Já autosedačku rozhodně nepovažuji za úřednický výmysl a vždy, když jedu s dítětem, mám strachy stažený zadek, ale autosdačku mám z druhé ruky od známých (kupovali jsme jich několik, abychom měli v každém autě) a věřím, že pokud vím, kdo a jak dlouho s ní jezdil, a že nebyla v bouraném autě, tak by to mělo být ok. Nebo ne? Zajímá mě to, byla bych i ochotná koupit novou, jestli jsi v průzumech na toto téma na něco narazila. Je jasné, že, když byla dřív sedačka instalovaná v autě, do kterého někdo ťuknul, že se může nějak rozvolnit nebo hnout konstrukce, ale jinak? Mám teď teda docela brouka v hlavě.
Vše o těhotenství a dětech
Já jsem se dočetla, že by se neměla používat sedačka starší než 6 let, kvůli stárnutí materiálu. Ostatně i design se vyvíjí a objevují se nové bezpečnostní "vychytávky". Nejsem na to vůbec odborník, ale podle toho, co jsem četla, těm materiáům (plastům) neprospívají vysoké/nízké teploty v autě. A asi to stárne i samo...
Koupit sedačku vyhovující mým účelům od osvědčených známých bych se taky nezdráhala, v našem případě to byla fakt stará sedačka s nejasnou minulostí.
Dotaz na ty, kdo mají už trochu větší děti (2 roky a výš). Je tu někdo, komu se dítě naučilo spát po obědě v postýlce? Máme to tak, že syn toho nikdy přes den moc nenaspal, ani jako miminko. I když šlofíka si fakt dát potřebuje. Když mu chci zajistit po obědě spánek, musím ho vzít ven na kočár. Myslíte, že je tu nějaká naděje, že by se ještě naučil usínat v postýlce? Bylo by to o dost (o hodne, hodně moc) praktičtější, ale veškeré pokusy ztroskotaly a bylo vždy odpoledne plné řevu. Přitom večer usíná v postýlce odmalička naprosto hladce. Máte s tím některá zkušenost? Zkoušela jsem leccos a bylo to dost vysilující.
pokud spi behem dne malo a v noci taky, tak uz se na to vykasli. je mozne ze za chvilku spat v poledne prestane uplne - mela jsem to tak se starsi dcerou, ke konci jsem ji teda s vypetim vsech sil naucila spat v postylce, ale vlastne tim prestala spat v poledne uplne (jinak jsme ji uspavali v kocarku na balkone - od narozeni, v mrazech a pokud nemela uplne horecku tak i nemocnou - ani v kocarku v byte mi nechtela spat - resp. zabrala na 15 minut). ale v ve dvou letech a kousek - mozna dva a pul ji bylo - prestala v poledne spat uplne. do skolky ve trech letech sla uplne v poledne nespici - usla tam tak jednou za mesic a sice byly ucitelky hrde, ale pro mne katastrofa, protoze vecer zabrala tak v jedenact. dodnes spi min nez jine deti i kdyz ma moznost spat.
Díky, asi se na to vykašlu. I když mi přijde zajímavé, že v noci spí tak nějak průměrně (a právě usne sám v postýlce!), ale přes den je to děs běs a připadám si už jako místní folklorní figurka s kočárem i v průtrži mračen, aby zabral. Holt to tak tedy ještě nějakou dobu budu praktikovat, co se dá dělat, vyjde to asi líp než nějaké násilné pokusy o změnu. A jestli to nevadí ve školce, tak není co řešit.
Díky, to zní rozumně. Do časového testu se myslím vejdeme.
Bezpečí dětí je samozřejmě na prvním místě, ale tyhle údaje o rizikovosti autosedaček starších než tolik a tolik let považuji za marketingový tah výrobců. To by byla životu nebezpečná i auta starší než 6 let, ta jsou taky plná plastů. Mám autosedačku po bráchově synovi, vím, že nebourali, sedačku brali domů, takže nikde nemrzla ani na ni dlouhodobě nepálilo slunko, takže se jí nebojím.
Tak to je docela klidně možné, jen jsem předala, co jsem vyčetla, i s varováním, že tomu nerozumím. Jinak popisované sedačky po bráchovi bych se taky nebála, ta, co jsme odmítli my, byla od pohledu "pravěká", 10 let určitě a po někom, na koho si ta příbuzná už ani nemohla vzpomenout...
