Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 14:07

Jsem ráda, že se ti probírá to kapesný, my občas vedeme takovou u nás ještě hodně teoretickou debatu o jeho výši, a nejsme moc ve shodě. Moj představa se blíží částkám, co tu padly, muž by byl velkorysejší, ale kdoví, jak to za pár let bude.

Ohledně nákladů vynaložených na volný čas s sítětem u nás záleží, kdo se účastní. Muž občas vezme o víkendu malýho na dopoledne sám, tím pádem mi tu zbude jen pes a můžu se po uplynulým trochu zresuscitovat. Potud dobrý a fakt si toho cením, akorát že jejich program vypadá tak, že buďto jedou do Prahy do Tobogy a pak pro velkej nákup do Tesca, nebo někam do Prahy na hřiště a pak pro velkej nákup do Tesca + DM. Takže tyhle finančně náročný výlety se single otcem pak musíme kompenzovat výpravami se singl matkou, který zahrnujou dětskou porci zamrzliny za 15 Kč a brouzdání v řece gratis :-D.

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 14:09

Evaeva Jj, ve všední den zvlášť mimo sezónu je to na moc krátkou dobu. Muž si bere cíleně dovolenou třeba jen na to, o prázdninách v pátek. Letos jsme takhle byli několikrát, i na otocku v Plzni, tam bych ještě rada na tu trnkovu zahradu, to už jsme nestihli 

Offline Potrefenáhusa
38388 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 14:12

Zina pošli ho do zemedelskyho muzea ještě :-)

ja to kapesny zatím uvazeny nemám, ty částky, co tu padly, to je tak na ten jeden lístek do kina (no, jestli budem stále bydlet tady, tak tady to lze utratit leda za Kebab nebo chipsy s energetakem v coopu, tak to radši nic)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 15:07

Potrefenáhusa muž má té dovolené nějak málo Ještě letos měnil práci, tak to byly jen 4 týdny, to mi nějak nestačí

Pro něj ani tohle není program, na který by si tu dovolenou chtěl brát.

My tu trnkovu zahradu taky nezvládli, ještě tam bylo to lego:( no nic 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 15:10

Zina my jsme v té velké herně byli v létě, no nestačila jsem zírat. U nás teda platí jen děti, ale vstup za 450Přitom tam toho zase tolik nebylo, v tom hracím prostoru ani nebylo žádné sezení a z toho baru na ně koukat nemůžu (mladší byl trochu nesvůj). Tobogu máme taky blízko, ale tam zase platí i rodiče. V ceníku vtipně píšou, že si ty atrakce užijí i rodiče. No nevím, v osmém měsíci bych si spíš užila sezení

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 15:14

Nehodia sa niekomu? Nosene ale v super stave. Poslala by som za postovne. Velkost 92 (ale bunda je vacsia)

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 15:36

Zina Tak to byste měli žít s mým mužem, to by bylo už milionů..... On je schopen být s dětmi půl dne a utratit deset korun, koupaliště a výlety bez dalších výdajů nebo je vezme někam na pole s dalšíma děckama, dá jim tři padany jablka a nazdar:-D

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 15:42

Kde kupujete prosím dětem slabé softshelove kalhoty? Ale fakt jakoby ty letní, jak je tam jen ta slabá vrstvička. Dávám na podzim na legíny a dost to nosí i v zimě na silnejsi legíny. Ale tam kde to kupují mi přijde že je ten materiál nějaký málo voděodolný. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 16:06
Offline Gatita
8508 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 16:16

Zina po dnesku muzu dat tip na low cost zabavu v Praze. U metra Strizkov je moc pekne hriste (hlavne teda pro vetsi deti, ale je tam i zona pro mrnara) a kousek odtamtud vystavuje mistni spolek modelaru moc hezky model zeleznice. Vystavuji to teda jen 1x mesicne, priste to ma byt 21.rijna, 14-18, Jablonecka 322. Meli jsme dnes s mladsim synem hezke dopoledne - jelo se metrem, vytahem, byl tobogan a vlacky:) 

Offline Gatita
8508 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 16:36

A priznavam, ze neumim oslavy. Vcera slavil syn narozeniny, pro me to je vzdycky velke vykroceni z komfortni zony, mraky deti, maminek, ramus a podobne. Vyplacala jsem veskerou energii na to. No a dnes ma byt oslava pro rodinu, rikala jsem si, ze pohoda, dojime dort, udelam chlebicky. No takze ze skoro ctyrkiloveho dortu zbyly presne dva rezy, v hlave jsem mela jako vymeteno, inspirace nula, takze muz dostal vagni pokyn "kup neco na oblozenou misu a nejaky zakusky". No takze mame pulku chleba z penamu, 10 dkg salamu a 4 zakusky (pro 9 osob). Jako sebe bych chtela mit za snachu! Ja byla s detma v parku a na vlaccich, tak aspon neco, no.

Offline notna
9183 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 17:40

Evaeva U nás stejně. Bracha ušetřeno skoro všechno a já vždycky utratila vše do poslední koruny. 
Dcera je teď v 9.třídě, ještě sama často nechodí do města, kina apod. Má kapesné stejné od 5.třídy. Příští rok to budeme muset navýšit znatelně. 

Offline notna
9183 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 17:41

žluťásek Šikovný a sporivy chlapec

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 17:57

notna Od střední jsme synkovi udělali účet a kartu. Byl na intru a během toho týdne se mohlo přihodit cokoliv, od koupě věcí do školy přes jídlo nebo léku z lékárny. Myslím, že ho to naučilo s penězi hospodařit dobře.

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 18:03

Ja sa riadim týmto- dieťa v školskom veku toľko eur týždenne, v akom je ročníku. Takže L. ma 1 € na týždeň, vysvetlila som mu čo to je A včera na jarmok som mu kazala zobrať si svoje peniaze, že ja mu nebudem všetko kupovať. Zobral si 1,8 € , že viac nechce minúť,  za 1,5 € si kúpil sviečku a zvyšok bol na mne.

Offline letfenixa
10778 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 18:04

Karja máme z Unuo a bohužiaľ musím do nich všiť gumu, príšerne mu padajú

Offline Karja
43955 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 18:08

letfenixaJá už jsem něco našla, tuším suchedupky.cz. Tak uvidíme, vloni jsem se spálila a jako letní mi přišel poměrně dost silný materiál, ale ona potřebuje i zimní tak můžu něco risknout;-)

Offline dzizisketa
8827 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 18:17

Karja 

V-Mart. I ty jejich tepláky jsou skvělé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. zaří 2023 18:18

Karja já klukům kupuju softchelky na fleru od andamoda. Ale letní jsme neměli, tak nevím, já jim dávám ty podzimní podšité bambusem.

Offline dzizisketa
8827 příspěvků moje polička 23. zaří 2023 18:18
Reakce na Gatita:

Zina po dnesku muzu dat tip na low cost zabavu v Praze. U metra Strizkov je moc pekne hriste (hlavne teda pro vetsi deti, ale je tam i zona pro mrnara) a kousek odtamtud vystavuje mistni spolek modelaru moc hezky model zeleznice. Vystavuji to teda jen 1x mesicne, priste to ma byt 21.rijna, 14-18, Jablonecka 322. Meli jsme dnes s mladsim synem hezke dopoledne - jelo se metrem, vytahem, byl tobogan a vlacky:) 

​Toto je ale super tip, díky! Tedy pokud vše vyjde, budu ten víkend pryč, ale muž jistě ocení, že mu vymyslím program