Tak jsme se vrátili z Prahy (spoiler: přežili jsme všichni, nevím teda jak Pražáci, se kterými jsme přišli do styku).
Dík za tip na zemědělské muzeum (@žluťásek?), tam jsme byli v sobotu. Jako bylo to tam fajn, ale nějak se mi tataři rozutekli. Taky je tam hodně obrazovek s různými hrami a kvízi, takže byli přilepeni u nich a zbytek měli docela na háku. Dneska jsme vzdali Národní, ani jsme nezkoušeli najít konec fronty. Byli jsme jen v nové budově. Kelti byli zajímaví, je dobré vidět ty "špeky"na vlastní oči a ne jen na obrázku. Jestli byli popisky moc odborné netuším, nečetla jsem je, občas jsem stihla nějakou lokalitu u předmětu, který mě víc zaujal. Mladšího to zajímalo, starší zrovna stávkoval, roztál až v druhé místnosti, kde jsou videoukázky, jak se vyráběly šperky (skleněné a švartnové naramky, lité ozdoby). Hlavní highlight byly teda dveře, které si měl člověk otevřít keltským klíčem, tam starší přestal stávkovat úplně. Ale co bych doporučila pro děti všeho věku, tak to je výstava Noemova archa. Jsou tam snad všechna vycpaná zvířata, co v NM sehnali a hromada potvor, co vycpávat nejdou (velekrab japonský u nás vede). Byli jsme tam určitě hodinu a půl a to jsem je už musela trochu odvléct.
P.S.: Vím, že Literární kavárna v Týnské není ideální místo pro děti, obzvláště ne v pátek večer, ale bylo nám blbé se tam jen vyčůrat. Mladší si pak zašel popovídat za slečnou na bar, atd.