Mrakoplas právě taky uvažuju, jestli ho vzít k mikuláši. Je to jen jedna dvojstrana?
Vše o těhotenství a dětech
Přeočkování v 10 letech, do zadku nebo do ramene? Zásadní informace, kterou musí dcera nutně vědět ![]()
JankaM já myslím, že teď už se dává všechno do ramene![]()
Jo, je to jen dvojstrana, ale Rosťa ho má rád a už se těší na pátek, až si ho zase otevře.
Evaeva byla jsem nedávno jako taxi a asistence u očkování tříleté. Vyváděla tak, že se venku zastavovali ptáci v letu, pověsila se na mámu a dostala injekci teda do zadku, protože ruku prostě nedala. V tom řevu si nevšimla, že jí sestra stáhla spoďárky, ale na píchanec teda zaječela strašně. Měli jsme počkat ještě 20 minut v čekárně, řvala a řvala, naštěstí tam pak přišla paní s miminkem, a tak jsme naší křiklounce řekly, že musí být ticho, aby se mimino nevzbudilo. Kupodivu to zabralo.
dzizisketa jsou tam popsané ty tradice jako Lucie, barborky a tak? Už mám v merku koledy 2, tak jestli koupit ještě toto.
Evaeva jj dvojstrana, co som zistila az pri rozbalovani ![]()
Jj, jsou, je to tam hezky vysvětlené, Barborky a Lucky jsou hned vedle sebe.
Rosťa má ovšem nejradši okénko 5. prosince, kde si může nahrát vlastní říkanku pro Mikuláše, samozřejmě se to vždy zvrhne ![]()
A druhý díl koled jsem už taky objednala, první u nás slavil loni velký úspěch a v tom novém jsou koledy, které mám nejradši.
dzizisketa díky, koupím to. U nás mají úspěch všechny ty zpívánky, teď dostali English songs a taky se líbí. O víkendu vytáhli ty koledy, chvíli si společně zpívali a pak si je starší přehrával u prohlížení vánočního leporela![]()
Hlasim, ze Zalando Lounge ma vlneny fleecovy mikiny Mikk Line za velice dobrou cenu a maji spoustu barev i velikosti! Primo pod "Mikk Line"(staci dat filtr vlna)

Musim rict, ze me osobne se na tom nelibi dve veci. Ze nekdo takhle hromadne ve skolce nazene deti na nejakou sluzbu, o jejiz cene a predpokladanem vysledku predem nijak neinformuje. Ani nevime i po primem dotazu, kdo to dela. A pak ten za me ponekud vyderacsky pristup "tady jsou fotky, zaplat nebo to bylo vytisteno uplne zbytecne a skonci to v odpadu". Ale uz jsem teda poucena, ze to asi je v Praze bezne. Jinak za mas je manzel odmitnul. Mame spoustu hezcich fotek a i ten kalendar pro babicky mivame celkem vyladeny, ja si s nim hraju v indesignu uz od rijna
Edit. Uz za nas nam do skoly po foceni posilali vzorove fotky a my si podle nich rikali, ze chceme treba celkovou pro sebe trikrat, pak dvakrat tu s kamaradkama a tak
Bude to asi všeobecná praxe, u nás ve školce (Bavorsko) se to dělalo stejně. Děti vyfotili, na přání i se sourozencem (i externím). Fotky pak byly v mapě 2 různé v různých velikostech za 25€. Povinnost vzít byla jen tu se sourozencem. Skupinová byla na účet školky. Škola dá barcode ke stránkám fotografa, kde jde vybrat i hrnky, přívěsky a pod. Akorát tam ty fotky nejdou zvětšit, takže u skupinových jde těžko rozhodnout, kde se dítě tváří příčetnějc. ![]()
Zuzuli já si pamatuju z dětství podobnou situaci, to se ještě žádný GDPR neřešilo a nás vyfotili ve škole, donesli jsme domů fotky a kdo je nezaplatil, měl je přinést zpátky.
Táta kvůli tomu udělal hroznej bugr, jak je možný, že má někdo bez svolení naše fotky, že si nepřeje, aby nás někdo fotil, pokud si to neobjednáme. Že požaduje znehodnocení hotových fotografií i negativů atd.
