No tak to asi vítej v klubu. :-) Pamatuju kdysi nějaký večírek u nás, kdy se někdo zranil a přítomná zdravotní sestra, když viděla moji výbavu, zhnuseně požádala přítomné, ať jí skočí pro autolékárničku. Což mi připomíná, že bych mohla prozkoumat ten emergency bag, co jsme dostali.
A mimochodem, na téma léků ještě taková pikantnost, teď bojuju s nějakým nachlazením a muž včera ztratil nervy a přinesl mi z lékárny nejsilnější ibuprofen, který se tady dá sehnat. Celých 164 mg ve dvou tabletách (zatím jsem se léčila nějakým slabším)!!!! Prý když požádal o čtyřstovku, lékárnice málem dostala infarkt.
Karja mně zase Ríša nedávno řekl: "Mami, ale ty se vůbec nechováš, jak paní učitelka." Taky nevím, co to mělo znamenat, jestli jako dobrý, nebo blbý. ![]()
![]()
Garfie ha, to jsou moji lidi, mě 200 úplně stačí ![]()
Pinot Noir Asi seš nedůsledná:-D
Evaeva to je detska davka, kdysi mi to stacilo. v dobách, když jsem kvůli těhotenstvím a kojení nebrala Brufen několik let. Paralen mi nezabere vůbec, dřív se s ním otrávím. Prý lépe funguje nitrožilně.
Zas Japonci jsou útlejší asi i lehčí.
Keď syn v lete užíval Nurofen sirup, tak z nemocnice sme prišli s nejakým silnejším, ktorý má (mal) dlhodobý výpadok, takže som kupovala slabší, ktorého bolo treba strašne moc
a ostalo nám milión tých striekaciek, ale u nás sa to zuzitkuje, buď syn alebo babka.
Evaeva Mě právě taky, musím zjistit kolik má ten, co jsem brala do teď, tipuju tak 40 mg v tabletě. ![]()
continuity Jo, Japonci asi snesou méně, je to vždycky jedna z první věcí co se doporučuje mezi expatama na dovoz.
Evaeva continuity Foto jako důkaz. ![]()

Tabea Takže do teď jsem se léčila dávkou asi jako pro šestiměsíční mimino!
Ještě že se k tomu cpu zázvorem!
Tabea Tento Panadol uz jsme doma museli zavrhnout. Deti ochotneji polknou tabletu, nez by vypily to mnozstvi sirupu.
Mně říkala lékárnice radu - sirup+kapky po expiraci vyhodit, u tablet typu brufen, paralen lze jeste nejaky cas uzivat.
ziginka to mnozstvi je úplně sileny, asi zvlášť pro děti, kterym to nechutna (naše)...já mám radši ty cipky, Akorat po nich bejva při dalším užívání prujem, tak máme pro jistotu i ty sirupy, ale po těch prej bejva prujem při trochu delším užívání taky
no ale cpát do ni to uhlí (rozdrceny s co nejmenším mnozstvi vody na kasicku strikackou od panadolu) taky nebyla žádná slast...
Potrefenáhusa prujem je i po sirupech, aspon Tonda miva. Je tam hodne umelyho sladidla. Jinak mne 5ml prijde jako mala davka:D Tonda ted bere 7.5ml, to je na dve polknuti, ale on to rad
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí