Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 01. října 2023 13:20

Garfie ja se pro zajimavost divala na matiku a byla stejna jako za nas. A jak je clovek cim dal vic hloupejsi, urcite bych to dnes neudelala ani na ten pocet bodu, co byl potreba kdysi v neambicioznim praveku. Cestinu taky posoudit neumim, ale co jsem videla, bylo spis na pozornost. Deti, co jsou zvykle cist, by to dat asi bez potizi mohly? Co bylo v testu z CJ za nas, si vubec nepamatuji. Matika mi utkvela, protoze te jsem se bala.

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 01. října 2023 13:23
Reakce na žluťásek:

My jsme dneska vyrazili vlakem do Poděbrad, jen tak na procházku městem a podél řeky k soutoku Labe a a Cidliny. Měl to být jeden z těch low cost výletů, ale trochu se to vymklo, město slaví 800 let své historie :) středověký jarmark, šermíři, milion lákadel na kolonádě. Syn byl ale děsně statečnej, teď koukám, že jsme nachodili bezmála 20 tis kroků. Možná jsme mu ten třetí meč měli koupit

​Hlavně, si to užil. A teda chodec dobrý. My včera byli v H&M koupit Ríšovi kalhoty, dvoje manšestráky a černé džíny, byla sice 20 % klubová sleva, ale stálo mě to čepici se Spidermanem a Happy Meal u McDonalda! 

Dnes už ta čepice vypadá jako pytel na brambory, hotovej zembag, protože si to furt natahuje přes obličej. Vůbec v tom pak nevidí a už se mu podařilo narazit do otevřených dveří, pěkná šlupka to byla, má na čele modřinu, ale je děsně spokojenej, jak ta čepice skvěle tlumí nárazy a že bez ní by si hlavu určitě rozsekl. Že narazil právě kvůli té čepici je jaksi vedlejší.

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 01. října 2023 13:26

Zrovna jedeme z té Kolínské řepařské drážky, bylo to super, moc jsme si to užili, takže moc děkuji za tip Evaeva 

A vezu asi pět kilo kamení na putovní kamínky, protože jsme tam narazili na plácek plný krásných valounů. Škoda, že kluci neměli batůžky, hned bych jim je trochu zatížila! 

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 01. října 2023 13:47

Pinot Noir to je vtipný, my právě vyrážíme na výlet z Prahy, vy se uz vracíte :-)) 

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 01. října 2023 14:07

žluťásek my už měli v devět koupené jízdenky a pili kafe na nádraží v Sendražicích.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2023 14:35

žluťásek u Pinot Noir jsou neuvěřitelní, my v devět sotva vylézáme z postele (děti teda už často bývají po snídani) a když se po desáté konečně nějak začínáme balit, tak děti nutně potřebují něco dodělat Náš výlet kolikrát začíná obědem.

Jsme ráda, že se vám tam líbilo. My jsme tam minulý víkend měli parní provoz a přepadení kovboji, z toho byli kluci úplně u vytržení. Mladší si prošel kompletně celou konečnou, točnu, všechny výhybky a pořád o tom mluví.

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 01. října 2023 14:41

Pinot Noir Ty jo, to zní jako super výlet, škoda že to máme tak daleko. My jsme jely ve všední den vlakem, asi jen 5 stanic, pak jsme jednu šly, no skoro běžely, pešky, protože nás mezitím pozval někdo na návštěvu a pak zase zpět. Ale holky baví ten vlak, ta procházka v přírodě, která je mimochodem nádherná a kdybyste sem někdo jel, tak vám ji poradím, tak je to absolutně nebaví:-D:D. Míst na výlet vlakem je tu fakt poskrovnu, je to do přírody na jednu stranu a do přírody na druhou stranu:-D.....No a jak jsme šly tou přírodou, byl to zrovna den, kdy dcera měla ten kroužek na který odmítla chodit, a já byla fakt nějaká nasraná z toho, tak jsem si říkala, ty vole bodejť by chodily na kroužek, když máma je vezme na výlet, koupi nanuka, pak vezme za kamarádkama, taky bych na nějaké kroužky, kde mě furt otravujou, co mám nemám dělat kašlala, když vím, že se mi o zábavu postaraj:D. Ale nasraná jsem byla hodně, ji nejde nikam dokopat, zároveň furt vyžaduje nějakou akci nebo aspoň si s námi hrát a furt a hodně. Jo a prý nechce nikam chodit, protože jsou na ní učitelky a trenérky hnusný, furt ji říkají, co a jak má dělat...čisý utrpení prostě:D. 

