Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 17. srpna 2017 22:52
Reakce na žluťásek:

Doporučuji vyzkoušet fakt pořádně, ideálně třeba na týden vypůjčit (některé obchody to umožňují). Rozhodně nekupovat jako já v nadšeněckém opojení po 10 minutovém pochodování po prodejně.

KIBI jsem si totiž koupila a pak ho využila asi tak dvakrát. Syna nošení moc nebralo, kroutil se tam a jakoby se ode mě odtahoval, aby na mě viděl, a v důsledku toho docházelo k naprosto nežádoucímu záklonu hlavy (jak by to popsala paní Kiedroňová :-)). Navíc mi nedošlo, že když se jde bez kočáru, není kam dát věci, takže nevyhnutelně táhneš kromě dítěte ještě batoh. Já z toho byla strašně urvaná a upocená. Ale za to KIBI nemůže :-)

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 17. srpna 2017 23:12
Reakce na Gatita:

Já už měsíc syna nosím v nositku vypůjčeném od kamarádky, ale moc mi nesedí a chci jiné vlastní. Miminu se znelíbil kočár a nechce v něm ležet. Doufám, že si to ještě rozmyslí, až bude sám sedět a líp z něj uvidí :) už teď má k devíti kilum, na velký výlety to pro mě není. Ale na běžné pochůzky po městě mi nosítko naprosto vyhovuje a malej ho miluje. Než navážu šátek, může se vzteknout a já jsem pak vynervovaná, tohle je mnohem lepší pro nás oba. A teda mít to sladký miminko na sobě je senzační, mně je to nošení hrozně příjemný, i když je syn takovej cvalík.

Už ses svého kibi zbavila? Nechceš ho prodat? :)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 18. srpna 2017 07:13
Reakce na žluťásek:

Kupte si to, ktere se vam libi./ kup si to, ktere se ti libi (si na to tykani porad nemuzu zvyknout :-)

Predpokladam, ze barvu kocaru si taky nevybirala k obleceni. Myslim, ze neladeni nositka neni takove modni faux pas:-)

Hlavne, at se dobre nosi.

Offline Gatita
8554 příspěvků moje polička 18. srpna 2017 08:28
Reakce na žluťásek:

Tak to jo, to si nosítko užijete oba:-)

Nosítko šlo z domu shodou okolností předevčírem, prodávala jsem ho s velmi smíšenými pocity, takové to - co kdybychom ještě někdy potřebovali dětské věci?  :-) Ale začínáme být strašně zakrámovaní, tak jsem byla nemilosrdná.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 19. srpna 2017 05:33
Reakce na žluťásek:

Byla jsem s Kibi moc spokojená, hezky se nosilo, bylo dobře nastavitelné, příjemně měkké a malá v něm byla ráda. Používala jsem ho na kratší pochůzky, venčení psa, atd. a super. Někdy je nosítko prostě praktičtější a jednodušší než se mordovat s kočárkem. Jakmile se dcera ale naučila na odrážedle, už nosit nechce :)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 19. srpna 2017 09:36
Reakce na žluťásek:

mne rodicia darovali infantino nositko. ja som povodne nechcela lebo mam satku ale manzel zacal frflat ze on satkovat nebude ze radsej nositko. ale som nakoniec za to rada lebo satkovat v lete sa proste neda. vrstvit latky v horucavach tak to proste nejde. krpec sa rad nosi na rukach aj v satke aj v nositku. je schopny mi v tom zaspat. pouzivam to hlavne vtedy ked sa nechcem trepat s kocikom pretoze tu mame miestami blbu dostupnost - schody bez kolajnic alebo s rozbitymi kolajnickami- a proste je to rychlejsie :) prikladam obrazok a video https://www.youtube.com/watch?v=OEK3g-APkCA

(my to samozrejme mame uz prednastavene a zapnute a dieta len vlozim a zapnem akurat tie vrchne pracky ktore drzia hlavicku)

Offline notna
9270 příspěvků moje polička 19. srpna 2017 17:31
Reakce na eless:

Na léto je perfektní šátek s hedvábím. Nosítko jsme měli manducu, byla super, ale v tom hedvábí bylo v létě příjemněji.

