Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8508 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:52

Karja kdyz jsme byli naposledy v zoo, tak jsem si vsimla, ze hodne lidi tam obedva z vlastnich zdroju, u tech stolku bylo videt hodne doneseneho jidla. Uprimne se ani nedivim, mne to uz taky trochu hořklo v ustech za ty ceny. Mozna kdybychom chodili jednou za rok, tak se clovek rozsoupne se vsim vsudy, ale my tam chodime casto jak na prochazku, tak se mi z tech vydaju zacinaji kroutit prsty.

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 09:54

Evaeva no co si budem, tento týden jsem tu měla kolegy z Rakouska a zdálo se to hodně i jim. A to je kantýna nejlepší místo cena výkon široko daleko

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:00

Gatita no v pražské zoo se aspoň najíš dobře, ale někde je to stovka za hranolky

U nás u obchoďáku otevřeli hezké hřiště, akorát že kluci si zvykli, že se vždycky něco koupí, nabídka tam není nic moc, ale ceny vysoké samozřejmě.

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:00

Garfie tady u těch narozením bych nad tím mávla rukou. Dnes je dcéra na oslave u kamarádky s přespáním. Měli jít na únikovku, ale nakonec prý pojedou do Jump parku a dávala jsem ji na to extra peníze. Popravdě mi to prišlo trochu much, už takhle tam nese knížku za tři kila, no uvidíme s čím přijde. 

Zas tyto věci nechci hrotit, já jsem ráda, že kamarádky, co ji zvou má. Kdybych neměla na konci měsíce na jídlo, řešila bych to jinak, ale takto to přejdu. 

Offline Potrefenáhusa
38385 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:01

Gatita no vždyť jen ta vstupenka vyjde skoro na litr 

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:04

Gatitapřesně, když tam chodíš 3x do roka je to jiné, ale my tam byli 3x za měsíc. Zas jsme tehdy měli neomezenou vstupenku, tak mi to i s obědem nepřišlo úplně strašné. Moje děti toho moc nesnědly, takže jsem jim koupila napůl dospělou porci svíčkové a bylo to. 

Offline Garfie
28124 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:07

continuity Jo, já s tebou úplně souhlasím, taky to přejdu a beru to jako oslavu. A jsem ráda, že vůbec nějaké kamarádky má a konečně si někam vyrazila.  Jen mě to překvapilo spíš u těch holek, ale možná je to taky tak, že je doma drží zkrátka a konečně si trochu vyrazily. Rodiče prý nemluví ani japonsky, ani anglicky, tak asi moc společensky nežijí...

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:08

Potrefenáhusa

Lidi, co do zoo chodí pravidelně mají většinou tu roční permici. Pak to vyjde na 350 a můžeš tam každý měsíc. to není ve srovnání s čímkoliv placeným tak strašné, hlavně to nemusíš vytáhnout ze peněženky ten samý den. 

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:12

Garfieto se stává často, že ty děti, které rodiče berou hodně zkrátka (ať už je to vynucené finanční situaci rodiny nebo ne) se nakonec vůbec nenaučí hospodarit s penězi a cokoliv si odepřít berou strašně úkorně a jakmile se dostanou k nějakým penězům, hrozně to roztoči. 

Měla jsem kdysi ha VS kamaráda, který vydělával na tu dobu strašlivé peníze, nemluvě o tom,že ještě studoval. Ale ten si mohl koupit přesně to, na co mu stačila výplata. Protože všechno vždy průběžně rozfrcal. 

Offline Potrefenáhusa
38385 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:21

continuity ale i ta roční permice je investice několika tisíc 

Online Kokoska
34312 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:21

Karja ZOO... tady kousek od nas je na Jiznaku minizoo, ale fakt mini. Maji tam par hus a slepic a holubu, ponika a nejaky asi 4 kozy a 3 ovce, ve vodni nadrzi nutrie a zelvy. A jeste nejaky prasata a to je vsechno, zarostle prazdne klece. Zacinali pred par lety na vstupu 10 Kc, ted uz chteji 50 a za granule pro zvirata 10, ale ani nemaji kelimek nebo neco, takze ti vypadne neco do dlane a neni ani zdaleka plna. Je tam malicky hriste s klouzackou a houpackama, bufet s typickym detskym jidlem jako parek v rohliku a syr v housce. Je to teda posledni utociste, kdyz uz nevim, kam s ditetem jen na chvilku. Byla jsem tam s mrnavkou minuly tyden a hooodne dlouho me tam zas neuvidej.

Online Kokoska
34312 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:22

A chtela jsem s chlapeckem na letiste a do Knezevsi pozorovat letadla a ono ho boli v krku

Online Kokoska
34312 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:24

Garfie mozna bych se dcery jen ze zvedavosti zeptala, jestli ji nejake penize zbyly, a pokud jo, asi bych ji je nechala. Narozky jsou zvlastni prilezitost a hlavne ze si to uzila.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:33

Kokoska já v tom koutku byla teď nedávno a pade mě taky docela zaskočilo. Byla jsem tam se třema dětma, no, není to už levna atrakce na hodinku odpoledne. 

Online Kokoska
34312 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:38

žluťásek no neni, zvlast pokud chteji krmeni pro zvirata i pro sebe Mala se spokojila s jednou davkou pro kachny a  k jidlu jsme nekupovaly nic, ale fakt za to, co je tam k videni, je ten vstup docela drzost. A zda se mi, ze to spis upada nez by se to nejak vylepsovalo.

Offline Myrtila
5130 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:42

Mě teda takhle dostala zoo v Dolní Pěně, pár výběhů, hned na začátku agresivní kozy, co i přes plot naše batole i to další, co tam bylo s námi, vyděsily tak, že nechtěli jít dál. A když tam jde dospělý+batole, je to dražší než třeba plzeňská zoo, kde se dá ale strávit celý den. 
Jinak na celodenních výletech jíme v restauraci, ale obvykle na ně jezdíme ve všední den, takže jdeme na meníčko, a naše dítě se ještě nají s námi z naší porce. Postupně ale začínám taky balit něco s sebou, hlavně teda protože poměr cena/výkon bývá často dost žalostný. 

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:43

Kokoska mě docela otravuje i ta nabídka, hranolky, párek, jupik, brumík, hnusný modrý nanuky. Celý je to zjevně pro děti, škoda že tomu nemůžou přizpůsobit i ten bufet trochu. 

Online Kokoska
34312 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:47

žluťásek to je bohuzel podobne vsude. V lete jsem o tom psala, jak jsem byla se starsim vnukem ve Vyškově a okoli.

Offline continuity
42051 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:50

Potrefenáhusa to já vůbec nerozporuji, že to je najednou hodně.

Ale jsou lidi, co převážně chodí tam (taky jsem to tak měla, byli jsme tam pečení vaření, a už jsme moc neutraceli za vstupy jinde) pak to není taková hrůza, když na tu permici nějak jednou našetřis nebo řekneš ať ti na ni přispějí babičky na vánoce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 10:53

žluťásek no přesně, kdyby člověk za tu cenu aspoň dostal něco v rozumné kvalitě. My se občas na tom hřišti u obchoďáku najíme, stranou je tam fajn stánek s grilem, ale ten je tak bokem od toho hřiště, že se bojím, že brzo skončí.

O tom, že aktrakce na místní pidipouti stálý 70 a 100 korun už jsem psala, ještě před pár lety to bylo za 50.