Byla jsem jediná ve třídě, jehož rodiče kvůli tomu dělali vlny a děsně jsem se styděla :-)) dneska zpětně tátu fakt obdivuju, že to řešil a že se do toho tak opřel ![]()
žluťásek male je to nastesti zatim uplne jedno, tak to nechavam byt. Kdyby po tom moc touzila, tak ji je vezmu. Stejne kdyby byla nadsena, ze se fotila treba se snehulakem, to modre pozadi ji moc nenadchlo. Ja musim priznat, ze ja jsem ten rodic, co by ty fotky vzal uz jen proto, ze uz jsou vytistene a bylo by mi lito, ze se vyhodi, a pak bych skripala doma zuby. Takze jsem vlastne rada, ze muz je rano odmitl.
Proste se nemuzu zbavit pocitu, ze obchodni model, kdy bez dalsich informaci, kdo jsem, co delam a za kolik, si necham nahnat na foceni vsechny deti ve skolce a pak ty fotky proste poslu rodicum, je fakt hodne mimo. Kdyby se ve skolce pred focenim objevil ten letacek, ze fotograf xy za tolik a tolik nafoti fotky na takovy balicek, tak to neresim. Jen jsem chtela vedet, jestli to je fakt bezny, nez se na to zeptam ve skolce.
Zuzuli my známe dopředu cenu a obsah balíčku. Kdo to fotí, jaké bude pozadí, jestli budou držet auto nebo medvěda, to nevíme. A hotové fotky nemáme možnost odmítnout.
Zuzuli my známe cenu, i jméno ateliéru, i složení balíčku. Dodatečné služby, jako víc fotek, potisk dárků atd. si právě můžeme už řešit samostatně s ateliérem. Chápu, že školka nemá kapacity řešit individuální doobjednávky.
U nas mame foceni zejtra, letacek s cenou, nejakou vzorovou fotkou a obsahem balicku visi ve skolce uz dlouho. Plati se pri prevzeti fotek. No objednala jsem tri balicky á 350 Kc, jedna sada kluk, jedna sada holka a jedna sada spolecna. A je mi naprosto jasny, ze pouzitelna nebude ani jedna fotka :-D.
já byla děti minulý týden fotit děti na pas. Fotograf řekl, ať sednou, myslím ať koukají výš/níz a hotovo. Fotky byly úplně příšerný. Tak říkám, ze se mi nelíbí ani jedna. Fotograf pořád, co se mi nelíbí. Říkám, že si nejsou podobný a ze ta fotka prostě není dobrá. Hlavně u dcery. Pn tvrdil, že tak biometrickými fotky proste vypadají.
Tak souhlasil, že přefotí. Tak jsem dceru na židli srovnala, rekla jak má koukat, jak se tvářit. Výsledek byl úplně jinde. Ve srovnání jsem teprve byla schopna říct, že na těch předchozích sedí úplně zhroucená, tím kouká z blbyho úhlu atd. Nechápu. Já pamatuju focení stylem: "bradičku nahoru, ramena doleva, hlavu lehce naklonit doprava, ...". Tenhle matlal to vyfotil hůř, než kdybych to vzala mobilem...
Syn měl loni i předloni fotky ze školy v tak desnejch pózách (nasranžováno fotografem) a s tak strašným retro pozadím, že jsem nekoupila vůbec nic.
Duplo držáky na karty, to zná každej. Ale co držák na knoty na samodomo svíčky? ![]()

U nas jsou letos ze skolky fotky moc hezke, i v minulych letech byly. Dokonce volala ucitelka dceri, jestli nechce privest i malou, takze na nekterych jsou oba. Pozadi vanocni. Proces nabidky a placeni nevim, ale asi vedeli vsechno predem. Snacha s rodinou chodi na foceni do nejakeho detskeho klubu, vzdycky posle odkaz na nahledy a muzem si vybrat. Nekde jsou jen deti, nekde i s rodici. Nektere fotky jsou samozrejme nepovedene, ale tech nahledu je snad 100, vetsinou ani nevim, ktere 2-3 si vybrat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články