Potrefenáhusa kolegynin syn sa rozchodil s varechou, dali mu ju chytiť, rodičia z druhej strany, až ju prestali držať a syn s ňou naďalej chodil, mal ju ako psychickú oporu. A nás syn sa bez varovania pustil sám na návšteve u mojej kamarátky s veľkou kuchyňou, možno doma , v tom malom priestore to nepotreboval, a u nej chcel prejsť k niečomu zaujímavému, mal 16 mesiacov.
Vše o těhotenství a dětech
betsey ja som Lukaska kládla na práčku a planovane.
continuity Ach ano, kachnička vyřeší leccos. Naše mládě jsme dali v pěti letech na výuky plavání, když jsme pro ni přišli, všechny děti něco plavaly, jen ta naše seděla na schodech a použtěla si kachničku. Pan instrukror říkal, že to prostě nešlo, totální nezájem a víckrát už tam nešla. No a v první třídě se z ní stala akvabela a deset let pak trénovala pětkrát týdně. :-D
Mohučanka a okuliare. Keď tam nie sú okuliare, je to babka. A keď nie sú ani okuliare, ani náušnice, je to tato ![]()
continuity Já myslím, ze point je v tom, ze když budou jist guláš tejden v kuse, tak se prd stane. Ale když by to jedli v kuse několik let, tak to asi úplně fajn není, na tom se myslím shodneme?
Jinak tu přínosy vejletů s tatinkama, i za předpokladu spartanskych podmínek, nikdo myslím nezpochybňuje. Spis to, ze kdyby se tenhle přístup aplikoval na dítě dlouhodobě, tak by to asi nebylo Ok (respektive by nás to jako společnost hodilo někam dost jinam, což samozřejmě proč ne, ale o tom řec úplně nebyla).
MP Meri no jo, jenomže continuity celou dobu mluví o akci, kde by i ta nejsvědomitější matka těžko připravila něco jiného než guláš a párek. To nic nevypovídá k tom, jak se ti chlapi postarají v domácích podmínkách.
Pinot Noir Já myslela, že původní nosná myšlenka byla "chlapský přístup se dá praktikovat jen po omezenou dobu, protože krátkodobě to má sice benefity, ale dlouhodobě by to nefungovalo" a o tom se diskutovalo. Ta jedna konkrétní akce mi přišlo, ze do toho byla zamichana jako příklad, který ale podle mě nic nedokazuje ...
Ale je možný, že mi to jádro sporu uniklo, to nevylučuju :D
MP Meri Ten tata taky nebude jíst guláš déle jak týden, neboj.
Mám v přízni vdovce dvou holčiček, mladší měla 3, když jim máma zemřela, vím, je to malej vzorek, ale holky vede skvěle. Já muži vždycky říkala, váš společný čas, vaše pravidla, hlavně si ho nenechej moc skákat po hlavě.
MP Meri přesně jak píše Pinot Noir . Nevim, kde se bere přesvědčení, že kdyby měl chlap dítě na starosti pořád, tak ho pořád živí parky. Můj muž teda vaření s radostí přenechává mně, ale kvůli dětem se vzmuží a vyrobí i domácí omáčku na špagety.
Navíc spousta matek živí děti všelijakými polotovary, to rozhodně není výsada jenom mužů.
MP Meri nosná myšlenka jak pro koho. Podle mě se chlapi umějí postarat stejně jako ženy.
MP Meri no a ono to s podivem dlouhodobě funguje. Když musíš tak musíš. Chlapi jsou stejně kompetentní se postarat o svoje vlastní děti jako ženy. ( Bože já jsem netušila, že že mě někdy budou padat taková až feministická moudra
). Asi se shodneme, že optimální model jsou oba rodiče, kteří navzájem se doplňují.
Ale debata začla tím, že někteří chlapi se neumí postarat o dítě.
Tak já říkám, že tvrzení bude pravdivé takto: někteří chlapi se neumí postarat o dítě v souladu s představami matky. A zároveň dodavam, že to není ani v nejmenším nutné.
Taky si myslím. Nebude to platit pro úplně všechny, ale to neplatí ani pro všechny ženy, že se umějí dobře postarat. My se s mužem celkem v péči o děti střídáme, ale péče je za daných podmínek +- stejná, jak je nastavená v rodině (oblečení měníme podle stejného klíče, jíme stejná jídla, dost jich manžel umí připravit, televizi dávkujeme podobně...). Prostě jak je to ve společném čase, tak je to i v čase, který trávíme s dětmi každý sám.
Pinot Noir Myslela jsem nosná myšlenka diskuze, ne moje osobně.
Ja myslím, ze se všichni shodujeme, jen se ta diskuze trochu zamotala.
Puvodne to bylo o tomto. A já s tím souhlasím. U některých (!) otců platí, ze ten jejich chlapskej přístup (jakkoli je v kratším case prinosnej) to proste v dlouhodobým měřítku nefunguje.
S tím, ze se spousta otců v běžným provozu dokáže postarat skvěle a často dokonce "lip", než matka, to podle mě nijak nesouvisí, ani se to s tím nevylučuje. Stejně tak to nesouvisí s nejakou jednorázovou akci na chatě, jejíž přínos taky nikdo nezpochybňuje.
Můj sambo je taky schopnej se o dítě postarat lip než já, co se třeba kvalitní stravy nebo spolecnyho hraní týče, tak rozhodně. Ale jinak to dost pokulhává, pod jeho dozorem má dítě neustále nějaký zranění, stokrát do hodiny řev, odřeniny, popáleniny, krev, neustále něco padá, rozbíjí se ... krátkodobě je to rozhodně přínosný, dítě ti zocelí, ale mám pocit, ze bejt na mateřský on, tak se dítě tohohle věku snad nedožije se všema končetinama zdravejma (nadsázka). Tenhle chlapskej přístup (a pro pořádek znovu dodávám, ze generalizuju a je jasný, ze se takhle nechovaj všichni chlapi světa) se proste podle mě musí z logiky věci tak nějak dávkovat a rozředit tím trochu víc pečovatelským.
A to jsem mimochodem prototyp neúzkostlivý matky. Ale to, co předvádějí ty dva spolu, je i pro mě dost často na odchod z místnosti.

MP Meri Já s tebou úplně souhlasím, ve všem. A taky myslím, že se ta diskuze nějak podivně zamotala a smetlo se několik různých výchozích situací na jednu hromadu.
MP Meri dítě se do prstu řízlo pod mým doha ledem, pod mužovým se nikdy nic nestalo![]()
Já si myslím, že i ti, co jim dají k snídani párky, když je mají na víkend na starosti, by to nedělali, mít je na starosti měsíc
Evaeva Já ti přesně řeknu, jak by snídani řešil můj muž-něco si udělejte.
Což jako v principu není špatný, jen už by mu bylo jedno, že by snídali třeba každý den buchty (dcera) nebo špek (syn).
Jinak pochopitelně nejhorší úrazy u nás taky byly pod mým dohledem, ale taky jsem s nima byla podstatně častěji, že jo!
Garfie U nás nejhorší úrazy byly pod dohledem babičky a dědy, kteří úzkostlivě hlídali. A na společně strávený čas, kdy maminka trajdala po světě, manžel s dcerou vzpomínají s láskou :-). Jen tak na okraj, manžel neumí vařit a klidně jsem mu ji nechala dvouletou týden :-).
Garfie Jako pod mým dohledem jsou taky větší úrazy, ale je to tím, že já mám hrozně pomalou reakční dobu, normálně zpomalenou o několik vteřin než ostatní lidi, třeba na hřišti zasahuje i na moje děti kamarádka, mě to dojde třeba o tu vteřinu dvě pozdeji. A tak celkově vyhodnocuju věci, že je to přece v pohodě. No takže tak..
Jinak s těma chlapama je to jednoduchý, proč by dělali/nedelali to či ono, když je tu ještě jeden výše postaveny dozorčí orgán kterej se o to postará?
999 já jsem vystřelila z domu hned jak jsem přestala kojit
dceři bylo půl roku, máma se chudák křižovala
ale manžel neměl problém. Bylo to na tři dny.
Jinak s těma chlapama je to jednoduchý, proč by dělali/nedelali to či ono, když je tu ještě jeden výše postaveny dozorčí orgán kterej se o to postará?
No proto je nutný nechat je samotný. Aspoň si to myslím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.