Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 01. října 2023 08:36

Garfie

K tomu učivu:

Nám na začátku pětky řekli, že to probrat nestihnou a nebudou se prispůsobovat termínu přijímaček. 

No nakonec u nás ten výsledek zachranil covid, ale i s výsledkem 43/43 a samými jednickami to bylo na odvolání. (Ale na přijetí by bývalo bylo stačilo, spolužačka ještě pár míst pod ni tam je) Ale v mezičase ji vzali na tu základku, kam chtěla. Mě vlastně z celého toho systému nejvíc vadilo, že výberové základky se řeší až po osmiletých gymplech a bála jsem se, že necháme být ten gympl a na základku se pak nedostane a zůstane na škole, kde byla.  

S mladší to možná dopadne podobne, kývla letos, že na přijímačky půjde, už má i knížky, ale rovnou mi řekla, že tam neodejte, ani když ji vezmou.

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 01. října 2023 08:53

continuity jakoze měla plnej počet bodu z testu, samy jednicky a nevzali ji? A koho teda vzali?

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 01. října 2023 09:02

999 jakoby teoreticky s tebou souhlasim, takhle jsem se dostala ja, jenze to bylo pred vic nez dvaceti lety a dneska to fakt je o tom, jak deti natrenujou rodice...a jako rodic bych taky stala o to, aby mymu diteti odpadl ten stres v devitce. A kdyz se podivam na to, jak probihala vyuka na mym osmiletym gymplu, fakt tam nebylo nic specialniho nebo navic, pro "nadany". Krome debilnich kecu o elite naroda.

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 01. října 2023 09:03

999 súhlasím s tebou,  na 8-rocne gymnázium patria deti, ktoré na to majú,  v niečom vynikajú,  a nie že od 1.ročníka sú  pripravované. 

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 01. října 2023 09:04

711990 na Slovensku sú 8-rocne gymnázia zamerané, väčšinou na jazyky.

Offline 711990
18280 příspěvků moje polička 01. října 2023 09:11

letfenixa tak to bych jako dite ocenila:) 

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 01. října 2023 09:18

711990 presne! Nevim, jak je to dneska, ale muj 8g byl proste jen tezsi zakladka. Nic specialniho. Stejny styl vyuky, jen vic do detailu a vetsi objem.  Plus ocekavani, ze clovek pujde dal, bylo jakoby jasny, ze pujdem nekam na vysokou, a od urciteho rocniku sis mohla trochu vybirat predmety, aby to davalo smysl k priprave. Bylo to proste pro sikovny deti, ale genialita se neocekavala, ja zadne mimoradne nadani nemam ani trosicku. Jsou z nas ted zubari, obvodaci, urednici a stavari. Dite mam jeste male, ale myslim, ze kdyby chtel, na takove povolani by jiste mel, ale zaroven moc neverim tomu, ze by se nacpal jako jeden z deseti na gympl. To mi prijde, ze uz musis opravdu hrozne moc vynikat. No cele mi to prijde blbe a urcite nas to bude casem mrzet, jestli bude chtit nekam jit a nevyjde mu to.Zaroven to nehodlam tlacit od prvni tridy...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2023 09:23

711990 drilovat od první třídy nemusíš. Ségra se doma učila, ale nijak zvlášť. Do přípravných kurzů nechodila. Dostala se na poměrně prestižní gympl bez potíží, ale zase to nebylo přišla na test a hotovo, to nebylo ani za nás. Bez přípravy by jí nevzali a dítě v páté třídě se těžko připraví úplně samo.

Ten systém školství dobrý není, v tom souhlasím s ostatními.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. října 2023 09:26

Gatita Souhlasim s tebou. Muj gympl byl objektivne docela narocny, ale spis tim drilovacim zpusobem. Zadna genialita rozhodne nebyla potreba, ta byla spis na obtiz. Ze 30 lidi byl vazne genialni jen jeden a ten se tam nudil. Nektere predmety mu sly hur, vynikal v matice, fyzice a cestine (gramatika precizni, z literatury ale nevedel skoro nic). Proste co melo teochu logiku, v tom vynikal. Takze si tam ve fyzice cetla skripta z Matfyzu, aby nerusil ostatni a na matice dycky jen vyskocil, opravil ucitelce vypocet nebo to lip vysvetlil a zase si pocital neco sveho No a na medicine jsem mela v kruhu lidi z Keplera a taky to byli normalni lehce nadprumerni studenti, jen meli vyssi sebevedomi nez ti z no name skol. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2023 09:32

Jos my neměli žádného geniálního spolužáka, spíš bych řekla, že všichni měli rodiče, kterým záleželo na vzdělání. Výuka vůbec progresivní nebyla, jak tam učí teď, nevím, ségra chodí jinam.

