Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 09:59

letfenixa když odhlédnu od toho, že bych byla fakt bídná učitelka, tak by mi vadil ten hluk a šrumec a u malých dětí i to řešení jejich potřeb. Myslím, že bych pak potřebovala být tak dvě hodiny sama v tichu. Dobré učitele a učitelky obdivuju.

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 10:01

Zuzuli náš tatínek dela to samy s tema hadama, když byl diteti asi rok a půl, tak ho úplně strašlive vyděsil expresivnim zasycenim, když odklapeli okynko v knize....dite mělo pak z ty knížky až panickej strach...když jsem se zlobila, tak mi řekl, ze strach z hadů je uzitecnej a opravnenej...takže já mu všechny ty chrestyse, krajty a zmije preju a jsem rada, ze dite teď žádný fobie neprojevuje

Na YouTube je moc peknej dokument o hadech v ČR, koukame teď často

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 10:02

Karja to je dobrý! Já doufám, že se mi podaří dlouho udržet nějaký zkrácený úvazek. Tentokrát teda plánuju, že bych se na jeden den do práce vrátila už za dva roky, ale jinak předpokládám, že do čtyř let do státní školky nepůjde.

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 10:05

Evaeva mne přijde, ze to sice strašně rychle letí, ale zároveň je to docela za dlouho na nějaký konkrétní planovani, ze ty okolnosti se ještě můžou několikrát proměnit 

Offline Vari
2232 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 10:08

Potrefenáhusa Ja mela taky rodicovskou hlaseniu do dvou let, ale v ty dobe prace fakt nehrozila, i ted to bude s malym dost na hrane.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 10:08

Potrefenáhusa souhlasím! Taky jsem tam chtěla napsat, že uvidíme jaká bude realita. Ale koukám, že jsem na to zapomněla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 10:12

Vari já jsem si původně myslela, že syn půjde v roce do jeslí aspoň na tři dnyPak mi to přišlo jako totální úlet. Ale teď racionálně vím, že nemůžu dalších x let zůstat úplně mimo, už jsem doma šest let a i když většinu z toho pracuju, není to stejné jako jít aspoň na ten den fyzicky do práce.

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 10:22

Evaeva já bych rada zacala pracovat z domova taky o něco driv, ale velmi akutně k tomu potrebuju dite zaběhlý v nějaký instituci aspoň na část dne 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 10:39

Potrefenáhusa já jsem se dvěma začala asi až ve dvou letech mladšího. To šli do institucí oba, ale mladší jen na dvě dopoledne, do té doby se jim spánky překrývaly jen málo. Využívala jsem ale stejně hlavně odpolední siestu/spánek a to byli oba doma. Teď doufám, že dítě bude taky spavé jako bráchové a budu mít pár hodin během dopoledne, když budou kluci ve školce. Ale tam je teda dost proměnných

Offline Jimik
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:04
Reakce na Evaeva:

Jimik kritický náhled mít nebude, ale u nás celkem pomohlo sdělení, že pes nesmí na hřiště, ale venčit potřebuje, tj. čas strávený na hřišti bude kratší.

​No, tahle informace také proběhla, proto už fikaně říká, že bude chodit na psí hřiště, které u nás taky máme kousek. On to vidí jako větší zábavu, než to dětské bez pejska. A plyšových psů máme několik, ale prostě to není živý pejsek. 

Offline letfenixa
10957 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:07

Mne sa vôbec nezdá,  že to letí. Možno keby dieťa bolo menej náročné, ale keďže od začiatku bol nejaký problém, s jedenim, spaním,..., chodenim medzi deti, skolkou,  chorobami, ..., tak mi to vôbec neprišlo,  že to letí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:11

letfenixa já taky úplně nemám ten dojem, spíš mi přijde neuvěřitelné, že někdy byli miminka. Ale neřekla bych ani, že se to vleče. Jako čas letí, už je skoro konec léta, ale děti mi přijdou už několik let stejné.

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:31

Jimik u nás už několik let jede silná masírka chci kočičku. Je mi ho teda fakt moc líto, strašně moc po ní touží. Ale jsme v nájmu, já mám slabou alergii, ke kočkám v bytě nemám úplně vztah, fakt je to neprůchozí.

Tuhle s mužem plánovali, že na vnitroblokový zahradě spolu budou stavět domek pro kočičku. To jsem teda zpozornela, jestli mu jako fakt chce pořídit kočku na zahradu??? Tak prej ne, jen ten domeček

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:35

žluťásek Ty jo, no chudáček. U nás jede "chci koťátko" a malamala dodává "chci koťátko, ale i s jeho maminkou". My musíme zejména spracovat samba. Ale ne prostě čekám až si udělá zahradní domek a pak tu kočku přivezu a šoupnu mu ji tam! On ji hodně nechce, ale můj argument, že nebydlim v takovýhle díře světa abych neměla ani kočku, je prostě neprůstřelnej:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:35

žluťásek ségra takhle dlouho hučela, až kočka byla. U nás bylo pravidlo, že musí souhlasit tři lidi ze čtyř, přes mně to bylo neprůchozí, ale táta nakonec tlaku podlehl Ale s alergií je to holt neslučitelné, muž taky kočku nemůže a já o ní ani nestojím. Kluci o kočce nebo psu taky mluví, ale proto, že to znají od babiček. Když jsem navrhla jiné zvíře - pískomila nebo morče třeba, tak souhlasili. Teď to teda utichlo, uvidíme, co po prázdninách.

Offline Tabea
8298 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:36

Potrefenáhusa mám dva plyšový hadíčky z ikey, zrovna jsem na ně v týdnu koukala, co s nima. U nás už jen líně leží. Jsou malinký a vypadají mile. Mohla bych je k vám poslat?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:37

Karja mně kočka přijde problematická zejména v tom, že žije dlouho (jakoliv blbě to zní). V pubertě je přestane bavit a zbude mi na krku.

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:45

Evaeva Já bych si ji do bytu taky nepořizovala a už vůbec ne kvuli tomu, že jí chtějí děti a já ne. Ale takhle v domě, jako to se ledasjaký zvíře ztratí;-).

Offline Potrefenáhusa
39060 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:45

Evaeva tak já myslím, ze tak minimalne do 12 se ty děti stejně nejsou schopny o to zvíře nějak samostatné starat, takže je to zvíře hlavně pro rodiče, pokud to nechci já, tak bych jakoze dětem zvíře nikdy nekoupila 

(tiše upozornuju, ze venkovní kocka dela strašlivý nechutarny a nosi si často praci domu, kolikrat ji nechá i rozdelanou....)

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 11:52

Potrefenáhusa nehledě, že v Polsku se 28 koček nakazilo ptačí chřipkou. Tak nevím, jak to té naší mám vysvětlit! Ty myši mi vyhazovat nevadí, ptáky víc. Ale kolikrát je mi z toho uplně blbě a přijdou děti, kočičku pohladí po hlavě a řeknou "tys tu myšku takhle slupla, ty si na ní měla asi velkou chuť!" a mě se chce uplně blejt:-D