Třeba se tu najde nějaký odborník na pružnost/pevnost plastů :-)
ze plasty vekem starnou a krehnou je jasna vec - komu se na noze nekdy rozpadly lyzaky tak vi. plasty v aute nemaji az tolik bezpecnostnich funkci, deformacni zony jsou prevazne kovove, ja bych do desetilete sedacky dite neposadila, ale ty moje uz dozijou v tech nasich (bude jim treba 8 let), ale pocitam, ze se najde spousta kamaradu, kteri se o ne poperou. nase stara sedacka na minima (starsi je 8 let) jeste myslim nekde slouzi, i kdyz ja bych do ni dite uz nedala.
No, myslím, že kdyby se v těch lyžákách jenom jezdilo v autě, tak se hned tak nerozpadnou ;)
Vsude pisou nekupujte sedacku z druhe ruky, navic kiddy ma program ze kdyz nabourame tak nam tu sedacku zadarmo vymeni za novou. Ta co mame doma je po vice detech, nevim jakou ma presne historii, najezdime pres rok okolo 60 tis km takze jsem chtela to nej co je ve sve tride...
Tak zrovna design me az tak netrapi :D ale ta poloha lezmo me prijde super, jsem zvedava jaka bude az prijde domu. Ta ruzova je fakt desiva, je hodne vyrazna ale platit vic jak 5 tisic jen za jinou barvu mi prislo ponekud chucpe :D
No já měla na mysli design bezpečnostních prvků nebo jak to říct - jakože se vymyslí lepší bezpečnostní kdesi cosi proti různým nárazům, co ty starší sedačky třeba nemají. Jinak na tu polohu ležmo bych taky byla zvědavá :-)
Jo takhle, no tahle vyhrala ADAC testy a je to model 2016, takze mi nevadilo koupit tuhle. Jasne ze u modelu 2017 pisou ze je vylepsena, ale ta testovana nebyla :D uvidim, svagrovci kupovali sedacku stylem je, tady maj kocar se sedackou za 15 a v pekne barve tak to vezmem ne? Kdyz jsem se ptala na crashtesty, tak vubec netusili o cem mluvim...
Sedačka s čímkoliv zlomeným už nemůže být bezpečná, to je dobrý nechat doma na krmení... Fakt nechápu, co na tom někdo řeší. No uvidíš, svou si budeš muset prosadit ještě víckrát, bych řekla.
Nám se hodně osvědčily nandavací froté potahy na autosedačky, prodávaly se jako letní. Snadno se stáhly, přepraly, sedačka se s nimi tak nerozžhavila. Děti jim říkaly pyžámka. (Tak mne napadá, že na největší Römer ho asi ještě máme, kdyby někdo chtěl.)
Měla jsem to stejně. Odpolední spaní bylo jen v kočárku, jenže jsem si myslela, že prostě třeba přes to spaní něco udělám. Zkoušela jsem to změnit, ale v postýlce většinou špatně usínal a po chvíli byl zase vzhůru. Nakonec jsem to ve dvou letech vzdala a už po obědě nespával.
Ve školce to později problém byl, ale naštěstí potom nastoupila nová ředitelka a kdo po obědě nespával, tak si poslechl pohádku a šel si hrát do vedlejší herny.
Ještě musím říct, že též spal méně, jak jiné děti. Jak už psala continuity .
Moje dítě se taky ve dvou letech rozhodlo, že odpoledne spát nebude - ani v postýlce, ani v kočárku. A nešlo s tím dělat vůbec nic. A ze školky jsem musela vyzvedávat po obědě, protože naprosto odmítalo dvě hodiny ležet, nemluvit a dívat se do stropu. Jedna známá má tři děti a u všech to bylo stejné - ve dvou letech byl s odpoledním spánkem konec...
Taky se obavam...
Odbourali jsme noční kojení, jupí
Už týden kojím večer po koupání kolem osmé a pak až ráno po šesté, někdy sedmé.
A teď, víno moje, co jsi na mě v chládku čekalo, těš se, přišel zase tvůj čas! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje