zabalit do deky jako kočku:-)
Vše o těhotenství a dětech
zabalit do deky jako kočku:-)
No to je ale geniální nápad! Proč mě to nenapadlo? Máme ty zavinovačky bez ručiček, hned zítra to vyzkouším :-))
O něco podobnýho jsem se dneska snažila. Seděl mi na klíně, jednou nohou jsem mu fixovala tělo, jednou rukou držela ručičky a snažila se nacpat tu odsávačku k nosu. Chyběla mi třetí ruka na držení hlavy.
Já jsem naopak četla, že odsávat co nejčastěji, aby se to nerozjelo v nějaký zánět dutin. Pak si má člověk vybrat, samé protichůdné názory. Malej ale bude určitě spokojenější, když se budu řídit tou druhou radou :)
Koupila jsem mu nějaké kapky pro úplná mimina, k použití už od novorozeneckého věku, tak je v nehorším kápneme aspoň na noc. Jsem zničená nevyspáním, ale mnohem horší to musí být pro malého, když nemůže spát ani pořádně dýchat.
Zdá se mi ale, že se to rychle zlepšuje, ta miminka mají s rýmou docela štěstí, že během pár dní je to obvykle fuč.
mimino zanet dutin nemuze dostat, jeste je nema dorostly.
Co já vím, tak časté odsávání a smrkání dráždí nosní sliznice, ty mají tendence se zvětšovat, což vede k dalšímu ucpávání.
S tou vysavačovou je procedura nejrychlejší a nejúčinnější. Držím palce.
Nějaký tip na zaručený chmat, kterak přeprat chobotnici s milionem chapadel za účelem odsátí nosu?
Prcek má rýmu, pár nocí už v podstatě nespíme. Špatně se mu dýchá, ale při odsávání chytí příšerný hysterák a nos se mu ucpe snad ještě víc. Máme odsávačku na vysavač (ale bojí se vysavače), hadičkovou odsávačku (té se bojím já, protože sebou strašně hází a nechci mu ublížit), dnes jsem koupila balónkovou (větší krám aby pohledal).
Má tu někdo zkušenost s elektrickou nosní odsávačkou? Je hlučná? Nedala by se třeba použít ve spánku?
Tiež sme balili do deky, alebo uteráka.
Elektrickú odsávačku, pokiaľ teda nie sú nejaké nové účinnejšie neodporúčam, to už človek viac odsaje tou ústnou (ale to musel robiť manžel, brrr)....najlepšia je fakt tá na vysávač. Je to randál, ale ak dieťa aj tak nemôže kvôli soplom spať, tak je to jedno.
Myslím, že u mimin hrozí spíš zánět ucha než dutin. Sledovala jsem maminkovskou diskuzi o stejně starých dětech jako je ten můj čert a "píchnout ucho" tam šel kde kdo.
Ta vysavacova je skvělá, kupovala jsem ji hned při první rýmě.
Asi tu chvíli prostě bude muset trpět, ale rve mi to srdce, když vidím, jak vyplašeně kouká a pak se hrozně rozbrečí.
Hej, deti to nemajú radi, ale pomáha.
nezapomente na nej u toho klidným hlasem mluvit. Třeba to trochu pomůže. Jako já vím, že se mi to mluví. Zvlášť když si vzpomenu, kolikrát na mě manžel houknul, ať na děti mluvím. Já byla tak soustředěná na výkon ![]()
Já jsem odsávala odsávačkou na vysavač bez vysavače
nechtělo si mi ho pořád vytahovat. A hodně pomáhá slaný spej do nosu (mořská voda).
trpet nebude. skus si to na sobe, neboli to vubec a neni to vlastne ani neprijemne. teda ta na vysavac (ta je jak je ten tah staly a slabsi vlastne setrnejsi nez to do pusy). nase deti tak v roce a pul chodily odsat nos sami. normalne si to sama podrzela v nose a akorat jsem ji pustila lux.
tech, co navrhuji odsavani jenom 2x za den by se zeptala kolikrat smrkaji pri ryme oni. male deti sice nemaji dutiny, ale zanet stredniho ucha muzou dostat hrave a na tom je blbe to, ze kdyz se to tam zacne zanaset, tak se to pak rado vraci a dlouhodone z toho muze byt pekny prieser.
