Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 23:09
Reakce na Mohučanka:

Já mám úplně boží babičku. Je jí 95 let, z našeho chlapečka má hroznou radost, protože dobře papa a při každé návštěvě se mě ptá, kolik váží a jestli ho pořád kojím. Minule se smála, že prcek ji klidně dvakrát do hodiny a prý: "to je dobře, že mu dáš napít kdy chce. To my jsme kojily po třech hodinách a to byla taková blbost. Tvůj tatínek vždycky řval a řval a já jsem pořád počítala, jestli už mu můžu dát... No to víš, to byla taková doba." 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 24. srpna 2017 23:47
Reakce na žluťásek:

To je úplně super! Já už prarodiče nemám a i moje dítě už má jen jednoho dědečka  A mimino je spíš nežravka a velký hubeňour, takže když už pít chce, tak ho fakt neomezuji. Brzy začnou příkrmy, moje flegmaticka taktika je mámu vyslechnout a pak si to udělat po svým. Jako spoustu rad a podnětů má užitečných, ale s jídlem jsme na tom zkrátka jinak.

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 07:25
Reakce na žluťásek:

Přesně stejně reagovala i moje babička, které je 90 let. Pro rodiče a příbuzné jejich věku jsem ovšem exot, který kojí strašně dlouho ( v devíti měsících už jen dvakrát denně) a zezačátku zbytečně často  A nejčastější tatínkova hláška: fuj, bílej jogurt?! Dyť je to kyselý, já bych mu to osladil. Nebo mu dám pribiňáka, jo? (Ten "kyselý" jogurt je synovo nejoblíbenější jídlo, jediné, kde sní celé balení )

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 08:00
Reakce na Pinot Noir:

Já mám i zkušenost, že ti starší lidé mnohem lépe berou nošení miminek v šátku nebo nositku, úplně cizí babičky to vždy velmi laskavě komentují na ulici nebo v MHD. Naopak generace mých rodičů obvykle kroutí očima a navrhuje odložení do kočárku, ať je mimino na rovném. 

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:40
Reakce na žluťásek:

Esteze som odlud a navstevy k nam nechodia. Ale jedna kolegyna veru ma vzdy rady, ktore fungovali na jej dietati - dcera a nekojena. Moj kojeny syn asi tazko moze zaspat tak, ze mu dam flasu a zakryjem ho deckou. Navyse po kazdom jedle si musi odgrgnut. Minule mi povedala, ze ho akosi casto prebalujem, to som s nim bola v praci.

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:46
Reakce na letfenixa:

Na zakrytí dečkou jsem zapomněla! Venku třicet ve stínu, ale měla bych ho zakrýt dečkou, aby líp usnul. Dítě zplavený tak, že po probuzení měl dnes pod hlavou a pod zády mokrý kola.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 10:52
Reakce na žluťásek:

keby len decku ale aj ciapku! vsak pofukuje slaby vanok!

Offline žluťásek
8814 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 15:12

Usnulo mi na klíně u kojeni děcko bez plenky, kam teď s ním? Nechci procuranou matraci v postýlce, ale zas ho přeci nepolozim spát na deku na zem  

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 25. srpna 2017 15:33
Reakce na žluťásek:

Proc by ne? :) uklizeno urcite mas :)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. srpna 2017 20:13

Prosím o radu - fakt nevím, jak na to. Přecházím z kojení, kdy se miminku zachtělo, na umělé mléko. Přes den si hlad umím ohlídat a flašku připravit asi včas, ale jak se to dělá v noci nebo nad ránem? Než vychladím mlíko na potřebnou teplotu, mám pocit, že dítě bude běsný. Nebudí se ve stejný čas, takže ho nemůžu předběhnout a připravit se. Je na to nějaký fígl? 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 29. srpna 2017 20:40
Reakce na dynda:

Já to teda nikdy nepřipravovala, ale četla jsem, že mají mámy u postele termosku s vodou potřebné teploty.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 29. srpna 2017 21:21
Reakce na dynda:

Ja to robim tak, ze mam pripravenu studenu prevarenu vodu. Cast mam odliatu mimo aby aom vsetko neprevarala velakrat. No a to mnozstvo co vypije zohrejem v noci. Oni tam pisu ze sa ma robit stale cerstva ale robim to takto dlho a nic sa nedeje.

Offline Vlaaa_p
59 příspěvků moje polička 29. srpna 2017 21:38
Reakce na dynda:

Já to dělala tak, že jsem u postele měla flašku s převařenou studenou vodou a termosku s horkou. Když se vzbudil, a pil třeba 180, tak jsem měla ve flašce 90 studené, dolila jsem 90 horké a v takové odměrce z DM jsem měla odměřený prášek - hlavně nikam nechodit, nezdržovat :-) 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 29. srpna 2017 21:46
Reakce na dynda:

pripisane rady s prevarenou vodou su super. neviem kolko ma vase dieta mesiacov/rokov ale ja davam na noc nutrilon good sleep. brusko zasyti a na hlad sa nezobudi. tj. nakrmim 21-22:00 a dalsie krmenie 5-6:00. ale mne tak dlho spi preto lebo cez den da tak 2-3 hodiny spanku maximalne takze vecer a na noc je uz dost unaveny

Offline tina
6258 příspěvků moje polička 30. srpna 2017 07:36
Reakce na dynda:

Já jsem taky strašně řešila, jak to budeme dělat a nakonec malej ráno trpělivě čeká, až se máma nebo táta vzbudí a dojdou mu tu snídani v klidu udělat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. srpna 2017 09:28

VŠEM moc děkuju za rady, termosku mám a odměrku na sušené mléko taky. Vypadá to, že vybavení teda jsme. Teď už jen toho savce přesvědčit, že flaška je stejně dobrá jako máma...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. srpna 2017 09:29
Reakce na tina:

Tomu říkám výchova, tam někam bych to chtěla dotáhnout 

Offline tina
6258 příspěvků moje polička 30. srpna 2017 09:39
Reakce na dynda:

Když my jsme se o to nějak extra nezasloužili, on je pohodář od narození 

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 31. srpna 2017 22:25
Reakce na dynda:

Dokrmuju už dlouho nutrilonem kvůli podváze dítěte a řeším to termoskou a předem odměřenou porcí prášku. Pak jenom naleju, nasypu, promíchám - mimino není nejtrpělivější :-) Jinak s flaškou poprvé řvala, podruhý brumlala a potřetí už vzorně sála. Od té doby bravurně zvládá kojení i flašku. Tedy samosebou zcela konkrétní flašku s konkrétním dudlíkem - u nás funguje značka MAM, kterou jsem popadla v DM.  

Offline tina
6258 příspěvků moje polička 04. zaří 2017 11:58

Téma nočník. Od kdy? Má cenu řešit jaký nebo je to úplně jedno? Pište postřehy a rady. Vlastně mě k tomu ponoukla Pinot, když jeho nákup zmínila v jiném vlákně.