Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 26. března 2023 20:12

eless a jeje, tak at to moc neboji. My zas mame monokl, pekne probarveny, dusledek bratrske rvacky

letfenixa tohle vubec neznam, starsi syn je dost samorost, a kdyz uz ma slabou chvilku, jde za tatinkem. Hraje si taky nejradsi sam (nebo s kamarady vrstevniky). Uprimne, nekdy mi to je trochu lito, i kdyz to je teda pro me dost pohodlne. 

Ale dneska byl marieu den. Jednak se mi vyjimecne povedl obed, a druhak jsme si to udelali hezke s detmi. Dopoledne jsem sla jen s mladsim, motali jsme se s odrazedlem po prilehlych hristich a myslim, ze takovy klidny program prospel obema. Odpoledne jsem povolila starsimu jit do obchodu (uz dlouho si chce koupit nejakou blbost za vlastni penize). Tam busem, zpet 6 km v jemnem destiku pesky (on jel na kolobezce). Hrozne hezky jsme si popovidali, probrali jsme kde co, konala se i hodnotna filozoficka diskuze, super to bylo, on bezne nijak sdilny neni. Akorat se mi uplne nepovedlo zapusobit na poli financni gramotnosti, v Bambuli si misto avizovane drobnosti vybral Lego za prepalenou cenu, jsem netusila, ze to tam maji o tolik drazsi nez na eshopech. Ale hezka nedele to byla.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 26. března 2023 20:49

Rosťa byl tento víkend na judo školičce, dnes odpoledne měli turnaj, samozřejmě to měli udělané tak, aby se na bednu dostaly všechny děti. Takže Rosťa vybojoval stříbro, v šatně si ho odložil a než se převlékl, někdo mu ho sbalil

Tak mu trenéři dali erární, zlatou! Moc se mu to líbilo, myslím, že jsme mu vybrali dobrý sport.

Offline letfenixa
10934 příspěvků moje polička 26. března 2023 21:10

Ženy,  ja viem, že sa stazujem,  že som unavená, že celý deň počujem 'mamá' a ' pozri' a celý deň počítam: a koľko je milión a 30? A koľko je 4 a 4 a 4 a 4? .... 

Ale! Keď keca a keca, tak je zdravý (sopli teda, ale inak ok) a svoj! 

Gatita my takéto prechádzky máme vlastne stále

Online Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 26. března 2023 23:42

Mrakoplas Ríša, 6 v listopadu, ještě ani náznak kývání zubů. Ale taky jsem měla pocit, že je široko daleko poslední.

Online Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 26. března 2023 23:48

Děkuju někomu, myslím, že Gatita , za tip na knížku Slyšíš, jak mluví stromy?

Máme ji už od předposledních Vánoc, ale teprve teď na ni došlo. Čteme každý večer jednu - dvě kapitoly a k mému překvapení už budeme na konci, a ani jedinkrát si Ríša nepřál číst něco jiného. Mně se knížka líbí moc a jsem příjemně překvapená, že i Ríšovi.

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 26. března 2023 23:52

žluťásek nedokazu posoudit detske, ale na dospele barefoot jsem u bati koukala a za me to byla jen fakt hodne nepovedena napodobenina camperu. Barefoot mozna tak slupickovou podrazkou, tvarove na hodne uzkou nohu s dlouhym palcem prostor pro prsty, flexibilita podrazky... To tak nejak chybelo. Tvarove to dost odpovidalo jejich konvencni obuvi. (ale ja uz tri roky kupuju boty jen v naboso, tak jsem mozna az moc narocna) Prislo mi to spis jako "kdyz ted vsichni blbnou s tema barefootama, tak jim to na jedny taky napisem a bude klid". Materialem dost prumer, proste ve srovnani s temi campery, co jsem ten den mela na sobe, to byla dost hruza. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 27. března 2023 06:36

Pinot Noir to mam radost! My jsme s knizkama bohuzel porad nejak na stiru, skoro nic syna nezaujme, a kdyz uz si necha neco precist, prijde mi, ze vubec nevi, o cem to je...Paradoxne uspech slavil stary Ostrov pokladu a ted prohlizime komiks Bajne bytosti a obludy stareho Recka, to taky muzem doporucit, i kdyz mi to prijde dost slozite (pro nas). 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. března 2023 07:33

Pinot Noir dik za pripomenutie, tu knizku mam odlozenu tiez. Ale obavam sa, ze uspech slavit nebude, je sice zvedavy jak opica ale pri knizkach bez pribehu straca rychlo pozornost a zaujem. 