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 19. srpna 2017 19:38
Reakce na eless:

Je super, že chce manžel taky miminko nosit, ale zůstala bych buď u šátku nebo se poohlédla po nějakém ergonomickém nositku. To co máte vy je tzv. Klokánka nebo taky visítko, které úplně nenaplňuje zásady pro správné nošení miminek. Ergonomické nosítko umožňuje podsadit miminku zadeček a zakulatit záda, takže těžká hlavička netlačí na páteř dítěte. Navíc klokánky mívají málo látky mezi nožičkami, takže miminko vlastně visí za rozkrok, což asi není příliš pohodlné. V ideálním případě by mělo mít dítě v nositku látku od kolínka ke kolínku a zadeček níž než kolena, což je mimo jiné i zdravé pro správný vývoj kyčlí.

Omlouvám se za nevyžádané rady. Ale ještě před narozením miminka jsem si ó tom hodně četla a všechny ty doporučované zásady pro zdravé nošení se mi zdají fajn. Konzultovala jsem to i s naší fyzioterapeutkou. Kdyby tě to zajímalo víc, doporučuju skupinu Nosíme děti na Facebooku, najdeš tam i přehled zdravých nosítek, je tam i bazar, kde se dají koupit levněji.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 00:41
Reakce na žluťásek:

Je super, že chce manžel taky miminko nosit, ale zůstala bych buď u šátku nebo se poohlédla po nějakém ergonomickém nositku. To co máte vy je tzv. Klokánka nebo taky visítko, které úplně nenaplňuje zásady pro správné nošení miminek. Ergonomické nosítko umožňuje podsadit miminku zadeček a zakulatit záda, takže těžká hlavička netlačí na páteř dítěte. Navíc klokánky mívají málo látky mezi nožičkami, takže miminko vlastně visí za rozkrok, což asi není příliš pohodlné. V ideálním případě by mělo mít dítě v nositku látku od kolínka ke kolínku a zadeček níž než kolena, což je mimo jiné i zdravé pro správný vývoj kyčlí.

Omlouvám se za nevyžádané rady. Ale ještě před narozením miminka jsem si ó tom hodně četla a všechny ty doporučované zásady pro zdravé nošení se mi zdají fajn. Konzultovala jsem to i s naší fyzioterapeutkou. Kdyby tě to zajímalo víc, doporučuju skupinu Nosíme děti na Facebooku, najdeš tam i přehled zdravých nosítek, je tam i bazar, kde se dají koupit levněji.

Souhlasím

Ono podle toho videa se dá nastavit i víc ergonomicky (právě tak jak píšeš), ale je drsný, když se v propagačním videu ukazují jako první ty neergonomické způsoby nošení (plus i nošení nesedícího dítěte tváří od rodiče...). Ale to jsou holt amíci, přijde mi, že tam tu ergonomii v podstatě neřeší Jinak předpokládám,ž e když eless používá šátek, tak ví, jak ergonomicky dítko nosit

BTW obdivuju všechny, co na sobě dokáží šátek navázat i s dítětem, já to zkoušela u kamarádky s plyšátek a teda měla jsem co dělat byť se ten plyšák nehýbal a neměla jsem o něja strach. S dítkem si to se svou šikovností nedovedu moc představit, asi budu jednou odkázaná spíše na nosítka

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 09:38
Reakce na A666:

To navázání je fakt otázka cviku, zhruba potřetí už mi to šlo v pohodě. Umění je všechno správně podotahovat, příp. ten úvaz hezky urovnat. Naše dítě se ale u usazování tak hrozně vzteká a hází sebou, že jsem z toho vždycky uplne vynervovaná a naštvaná na něj a tak jsme raději přešli na nosítko. Šátek je ale pohodlnější, ač jsem tomu nevěřila.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. srpna 2017 09:54
Reakce na A666:

ja satku predpripravim zaviazanim a potom dieta uz len vlozim a dotahujem a upravujem. skusala som viazat priamo s dietatom na sebe a to mi fakt trvalo :D pozerala som na internete rozne viazania, vyskusala som zatial 3 a z toho sa mi 1 nepacil, 2 ako tak ok, 3 uplne super kde mam najvacsiu istotu ze tie nozicky ma spravne a hlavne mu je to pohodlne. dalsie budem pozerat az bude dieta starsie a vyskusam nejaku zmenu.