Offline luciole
1209 příspěvků moje polička 01. října 2023 17:15

Ano, je to úplně špatně nastavený. V Praze není dostatek míst, tak se teď honěj hlavně ty body, bohužel. U nás na 6G byl pod čarou i žák, který měl z CERMAT testů 90 bodů ze 100 (neměl dost bodů za vysvědčení).

Ale to jsou zkušenosti 1-3 roky zpět, předtím to tak strašný nebylo.

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 01. října 2023 17:26

My sme dnes boli v Dinoparku pri Ostrave,  a keďže si myslím, že všetky česky hovoriace deti sú z parfumanie, tak tam bol Ríša Pinot Noir malý blondacik a dve šéfové od Karja

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2023 19:37
Reakce na Potrefenáhusa:

continuity jakoze měla plnej počet bodu z testu, samy jednicky a nevzali ji? A koho teda vzali?

​Plný počet z testu je 50, český prijimackovy medián kolem 25, nevím už přesně. 

Jako vzali by ji na odvolání. jak jsou dve školy, tak vezmou děti statisticky 15 mist pod čarou, byla snad čtvrtá a horší spolužačka se dostala.  (My jsme se už neodvolavali, protože ji vzali sem).

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2023 19:56
Reakce na letfenixa:

Na Slovensku sú na 2.stupni bežne nejak zamerané triedy. Naša je športová- atletika, ja som chodila do matematickej triedy, potom je jazykova,  mimoriadne nadani,  florbal,  ...

​To jsou i tady. Jazykové, sportovní. Obvykle jsou to výběrové třídy s nějakým přijímacím procesem. 

Dcera je na normální základce v matematické třídě a na matematické a fyzikální olympiádě je ty děti z jednoho matematického gymnázia a druhého dost prestižního schopna porazit. Pak přijde domů s tím, že sundala dva Keplery.

Takže za mě dobrý, já ten osmiletý gympl fakt hodně řešila, ale nakonec jsem asi ráda, že je tady, ona je dost spokojená, ač nás ty přijímačky znova čekají. Ale dost ji věřím, že to dá. 

P.s. Mě přijde příšerně i to elitářství, se tam pěstuje a nemyslím, že není společensky úplně prospěšné považovat osmileté gymnázia za přípravku na práva. 

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2023 20:03

Gatita matika je prijímačkách na osmiletém gymplu lehká, pokud k tomu máš príslušný matematický aparát - teda minimálne rovnice o dvou neznámých, které se učí později.  

Ta čeština mi v tomto přišla taková přímočařejší. 

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 01. října 2023 20:11

continuity aha, dík, mne zmatlo to 43/43, myslela jsem, ze to bylo 43 ze 43, i když číslo by to bylo divny 

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2023 20:17

Potrefenáhusa to byla čeština a matika, oboje takto. 

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 01. října 2023 20:21

continuity mne sa zdá, keď to tu čítam, že to skórovanie 8-rocnych gymnázii robia najviac rodičia. Viď čo píše Pinot Noir alebo Gatita .

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 01. října 2023 20:22

continuity rovnice o 2 neznámych ma ovládať piatak?

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 01. října 2023 20:26
Reakce na continuity:

(....)

P.s. Mě přijde příšerně i to elitářství, se tam pěstuje a nemyslím, že není společensky úplně prospěšné považovat osmileté gymnázia za přípravku na práva. 

Ja gympl chapu prave jako tu pripravku, vzdyt to neni prakticka skola, ale vseobecna. Ja jeste v 17 nemela tucha, kam pujdu, ale byla jsem v klidu, protoze jsem vedela, ze mam slusne sance, at to bude cokoli (a mohl to byt i prakticky obor, uz jsem byla trochu zralejsi). To bych hrozne prala i svym detem. Predstava, ze se v 15 na zakladce​ musim rozhodovat, jestli to, nebo ono, jestli budu chtit byt doktorka nebo sektetarka, a do toho ten dnesni humbuk s nedostatkem mist...nechapu to nijak elitarsky, proste jen to dite dostane vic casu. Ale znovu opakuji, ze mi hrozne vadi ten hype, a moji znami to resi fakt uz od prvniho stupne, coz je cele priserne.

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 01. října 2023 20:29

Ja tu sjizdim parfu a vedle v mistnosti jede Fizzy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2023 20:31

Gatita na toho fizzyho, myslím, kouká i syn. Je to příšerný!

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 01. října 2023 20:36

Evaeva

Tohle fakt nedam. Jedna spolumatka mi neco kdysi rikala o nejakem youtouberovi, ktery ji vzdycky vystreli tlak nad hranici atmosfery, kdyz ho zaslechne...no, tak uz asi vim, co mela na mysli.