Já vím, že to nebolí, zkoušela jsem to hned jak jsem to koupila. Měla jsem strach, že to bude mít hrozně silný tah. Trpí spíš kvůli tomu vysavači, má z něj strach. Ale prostě to musíme udělat, tak ho chovám, zpívám a snažím se to moc neprodlužovat. Přes den už je to skoro dobré, blbá je noc.
proste to udelej a pak pochovej. to bude dobry. ono, kdyz se mu i chvilku deje nejake prikori, tak se nic moc zleho nestane, pokud ho pak pochovas (navic je to prikori jenom zdanlive, on si to rychle spoji s tim, ze se mu ulevi) ted bude na rymy blbe obdobi tak obecne. pomaha jeste vlhcit vzduch a mokra plena nad postylku. to vychytas.
Milé dámy:
- jste z Prahy?
- nosíte své dítě v ergonomickém nosítku?
- chcete se seznámit se mnou a Uplakankem?
- pujcite mi na ozkoušení na chvilku své nosítko?
Pokud jste na všechny čtyři otázky odpověděly ANO!, ozvěte se mi sem nebo do zpráv :)
PS: vím, že existují regionální srazy nosicich matek, ale ty jsou cizí. Radši se potkam v cukrárně nebo na hřišti s vámi :)
Kdyby to tu někoho zajímalo a řešil zrovna sporťák - po necelých dvou měsících ježdění se sporťákem z trojkombinace CAM Cortina jsem zjistila, že jak byla hluboká korba super, tak je sporťák na prd. Od středy máme nové vozidlo, Baby Jogger City Premier, a je výbornej! Je to trochu tank teda, skoro 13 kg, ale úžasně lehce se skládá, je stabilní a má koš, kam půjde naložit snad i skříň z IKEA :) A hlavně, na rozdíl od Cortiny se tam syn hoví jak pan král!

ja som kupila pouzivanu trojkombinaciu jane nomad. zatial mam vanicku ktoru vymenim za sportovu cast asi za 2 mesiace. konstrukcia je sice lahka ale strasne objemna. ak cestujem autom tak do kufra uz moc dalsich veci nedam. co sa tyka mojich postrehov pouzivania - do buducna chcem nieco este lahsie a skladnejsie s lepsim pristupom ku kosu dole v podvozku. takze nenapadne robim prieskum pre pripad ze by ten sucasny podvozok nevydrzal a vobec by mi to nevadilo ![]()
Ano, přístup ke koši mě taky štval. U korbičky to bylo dobré, ale sporťák se u Cortiny nasazuje na nižší úroveň, takže do koše se nedalo pořádně dostat. Nemohla jsem tam dát tašku s nákupem, pokud jsem nechtěla mít z ovoce pyré a propíchnuté jogurty, takže jsem u pokladny dávala věci do koše každou zvlášť
A doma v chodbě zase jednu po druhé vytahovala. Skládání do auta taky nic moc, hluboká korba se jen odcvakla, ale u sporťáku se musí odepnout zvlášť střecha, zvlášť madlo a nakonec sedák - čtyři druky a po stranách odepnutí. A ještě teda odstrojit pověšené hračky a dudlíky, aby se neválely jen tak v kufru auta. U toho nového se celý kočár složí na placku jediným pohybem a hračky se pěkně zaklapnou dovnitř, takže pohodička.
Ale to všechno bych i překousla, nejhorší bylo, jak v tom chudák malej pořád sjížděl, sezení bylo tak blbě vyřešené, že ačkoliv sám krásně sedí, v tom sporťáku pořád tak divně pololežel, kulatá záda, no, vůbec se mi to nelíbilo.
A já zrovna sháním lehký a lehce složitelný kočárek (do letadla), ale už pro půlroční dítě. Nemá tu někdo tip? Taky sháním nosítko pro to samé dítě, které se nerado nosí - je pro něj důležitá volnost pohybu...Zatím jsem zkoušela jen Babyvak, údajně vhodný pro správný vývoj zad, ale malá mi v tom řve jak tur, takže poté, co ho objevily kočky, je z toho takový dražší pelíšek na našem (rozlehlém) přebalovacím pultu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje