U nás je to podobné, malá (2,5) spí jen v kočárku nebo v autě. Doma mi neusne. Přitom ten odpolední spánek asi ještě potřebuje, protože když nespí, sice odpadne kolem půl osmé, ale několikrát za noc se vzbudí a pláče. Pokud ji dám spát po o, usne sice až před desátou, ale spí krásně celou noc. Zatím nevím, jak to řešit, občas ji prostě nechám po o vzhůru, občas ji venku uspím. Popravdě samostatné celonoční spaní je jediná věc, kvůli které se těším, až dcera vyroste :)
Vše o těhotenství a dětech
Blahopřeji. Taky na mě ve sklepě čeká pár lahvinek ![]()
Naštěstí i ti nejhorší, co se budí několikrát za noc z toho vyrostou. Já mám puberťáka, co občas , když dojdu ve 13 hodin z práce, tak ještě spí. Druhý má 11, vstává kolem 10 a spí každý den 12 hodin, takže na vstávání o víkendu už nejsem zvyklá. Dnes jsem hlídala neteř, má tři roky. Měli včera doma nějakou akci a než jsme ji potom dovezli domů a dali spát, tak bylo 23. Těšila jsem se, že snad nebude brzy vstávat, ale v 6.00 se ozvalo "kykyrykýýýýý".
Málem mě ranila mrtvice. Naštěstí jsem jí nakonec ještě ukecala a spala až do 8mi.
To si taky říkám.. ale zároveň se bojím, že mi ty napřažené ručičky z postýlky a volání: maminkóóó budou strašně chybět. :)
Jo, kykyrykýýý důvěrně znám, budí mě každé ráno. A ještě k tomu dodá: Mami, távat, je áno. :)
Začínám se smiřovat s tím, že se žádné vyspávání konat nebude:-)
kamaratka hlada "kociar pre vysokych ludi a dlhe deti", mate niekto nejaky tip/skusenost?
rozpočet?
nehra rolu. nemusito byt kociar za sto tisic kc, ale nie je nutne setrit. jednoducho dbry pomer funkcnost-cena. o znacku nejde, o vanicku obkladanu diamantami tiez :-)
Teď hledala neteř. Neznám teda jaký měla rozpočet, ale ložná plocha kočárku myslím nejvíc 85cm, sporťák 95 a nastavitelné madlo. Nic jiného nenašla.
Naši velcí kamarádi měli nějakou Inglesinu, pochvalovali si, že rukojeť se dá dát neobvykle vysoko.
stokke xplory, rukojeť se dá dát hodně vysoko. vanička taky záleží, kdy se dítě narodí
kamaratka tiez uvazuje, ze viac investuje do sportaku, lebo ten klasicky (a este v zime) dlho nevydrzi...
dakujem, poslem info dalej :-) dieta sa narodi v novembri, to by sa mohlo zmestit do kociara aj v zime.
Stokke je pro velké dítko kočárek na nic. Má ho brácha...rukojeť se sice dá vytáhnout, ale nijak velké 4 měsíční dítě už se tam nevejde a to je léto a nemá fusak....myslím do hlubokého kočárku a sporťák u stokke není na spaní pro 4 měsíční dítě...dle mého je to tak kočárek do obchoďáku.
stokke máme, děti se tam vešly do těch 6 měsíců, pak jsem je v klidu přendala do sporťáku, který se dá dost položit.
nemáme sice extra dlouhé děti, ale dávala jsem to jako možnost. Ono projít všema kočárkama není sranda, tak když se dá výběr zmenšit, tak tím lépe
hlavně pro vysoké rodiče mi přijde výborný. A to i potom sporťák, tím jak je vysoko
Ta výhoda toho kočárku je určitě v té nastavitelnosti pro rodiče, ale pro dlouhé dítě moc není. Já mám 160 a manžel přes 190, veliké dítě jsem nijak nečekala, ale tady podle dotazu předpokládám vysoké oba. Třeba moje dítě mělo v roce 85cm...do tohoto kočáru by se pohodlně na půl dne opravdu nevešel...myslím ani do toho sporťáku. Jinak se dle mého musí taky přemýšlet, jaký má člověk životní styl a jak moc chce ten kočár využívat, kde s ním chce jezdit a tak. Určitě dnes ten výběr jednoduchý není. Tohle moje dítě má skoro 16, takže jsem tenkrát byla ráda, že jsme sehnali sporťák, kde se dala nastavit rukojeť a měl 95cm plochu na ležení :-D. Stejně se tam ve dvou letech už nevešel
.
Stokke jsem kupovala na jedno vnouče a do města pro vysoké lidi pohodlnější a hezčí kočárek není. Dvojčata musela mít Bugaboo ( aby se kočár vešel do výtahu atd.) ,ale na jedno dítě je Stokke pro vysoké rodiče nesrovnatelně pohodlnější( v Bugaboo je dítě níž) . Děcka nejsou žádní drobečkové, ten co vyrostl ve Stokke má v sedmi letech nohu vel. 39. Holky z Bugaboo mají 6 let ,boty vel. 32 a oblečení 128,taky žádní prckové. V Alpách jezdí jedno vnouče vysokých rodičů v kočáru Hartann, na polní cesty a louky jo,ale na vzhled jednoznačně vede Stokke. Je to městský kočárek,ale tak krásný!
Edit : na dovolenou k moři ( lepší než poslouchat kňučení mě bolí nožikčky, chci čurat atd.) je pro vysoká děcka super buggy Koelstra, i čtyřletý obřík se tam vejde a nedrhne hlavou o stříšku.
Renusatko když ono je to plánování a pak se to kolikrát stejně vyvrbí jinak. U nás v korbě byl akorát nejstarší. Další dva nic. Prostřední byl spokojený pak ve sporťáku, kde viděl kolem. V korbě akorát řval, takže jsem to po pár pokusech každý měsíc vzdala. V kočáru začal jezdit po půl roce, když jsem ho strčila do sporťáku. Nejmladší sice do korby jo, ale jen dokud nechtěla spát. Takže to bylo taky naprd.
Taky už z Módního pekla tady? ![]()
Dnes jsem si v prodejně vyzkoušela nosítko Kibi a myslím, že ho nutně potřebuju. Láska na první dotek
jenže které?? Červené, protože je krásné, nebo modré, protože se mi bude hodit k většině oblečení nebo béžové, že se rychle nevysiluje? Ach, to jsou báječné starosti ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje