Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 13:45
Reakce na rasaNori:

ja som si kupila iba v HM tehotenske puncovhy teple na zimu a sveter celkom pricetny. zvysok som mala zovezene pribuzenstvom z usa a tie znacky co som videla na stitkoch mi nic nehovorili.

pozor!  nevyziadana rada : ak budete mat novorodenca tak su lepsie bodycka co sa daju uplne rozopnut/otvorit a dieta do toho len polozit a zabalit/zapnut. take su prave v tom HM a ja som ich dost vyuzila. ked uz je dieta vacsie 1-2 mesiace tak uz bude aj manipulacia s oblecenim cez hlavu jednoduchsia

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 13:52
Reakce na eless:

ja som teda tie celorozpinancie bodycka z duse nenavidela - tolko patentiek!

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 14:05
Reakce na continuity:

Mně naopak vyhovovala. Syn měřil 44 cm, v tiny velikosti zas tolik patentek nebylo ;)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 14:11
Reakce na continuity:

ja som mala take bez nohavic. tie celotelove s nohavicami a ponozkami (dupacky) ma teraz a to mu aj tak cele nerozopinam. spodok je zapnuty a len mu to nasuchnem a zapnem vrchnu cas. pri prebalovani rozopnem iba 3-4 dole a na nohach. som leniva sa s tym babrat

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 14:29
Reakce na Pinot Noir:

ja taky porodila kralicka, nemela ani 3kg, mela jsem jedno nebo dve rozepinaci a pak klasicke z tesca a na ty dve rozepinaci doslo vzdy az, kdyz uz bylo vsechno ostatni v kosi na pradlo. ale ja se teda ridila slovy z preporodniho kurzu: to miminko proslo porodnima cestama, pri normalni laskyplne manipulaci mu nemuzete nic zlomit. 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 15:03
Reakce na eless:

Diky, na tohle uz jsem byla upozornena a vetsina z tech veci je celorozepinaci:D jako jo, vim ze to bude holka, a spis se desim vsi te ruzove okolo, mne pri letmem pruzkumu prislo ze zluta, zelena, bezova nejak vymizely z obchodu. Haha jako koupila jsem spaci pytel, kombinezku s ouskama, a tri bodycka jako spodni vrstvu za 71,- ve vyprodeji :D plus klip na dudlik. A ted zkoumam sedacku do auta, samo ze nejvic chci tu nejdrazsi co snad je, protoze je taky nejbezpecnejsi a pri mnozstvi nacestovanych km co to mimino cekaj... 

Offline slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 17:40
Reakce na rasaNori:

Ja som sa nikdy neriadila tým, čo je v dievčenskom a chlapčenskom oddelení...išla som podľa ich obľúbených farieb. Akurát teraz už pubiške v chaalanskom moc nenakúpim, už to prredsa začína byť iný strih. A mladší rieši iba ak je niečo nabraté, alebo je na tom volánik, prípadne úúúplne dievčenská vec, inak nie.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 17:53
Reakce na rasaNori:
U nás mladší hoši, když zlobili, nosili růžové dupačky po starší příbuzné :-), absolvovali to takhle čtyři zlobivci.
Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 17:58
Reakce na rasaNori:

Kalhoty s tím "nápletem" jsem koupila v HM, ty byly dobré, a pár triček v Tezenis, mají je tam dost dlouhé, čili se pod nimi ten náplet schoval. Jinak podepisuju Pinot Noir , nosila jsem to, co jsem měla v šatníku, akorát zimní kabát jsem pak už nedopla. Měla jsem teda poměrně malý bříško, ale i když jsem téměř nic nepřibrala, v neupnutém těhotenském oblečení jsem při své výšce vypadala jako kredenc.

Dětská celorozepínací bodíčka jsem koupila v Tchibu a na začátek mi přišly super. Teď už bravurně zvládám i ta přes hlavu

No a k autosedačce (vajíčku) se u nás váže vtipná historka, kterak se příbuzná urazila, že nechceme sedačku po jejím potomkovi, kterému je 8 let a ona si už ani nevzpomíná, po kom ji vlastně podědila...A že prý proč bychom zbytečně utráceli za novou... Akorát že my nejezdíme ze vsi do vsi jako ona, ale spíš z metropole do metropole a taky cestou necestou. Nová bezpečná autosedačka pro nás tedy byla dost zásadní. Jen pro zajímavost, jakou jsi vybrala?