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 11:43

"Vždyť jedl před chvilkou, snad už mu nedáš znova??!"

"A to ho nosíš takhle v tom nosítku pořád? Vždyť je velikej, to si úplně zničíš záda."

"Já myslím, že kdybys ho dala do kočárku, že by ti tam usnul. Bude koukat trošku na stromy a pak usne. Já bych ti ho tady povozila..."

"No já nevim teda. Ale v kočárku by měl větší pohodlí. Vždyť v tom nosítku je celej zkroucenej."

"A proč ho přebaluješ, vždyť je spokojenej. Kdyby měl mokro, tak se ozve."

Taky máte na návštěvách celý poradní štáb a vlastně všechno s miminkem děláte blbě? :-)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 13:49
Reakce na žluťásek:

neustale! preco place? asi je hladny. prebal ho. daj ho do kociku. zober ho na ruky. chod s nim von. atd...

najlepsie bolo ked som ho prebalila a nakrmila a on sa aj tak potom rozreval tak kukali ze co teraz - minuli sa hlavne rady s krmenim a prebalenim.

najviac ma dokaze vytocit ked uz je plny aj napriek tomu ze flasu nedopil tak babka je schopna mu tu flasu stale strkat nasilu aby to dal vsetko. vtedy zasahujem. ked nechce tak nechce. ak da aspon polovicu je to ok. obcas sa proste stane ze nie kazdu porciu da do dna.

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 17:55
Reakce na eless:

Já už se tím spíš bavím a za rady poděkuju, leč na dítěti nepraktikuju. Ano, nejspíš by v tom kočárku usnul. Ale předtím by tak hodinu vřískal jak na lesy a pak padl vyčerpáním. Vyřvávání nepodporujem :)

U nás je to s jídlem spíš naopak plus kojení máme nejen k jídlu, ale i na mazlení, tulení, tišení bolístek, uspávání atd. A ne vždy okolí chápe, proč ho mám věčně u prsu. No protože když ho můžu uspat kojením místo půlhodinového uhoupávání, vyberu si tu jednodušší a pohodlnější variantu :)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 18:49
Reakce na žluťásek:

@eless

Díky za povzbuzení, až to bude aktuální tak to vyzkouším a uvidím, stejně evidentně záleží i na dítěti

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 19:11
Reakce na žluťásek:

bohuzial sa mi nepodari vyprodukovat tolko mlieka ani po cajoch a homeopatikach takze kojim najma v noci a rano. (cez den chce dokonca len z flase pit.) na ukludnovanie tuto metodu uz nepouzivam kedze sa naucil cucat palec a to vyriesi vsetko.

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 21:07
Reakce na žluťásek:

Moje máma mi první tři měsíce pokaždé, ale opravdu pokaždé, když jsem kojila, řekla: Ale to ještě nebyly tři hodiny! Pak si asi zvykla.  Na návštěvy naštěstí nechodím. 

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 21:32
Reakce na žluťásek:

Uspavani u kojení bylo super, když jsem teda měla jen jedno dítě, četla jsem si u toho detektivky Vzpomínám na to jako na skvělej relax, ten bohužel už se později nikdy nekonal...

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 21:45
Reakce na Luna:

Uspavani u kojení bylo super, když jsem teda měla jen jedno dítě, četla jsem si u toho detektivky Vzpomínám na to jako na skvělej relax, ten bohužel už se později nikdy nekonal...

Přiznávám, že jsem díky uspávání kojením, po večerech shlédla celou jednu sérii Homelandu

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 23:03
Reakce na Luna:

Mrnous je hrozně zvědavý a jak večer zahlédne, že mi u uspávání svítí mobil, hned ho potřebuje prozkoumávat :-) trochu mě to štvalo, ale už jsem si zvykla jen tak relaxovat bez čtení a koukání. Teď má pár dní jako novinku večerní hysteraky, strašně pláče, uklidní ho jen chození po pokoji ve vertikální poloze nebo skákání na míči. Jen se přiblížíme k posteli, spustí znovu, klidně hodinu. Dnes jsem ho uspávala hodinu a půl. Fakt nevím, kde jsme tohle miminko vyhráli :-))

L