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 01. října 2023 09:37

Na Slovensku sú na 2.stupni bežne nejak zamerané triedy. Naša je športová- atletika, ja som chodila do matematickej triedy, potom je jazykova,  mimoriadne nadani,  florbal,  ...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2023 09:41

letfenixa u nás na sídlišti takyv podstatě všechny ty velké základky pro druhý stupeň překopou třídy a udělají tyhle různě zaměřené třídy.

Offline Gatita
8507 příspěvků moje polička 01. října 2023 09:42

Jos my tam meli genialniho kluka a holku. U toho kluka by to bylo jasne i bez potvrzeni, ten byl proste uplne jinde a slo mu uplne vsechno, skoncil nekde v USA na matice na stipendiu. Ostatni jsme byli normalni trochu snazive deti:) Prijde mi, ze jak roste populace bude proporcionalne potreba i vic tech doktoru, ucitelu, advokatu, techniku... Tak nevim, proc se z tech gymplu, ktery vnimam jako pripravku pro tyhle obcansky profese, dela takova prestizni zalezitost bud pro mimoradne nadane, nebo mega moc pripravovane deti

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 01. října 2023 10:01

continuity No jo, tak už tady padlo, základka nemá zájem na tom, aby děti odešly na osmileté, asi bych to ani nečekala. V deváté už očekávám jiný přístup i od školy. 

Potrefenáhusa Plnej počet bodů je 50, ale cokoli nad 40 je velmi slušný. 

Fakt je, že úplně bez přípravy to nejde, ale tak to asi nešlo ani za nás. Já myslím, že i teď by ty testy chytřejší děti zvládly bez přípravy, ale musely by mít víc času a bez toho stresu za zády. 

Offline brrr
12208 příspěvků moje polička 01. října 2023 10:02

Starší chodil na přípravné kurzy po tom, co jsme se děsně pohádali u prvního cvičného testu. Dostávali i nějaké úkoly na doma,které nedělal. Ale myslím, že zrovna on je dítě, co na gympl patří. Pochopila jsem, že ve třídě to mají tak šul nul, genie i ty co musí drilovat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. října 2023 10:12

Gatita . Nas genialni akorat zadnou diru do sveta asi neudela, sice vystudoval teoretickou matiku na Matfyzu a CVUT zaroven, ale dela nekde ve vyzkumu automobilu a je proste celkove uplne nepouzitelny. On ma problemy s praktickym zivotem, moc nechape emoce, to ze by se mel oblekat dane prilezitosti nebo pouzivat deodorant. Zlaty kluk ale proste je hodne...jiny

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 01. října 2023 10:43

Ja som mala na ZŠ 4 geniálnych spolužiakov, všetci sú významní v nejakom obore fyziky vo svete.

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 01. října 2023 11:57
Reakce na Garfie:

Fakt je, že úplně bez přípravy to nejde, ale tak to asi nešlo ani za nás. Já myslím, že i teď by ty testy chytřejší děti zvládly bez přípravy, ale musely by mít víc času a bez toho stresu za zády. 

​Já teda nabyla dojmu podle vyprávění kolegyň a známých, že tohle právě neplatí. 

Offline Zuzuli
3649 příspěvků moje polička 01. října 2023 12:02
Reakce na Jos:

No a na medicine jsem mela v kruhu lidi z Keplera a taky to byli normalni lehce nadprumerni studenti, jen meli vyssi sebevedomi nez ti z no name skol. 

to potvrzuju. Plus bych pridala neskryvane opovrzeni nad nama z "venkovskych" gymplu. I kdyz treba jedna z nich horko tezko dodelavala druhou vejsku, po tom, co ji vyhodili v pedaku

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 01. října 2023 12:46

Pinot Noir Tak jak píšu, nějaká příprava byla vždycky, i na písemku ve škole se děti učí (i když by teoreticky nemusely). Ty příklady jsou prostě trochu jiný, než dělají ve škole, ale mně se to docela líbí, je to víc na přemýšlení. Jak tady o tom mluvíme, tak jsem donutila syna si to poprvé zkusit (teda jen matiku) a pohořel dost, ale myslím, že kdyby měl víc času, tak to dá. Bohužel se tam musíš hodně soustředit, protože často se ptají až vlastně na nějaký doplňující výpočet. Jako je to udělaný tak, aby to neudělal každý, to je jasný. 

Češtinu nedokážu posoudit.