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 18:37
Reakce na rasaNori:

zelena a bezova je v obchodoch stale. niektore veci co su neutralne treba hladat casto aj v dievcenskom oddeleni

body co som kupila: http://www2.hm.com/sk_sk/productpage.0418545001.html#biela

typ nohavic k tomu (ja som mala vtedy modre): http://www2.hm.com/sk_sk/productpage.0508845003.html#sivá/biela pruhovaná

Online continuity
42347 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 18:42
Reakce na Mohučanka:

tak mnoho lide bere autosedacku jako legislativni povinnost nez jako bezpecnostni prvek. ted me dorazil tata, ktery na bezpecnost hodne dba a chtel prevazet sestilete dite jenom na podsedaku. ze pry pojede opatrne, ale zrovna na bocny naraz opatrnost moc nezabira. honem jsem objednala alespon nejakou Romerku bez isofixu. no zatim se v tom vozila tyden... 

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 19:09
Reakce na Mohučanka:

Kiddy evo-luna i-size - vyhrála testy ADAC s přehledem a mimino se v tom dá převážet naležato když usne. Jezdíme a budem jezdit jak píšeš z metropole do metropole, přes 4 hodiny cesty a jako z tohohle neslevím i kdyby já nevím co :D Paradoxně manželovi to přijde drahé, jenže on věci pro dítě zatím moc neřeší, tím že se nám skoro vše sešlo od příbuzných a známých. Někdy bych ho nakopla, fakt.

Online žluťásek
8814 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 20:27
Reakce na rasaNori:

Kdybys měla cestu do Prahy, věnovala bych ti jeden těhotenskej svetr. Sama jsem ho dostala a nenosila, měla jsem celkem malý břicho a vešla se do většiny běžných věcí. Příp. tu mám i šaty a několikery těhotenský punčocháče, co mi vůbec neseděly a měla jsem je jednou. Kalhoty jsem kupovala v CaA, noční košili Muzzy (těhotenská i kojící zároveň), spodní kalhotky jsem kupovala obyčejný bezešvy v M&S, jen o číslo až dvě větší. Nosím je i teď, jsou moc pohodlný :-)) 

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 20:46
Reakce na žluťásek:

Ha, tak nejsem jediná, kdo se nemůže rozloučit s bombarďákama nakoupenýma v těhotenství ;)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 21:01
Reakce na rasaNori:

Tak snad právě proto, že jste pro miminko všechno dostali, nemusíte řešit, že chcete dražší sedačku... Já to taky musela vysvětlovat tolikrát, naštěstí ne doma.

Online žluťásek
8814 příspěvků moje polička 09. srpna 2017 21:20
Reakce na Pinot Noir:

No to jsou ty, cos mi je poradila. Jsou skvělý, jen jsem si jich tehdy koupila málo a přeci si teď nebudu kupovat obří spodky :-))

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 06:18
Reakce na dynda:

To mi prave na te sitauci prijde postavene na hlavu  stejne jsem ji vcera objednala :D nakonec moje argumenty musel sam rad uznat :D

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 10:00
Reakce na rasaNori:

Ty jo, tak ta sedačka je opravdu vymakaná. My nemůžeme mít isofix, poutáme pásem. Tak ať dobře slouží a ať je mimino cestovní :-)

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 12:00
Reakce na Mohučanka:

Mame doma kocar z druhe ruky mothercare a kiddy vajicko je kompatibilni s podvozkem :) jako jo, podarilo se mi sehnat za 8 sedacku i s isofixem, akorat je syte ruzova. Posledni kus :D tech 12-13 tisic mi taky prislo strasne moc. My sme jeste doplaceli isofix do auta na misto spolujezdce, akorat nevim jak to bude fungovat v dodavce :D mame po nekolika detech maxi cosi cabriofix ale uz ma zlomeny jeden ten polystyren a kdyz nevim co ta sedacka zazila tak do ni sve dite proste nedam. 

Offline Emi
1114 příspěvků moje polička 10. srpna 2017 12:12
Reakce na rasaNori:

Tak to dobrá cena, Maxi Cosi se základnou by stála podobně. A barva je skoro jedno, pokud použiješ do autosedačky další potah, něco jako prostěradlo do autosedačky. Nám se to dost osvědčilo, není pak potřeba prát potah z autosedačky, ale jen tohle.