Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:38

tv To je dobře, jsem za tebe moc ráda!

Tvl. zato tady to tak žije, že nevim, jestli mi leze na mozek mateřská nebo ten "život" na vsi, ale něco se mi mění v hlavě. Třeba včera jdu s kočárem a zvědavě se dívám sousedům škvírou v plotě, jaký mají zvířata na dvoře a uplně vážně si říkám "jooo ahááá, tak Novákovi maj takovýhodle kohouta, červenýho, pěknýho" asi až za pět vteřin se nad sebou zamyslim, jestli jsem normální?!

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 19:50

Karja to jsou ale na vsi lidi normálně takhle všímaví, ne? takže říkáš že to je tím, že nemají nic zajímavějšího, hmmm:P

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:04

viktorka_od splavu Joo, určitě je to tim, já jsem se třeba i ptala na nového manžela jedné pani z ulice, kterou téměř neznám! Prostě je to podle mýho nedostatkem jiných podnětů, čemuž mateřská ještě dost nahrává!

Joo, ale dneska jsem viděla třeba zebu, vůbec jsem neměla tušení o existenci tohoto zvířete a mám je kousek od domu (z nedostatků podnětů jsem se dala do řeči s malym klukem a ten mi na ně dal typ:-D:-D, takže někdy je to i přínosný).

49375 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 20:19

Karja člověku se otevřou uplně nový obzory!

ale počkej jak bude malá větší, bude to akčnější a taky s ní bude spousta zábavy, naučíš se nějaké nové říkanky a písničky a názvy všech možných zvířat a kytek a tak.. zebu se ti bude mooc hodit!:D

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:17

Karja To není vesnicí, to je mateřskou. Vzpomínám, jak jsem se tu ploužila s kočárkem a byla vděčná za jakýkoli podnět, přepočítávala ptáky na krmítkách i vánoční stromky u popelnic, očima popotahovala ze země první krokusy. To byla fakt dlouhá zima.

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:32

Karja Souhlasím s Sweet Potato, normální snaha nějak zabavit mozek. Na procházkách jsem si v hlavě vyjmenovávala, co vidím, a vedla všelijaké konverzace, čučela do rozsvícených oken, lidem do zahrad... Ale užij si to, jakmile to začne chodit a jezdit na odrážedle, nestihneš si ani všímat, kudy jdeš/běžíš 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:35

Sweet Potato :-D Ufff, tak to jsem ráda, že je to jen dočasný stav. Tady je teda hodně známých a pořád mě někdo odchytává nebo já je, takže stromy zatím nepočítám:-D. Jen mě zarazilo, že mě začínají zajímat i ty vesnické drby, vůči kterým jsem byla vždy víc než imunní.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:38

Pinot Noir viktorka_od splavu Hele, já to nechci zakřiknout, protože se okamžitě něco posere, ale začíná mě to docela bavit tenhle věk:-D. Sice je to denně strašně dlouhá šichta a člověk se bez toho škvrněte moc nikam nevzdálí, ale jako je to roztomilý, na pět minut se to i zabaví samo, ještě se to nepronese, ještě to všichni obdivujou a nikdo nenadává, že mu očesalo třešně nebo kouří trávu pod oknem. Teď jsem tu měla na dvě dopoledne dva raubíře 4 a 2 roky a jsem zralá na odvoz na Bohnice, sice si hráli sami i 10 minut, ale hrozně řvali a nadělali kupu bordelu.

49375 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 21:41

Karja na ten řev a bordel získáš odolnost, neboj

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 22:05

Tak jsme se vrátili z Prahy (spoiler: přežili jsme všichni, nevím teda jak Pražáci, se kterými jsme přišli do styku).

Dík za tip na zemědělské muzeum (@žluťásek?), tam jsme byli v sobotu. Jako bylo to tam fajn, ale nějak se mi tataři rozutekli. Taky je tam hodně obrazovek s různými hrami a kvízi, takže byli přilepeni u nich a zbytek měli docela na háku. Dneska jsme vzdali Národní, ani jsme nezkoušeli najít konec fronty. Byli jsme jen v nové budově. Kelti byli zajímaví, je dobré vidět ty "špeky"na vlastní oči a ne jen na obrázku. Jestli byli popisky moc odborné netuším, nečetla jsem je, občas jsem stihla nějakou lokalitu u předmětu, který mě víc zaujal. Mladšího to zajímalo, starší zrovna stávkoval, roztál až v druhé místnosti, kde jsou videoukázky, jak se vyráběly šperky (skleněné a švartnové naramky, lité ozdoby). Hlavní highlight byly teda dveře, které si měl člověk otevřít keltským klíčem, tam starší přestal stávkovat úplně. Ale co bych doporučila pro děti všeho věku, tak to je výstava Noemova archa. Jsou tam snad všechna vycpaná zvířata, co v NM sehnali a hromada potvor, co vycpávat nejdou (velekrab japonský u nás vede). Byli jsme tam určitě hodinu a půl a to jsem je už musela trochu odvléct.

P.S.: Vím, že Literární kavárna v Týnské není ideální místo pro děti, obzvláště ne v pátek večer, ale bylo nám blbé se tam jen vyčůrat. Mladší si pak zašel popovídat za slečnou na bar, atd.

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 23:24

brrr ty dvere s keltským klíčem byly highlight i pro mě!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 11. listopadu 2018 23:34

brrr my jsme v tom nzm zatím stihli jen jedno patro, syn byl fascinovaný rybářstvím a odmítal se odtud hnout. Hlavní lákalo je teda tunel uprostřed sálu pod pódiem, on běhá sem tam a rodiče se můžou strhnout, kdo ho kde odchytí. Mně se pak ještě hrozně líbí les a především "laboratoř ticha", jestli se nepletu s názvem. Tam se jim fakt podařilo udělat kus lesa uprostřed budovy.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 07:32

žluťásek V té laboratoři jsme nebyli, teda jestli je to to s průvodcem (jedna poovina sálu o myslivosti). Když nad tím tak uvažuju, tak pro nás jsou asi fakt na škodu ty interaktivní obrazovky. Děti po nich jdou jak slepice po flusu a kašlou na zbytek. V Národním je těhle věci mnohem míň, tak se soustředili na vystavené.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 07:35

Jo a když jsme ráno vylezli na ulici, tak jsem jim musela vysvětlit, že v Praze se fakt všichni lidi nezdraví (a opravdu ne, nebyli v Pze, ani v jiném městě poprvé)

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 07:36

Potrefenáhusa Já bych si ten klíč taky zkusila, ale nepustili mně k němu.

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 09:41

Karja To mam ted doma (3 a 5 let) a jo, strasnej rev a bordel. Ale zabouchnu je v pokoji a da se. Oproti batolatum a miminum zlaty, neboj.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 09:59

Luna No, tak tihle si obcas hrajou docela zvostra, takze se musi dozorovat:-D. Ale to jsou extra divoky exemplare, ja myslim, ze vetsina deti takova neni:-D.Ta nase to snad neokouka:-D

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 11:10

Vši!

Rychle mi sazejte osvedcene prostredky a rady, diky!

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 11:18

tv Chlapečky vzít strojkem.

Offline tv
4245 příspěvků moje polička 12. listopadu 2018 11:40
Reakce na Sweet Potato:

tv Chlapečky vzít strojkem.

​To mam v planu. Ovsem ja je mam taky.