Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 07:52

Potrefenáhusa nejdřív jezdíš tam, kde je vstup do tří let zdarma, pak do šesti a pak už jen do lesa

Někdy na ty ceny fakt hledím a nechápu, hlavně když je něco vyloženě jen pro děti a rodiče platí stejně mastný vstup.

Offline Potrefenáhusa
38385 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 08:13

Evaeva my tady na ty dětský atrakce zatím vůbec nejezdime, ale jskykoliv vstupny plus oběd někde jsou strasny, a to diteti zatím objednavame jen vlastní polivku 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 08:18

Potrefenáhusa my ty dětské atrakce taky tolik nevyhledáváme, o to víc jsem vždycky překvapená. Ale oběd pro nás 4 v trochu lepší restauraci (jakože žádný smažák), to je skoro tisícovka pokaždé no.

Offline Potrefenáhusa
38385 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 08:24

Evaeva jo, už taky občas dělám řízky do krabice 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 08:26

Potrefenáhusa přes léto se celkem i pohybujeme tam, kde v poledne restaurace není, to to dost řeší Ale takhle ty jednodenní výlety nebo když je zrovna ošklivo... Kluci jsou teda z chleba se sýrem někde v lese nadšení, prý piknik

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 08:30

Potrefenáhusa letos si mladší vybral třeba toto místo - vedle čtyřkolky s výhledem na lanovku (tam teda zrovna restaurace byla, ale nevyužili jsme)

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 08:45

Evaeva No jasné, piknik! My sme v zime jedli v kufri auta, to bol zážitok!

Offline Potrefenáhusa
38385 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:02

Evaeva ideál! 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:05

Pinot Noir vzpomínám si dobře, že máte v pokojíčku zavěšené obrázky na nějakých kolejčkách? Neporadila bys mi, co to je?

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:14

Garfie u nás mají kapesné tři stovky měsíčně, ale fakt vše jim platim, občas něco podstrčí babička, na dárky si vydělávají učením se na Duolingo, tam je vypsaná nějaká cílová odměna za ukončenou lekci a když potřebují peníze, tak s tím hnou. Teď mladší prohlásila, že dárky zaplatí z dárkové karty, co jsem jim koupila k narozeninám, to se mi úplně nelíbí, ale asi do toho nejdú zasahovat. 

Minulý týden řady bylo Zažít město jinak, tak tam napekly muffiny a bábovku a vše co utržily jsem jim nechala, jen jsem je nechala spočítat náklady na suroviny. 

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:18

Evaeva no já platím běžné přes dvě stovky ta oběd v závodní kantýně, do tisícovky jsme jako rodina vešli naposledy v Polsku.

Offline Garfie
28124 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:20

continuity Mně právě přijde, že jak všechno mají, tak vlastně ani nemají za co utrácet, nebo na co šetřit...a pak to utrácí akorát za bonbony, klasika.  Naše dostávají zhruba stejně, ale třeba když si dcera byla nakoupit pomůcky do školy podle seznamu, tak si to zaplatila z vlastního a ani ji nenapadlo si říct o peníze, což mě fakt překvapilo. No ale včera tam ty holky uvalily hříšné peníze, já vím, že to bylo mimořádně a byly takhle poprvé, ale stejně mě to překvapilo. 

Offline brrr
12211 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:21

Garfie U nás má kapesné starší, 500,- na měsíc, ale platí so z toho všechno do školy (sešity, pracáky,...) i jízdné. Mobil platím já.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:28

continuity no jasně, to muž vlastně skoro taky, ale oni mají měsíční buget od firmy a do toho se vleze, jídlo u nich stojí tak 180.

Kluci zatím jedí buď dětské jídlo nebo jedno dohromady, taky často není v týmu nálada na čekání na dezert

Offline Pinot Noir
29512 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:28

MPLee to nebudeme my 

Offline Garfie
28124 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:33

brrr Jsem si vzpomněla s tím jízdným, jak apolužák na gymplu dostával peníze na režijku, jezdil na černo a slušeně na tom vydělával.  (včetně toho, že občas musel z vydělaných peněz zaplatit pokutu)

Offline Karja
43951 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:39

GarfieVíš co, to mohlo být včera nějakým ,,davovym silenstvim,,. A taky má každej jinej přístup k penězům, když si třeba vezmu, kolik vyjde na výlet do Zoo mě (vstupenky, dětem hranolky, mně kafe, žrádlo pro ovce) a kolik třeba kamarádku...a nemůžu říct, že mají víc peněz. Někdo je třeba takovej víc rozhazovacnej, když slyším, jak si lidi stěžují, kolik je vyjde výlet tam a kolik támhle, a že nemůžou takhle často jezdit... No tak když si tam koupí co vidí...

Offline brrr
12211 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:45

Garfie Vidím přes propojené bankovnictví, jestli si ty jízdenky kupuje

Offline Garfie
28124 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:50

Karja Jo, tohle pochopitelně znám, taky mám takové kamarádky, jen mě to překvapilo, dcera by ani s sebou za normálních okolnosí neměla tolik peněz!!  Jen jsem jí chtěla přispět na to, aby mohla holky na něco pozvat (dostala od nich moc krásné dárky a to se o narozeninách ani nezmínila), ale neměla jsem drobné, tak jsem jí dala víc, s tím že mi pak zbytek vrátí...no tak obě o vrácení tiše mlčíme a nevím jestli to z ní vytřískat.

brrr Moderní matky, to je peklo!!!

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:51

Garfie no starší si kupuje dost knížek, někdy ji přispěji. Občas si třeba koupi i nějaké tričko.

Když vyrazila starší s kamarádkami na pouť, taky to tam pěkně roztocily a nadělala si i nějaké dluhy :) No něco ji tehdy strčil muž, ale část jsem ji nechala zaplatit z kapesného. Ty poutě budou na celém světě stejné