Online žluťásek
8880 příspěvků moje polička 27. března 2023 07:59

Zuzuli díky za recenzi! 

Online Pinot Noir
30028 příspěvků moje polička 27. března 2023 08:00

Mrakoplas taky jsem nedoufala v úspěch, žádné monstrum, žádná námořní tragédie, žádný boj... . Uvidíš, třeba taky překvapí.

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 27. března 2023 09:25

Ehm, kdo to tu před časem psal o tom prasklym bubínku? Už tak týden pozoruju, že syn blbě slyší, tak jsme dnes vyrazili na ORL, kde konstatovali, že má prasklej bubínek Měl tak 14 dní rýmu, kašel, trochu teplotu, prostě klasická viroza, jednou jedinkrát si postěžoval, že ho bolí ucho, ani nijak nebrečel, jedno ucho měl teda trochu špinavější, ale muž mě uklidnil, že to nic není... a já mám tendenci zbytečně plašit, tak jsem se nechala ráda uchlácholit Doktor říkal, že ten zánět občas probíhá tiše a nepřijde se na to, ale mám děsný výčitky! Ten sluch by se měl zlepšit časem, prý se to stává, že pak nějakou dobu dítě blbě slyší. Každopádně kdyby se to do tří týdnů nezlepšilo, máme přijít. Tak teda doufám, že se to zlepší, je to hrozně frustrující, jak neslyší.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. března 2023 09:30

pilgrim syn neslyší při každé rýmě a je to šílené. Snad to u vás brzy poleví.

Offline continuity
43570 příspěvků moje polička 27. března 2023 09:41

pilgrim žádné výčitky si nedelej, radši ať je to neboli. s prasklým bubinkem ani slyšet nemůže, ale on normálně zaroste a zas bude v pohodě. . 

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 27. března 2023 10:45

Zuzuli mne teď v camperech zacly dost bolet nohy, doufám, ze je to jen nejakej pozůstatek těhotenství a zas se to spraví, jsou to super boty, i housatku dobře seděly na tom zalandu je mivali za skvělou cenu

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 27. března 2023 11:03

pilgrim držim palce, at se to zlepší samo, ono to jde asi pomalu ten návrat k normálu. ale však jsi tady četla, že v Německu to tolik neřeší, na netu v diskuzích jsem našla spoustu příspěvků, kde si to teda dospělí nechávají prasknout, pokud je bolest snesitelná. Tento týden mí říkala kamarádka, že jejich klučík to taky měl, z nějaké "zadní" rýmy - tak to nazval lékař, že ani nebyl nijak zvlášt nastydlý. Ale chápu, taky mě to hrozně mrzelo, že jsem na to měla přijít dřív. 

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 27. března 2023 11:21

Potrefenáhusa chodidla? To jsem měla dvakrát, poprvé po porodu, podruhé po operaci. Sotva jsem večer chodila, jak mě bolel každý došlap. V obou případech to bylo oslabené břicho, jak jsem se nějak dala do pořádku, nohy bolet přestaly

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 27. března 2023 12:39

Zuzuli mne to přijde taková ta povolena klenba po těhotenství než se to vrátí do normy, bolí mě to rozhodne min než poprvy, teď normalne vůbec, jen po ty chůzi v bf 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. března 2023 13:22

Potrefenáhusa mně se do normy už nevrátila ale tentokrát se chci na tělo celkově zaměřit, tak snad to vyjde. I když na vnitřní břicho a pánevní dno jsem cvičila poctivě i po druhém porodu a nic moc se nespravilo teda

Offline Potrefenáhusa
39011 příspěvků moje polička 27. března 2023 14:54

Evaeva tím se nemůže nic zkazit! Mne teda přijde, ze to tělo ani tak nezrasi to těhotenství, jako pak to tahání mimin, nošení, zvedání, různý houpani....pro mne je to rozhodne větší zátěž. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. března 2023 15:02

Potrefenáhusa no já je moc nenosila, ale je fakt, že v těhotenství je ta zátěž aspoň rovnoměrná. U mě to určitě bylo těhotenstvím, zhoršily se ty dosavadní problémy. Hlavně podruhé, jak tělo nebylo v takové kondici.