Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 22:51

Karja toto je hrůza co to bylo za akci? 

Jinak nejvíc nebezpečné jsou pro děti tyhle akce, kde je kupa dospelých a nikdo vlastně nehlídá. 

Offline Karja
43928 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 22:56

continuity Byla to oslava neteře narozenin, byla tam jen rodina teda Ano, přesně tak to je, člověk ztratí přehled a hlavně už je ve věku kdy se nemusí hlídat nonstop, může si někam na zahradě poodejit, dojít si pro hračky, tak možná o to je to i horší 

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:01

Evaeva Gatita haha, já tu loni na jaře, tj. když klukům bylo pět a půl a necelé tři, napsala, že jsme byli v Mirákulu, ale že jsou na to ještě malí, zvlášť Viktorovi propadávala chodidla těmi mřížemi, měl tam několikrát zašprajcovanou nohu a deseti a víceletí po něm šlapali, a když přičtu, že vůbec nemluvil... A dostala jsem docela kartáč, jak jsem úzkostná, a několik poučných story o tom, kdo a kolikrát tam byl s mnohem mladšími a že to JE přesně pro tenhle věk.

Offline žluťásek
8802 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:07

Pinot Noir haha, pamatuju. My jsme tam byli letos poprvé s sestiketym, užili si to moc, ale zdaleka nebyl na všech atrakcích. Myslím třeba ty osmi-, devitilety si to užijou ještě o dost víc. My se teda dost zabavili i dospělí, byli jsme tam někdy v květnu ve všední den. My, dvě maminky s mrňatama a jedna školní třída v celým parku, to bylo fakt super. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:08

continuity mně přijde zajímavé, co píšeš, hrozně se v tom odráží ty povahy. Mě naši natlačili asi akorát na ten gympl, s mými trojkami byli smíření, i když museli vědět, že bych klidně mohla mít dvojky projevit víc snahy. Za celou docházku mně nikdy nenapadlo, že bych se na VŠ nedostala, to mi přišlo úplně automatické, vždyť v rodině jí skoro všichni měli. Což ale nevedlo k nějaké větší přípravě na přijímačkyAle touhle salámovou metodou jsem se kupodivu dostala, kam jsem chtěla. Že bych na SŠ uvažovala, jestli nás tam připravují dostatečně nebo ne, to mi přijde jak z jiného světa.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:11

Pinot Noir což o to, já bych je tam pustila a oni by určitě šli. Ale měli by řeči, že tam chtějí být sami.

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:12

Evaeva Jsem 88, ale jako srpnova jsem mela odklad. Takze jsme sly na gympl asi ve stejnou dobu. Na muj periferni prazsky gympl se hlasilo asi 140 deti, brali 60. Loni jsem se divala a ted je to 3x vic, uplne mi spadla brada. Pritom gympl na sidlisti, zadne velke jmeno. Srovnani obtiznosti a konkurence samozrejme neposoudim. Ale uz tehdy byly pripravky a testy nanecisto. Matne si vybavuju, ze jsem byla si to vyzkouset Nad Stolou. A vubec mi to neslo, ale pak stacilo projit par testu a clovek pochopil, co se po nem chce. Jako me hlavne babicka tlacila hrozne, porad rikala, ze na to ale zaroven nemam. Takove schizofrenni to bylo. Pamatuju si, ze s dedou jeli pak k tomu gymplu, protoze se vysledky vyvesovaly tam. Prijeli uplne konsternovani, ze to vzali odspoda a moje jmeno tam porad nebylo. Tak ho nasli uplne na konci. A babi pak prohlasila, ze to bude stejne pomocny gympl, kdyz muze nekdo jako ja byt prvni. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:15

Jos mně to naši prezentovali jakože si to jdu zkusit, myslím, že sami nevěděli, co očekávat, já jsem samé jedničky neměla od druhé třídy. Se ségrou se pak učili mnohem víc, ta myslím nějaký tlak cítit mohla.

Přístup tvojí babičky je teda smutný.

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:24

Karja to je hodně moc strasny. 

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:28

Evaeva ale já píšu o přípravě na základce a špecificky v aktuální pražské situaci, kdy se dítě bez přípravy nemá šanci nikam dostat. Tak to prostě aktuálně je. 

Na SŠ, pokud není úplně blbě vybraná, bych už viděla jako důležité jiné věci. 

Offline continuity
42029 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:31

Pinot Noir ja jsem tam třeba se školnína dětma nikdy nebyla, protože to znamenalo jet tam o víkendu. Navíc desetileté děti můžou v pohodě do lanového centra, to je baví ještě i v 14. to Mirákulum mám v kategorii hřiště, takže max první stupeň a to ještě jestli.

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:40

continuity jako ono je to tam super. Hřiště to je, ale veliké, spousta atrakcí různého typu. Ríša by si to letos parádně užil, už v těch pěti byl nadšený, letos bych si sedla ke kávě a zmrzlině a domluvila se s ním, kdy a kde se zase potkáme. Ale sotva tříletý je na to opravdu malý, a to i kdyby mluvil a nechal třeba v případě zatoulání někoho kouknout na ten náramek, což u něj doteď nehrozí. Čekala jsem tehdy spíš, že mi zkušenější řeknou, že byl blbý nápad tam s takovými malými dětmi jet, ne že jsem hystericky úzkostná.

Offline Pinot Noir
29511 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:42

A když jsem u toho Viktora - ráno sám podal ruku paní učitelce, to mi málem vypadly oči z důlků, a ona mi pak říkala, že už minulý týden se začal při procházce držet s někým za ruku.

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:43

Pinot Noir no nám se teď v létě malinko zrakvilo tříletý dite i na klouzacce v zoo, v zatáčce se otočila a zbytek vzala po hlavě, nic se ji teda krom uleku nestalo, ale taky mi na to přijde ještě malá 

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 29. zaří 2023 23:44

Pinot Noir  to jsou skvělý zprávy! 

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 01:52
Reakce na Evaeva:

711990 aha, no vidíš, to jsem přehlídla. Tak to je takové zavádějící i u těch absolventů z gymplu, protože dva roky po maturitě asi drtivá většina nějak bojuje na VŠ.

​To jsem se přesně chystala napsat, ta statistika je dost na nic. 

My měli třeba lepší kolektiv na základce než na gymplu, dodnes se vídáme a srazy bývají neuvěřitelná pr..el, myslím že je to fakt sázka do loterie. Jinak já mám taky gympl bez VŠ (mám teda bakaláře), odešla jsem těsně před státnicema, protože jsem si potřebovala "odpočinout od učení" a navíc jsem v té době už dávno dělala svoji současnou práci. Myslela jsem, že za rok si je dodělám, naivka. Štve mě to už leta, teď bych rozhodně raději dělala svůj studovaný obor, než ten současný. Dokonce jsem uvažovala, že ještě dostuduju, ale překazilo mi to Japonsko. 

Offline Garfie
28109 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 01:59

Karja Ty jo, to je strašný, ale bohužel typický, obávám se. Přesně tyhle akce, kdy hlídají všichni a nikdo jsou nejhorší! 

Jos Já už si nějakou historku o té tvojí babičce pamatuju, strašný přístup, strašný. Skoro mi to od babičky přijde horší než od rodičů, fakt. :-(

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2023 03:58

continuity to je celkem jedno, jestli na SŠ nebo ZŠ. Chápu, co tím chceš říct. Já chtěla podotknout, že každý má jiný přístup a že mi to přijde zajímavé. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2023 04:03

Potrefenáhusa nám tam loni sotva tříletý zmizel minimálně na půl hodiny, skoro bych řekla, že letos by už tak odvážný nebyl. On teda za bráchou leze všude. Ale rakvení je u nich na denním pořádku, zvlášť mladší se dost pohybuje na hraně svých možností, to má teda od mala.

Offline Potrefenáhusa
38381 příspěvků moje polička 30. zaří 2023 07:30

Evaeva no některý ty kluky je asi docela narocny udržet při životě, do školky chodí jedna pani s dvouletym chlapečkem vyzvedavat segru, vzdycky spolu čekáme v šatně a to dite je fakt sileny, tuhle strašná rána, skočil přímo na hlavu a udělal kotrmelec, už spadl pozadu na hlavu z lavičky, pokazdy se mu tam něco ale fakt docela strasnyho stane, nevydrží na místě, furt poskakuje, na něco leze... (matka úplně v klidu, i když ty rany do hlavy vypadaj naprosto strašlive, prej je to neustále furt)