Gatita když chceš víc času, můžeš jít klidně až na čtyřletý gympl. I když teď mám skoro pocit, že je jednodušší se dostat na ten osmiletý
Já vidím hlavní výhodou těch víceletých, že tam se dostat můžeš, ale nemusíš. V devítce je to o hodně větší stres. Ale není dobře, když na gympl v šestce odejde třetina třídy, protože ta výuka se vždycky přizpůsobí tomu zbytku.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita já ho zavírám nebo mu dávám sluchátka.
Dnes pri cisteni zubov starsiemu som si vsimla, ze jeho prvy trvaly zub ma pri dasne biely flak. Celkovo ma ten zub trocha inu farbu ako mliecne (ale to bude mozno normalne?). Ale ten flak ma dost stve. Odkedy ma trvaly zub, cistim ho este detailnejsie aj jednozvazkovou, predpokladam teda, ze kaz to nie je. Zeby fluoroza?
. Vecer cistim po leziacky takze pastu nevypluva, pouzivam menej ako odporucana velkost hrasku, elmex 0-6 rokov. Rano ma pasty za zrnko ryze a vacsinu vypluje, casto dokonca uplne bez pasty (to si umyva sam pri umyvadle). Pred par tyzdnami sme boli u zubarky, vsetko bolo v poriadku, asi som to zakrikla. Boze mna to tak stve, tak sa snazim, aby mali zuby super a hned toto s prvym trvalym?
Len moze to byt ta fluoroza alebo nieco ine? Zachranim este ostatne zuby ked zacnem pouzivat pastu bez fluoru?
MrakoplasNemůže to být zubní kámen? Já mám taky vždycky spíšbilý, do zabarvení mi jde až za poměrně dlouho co se udělá.
Karja praveze sme boli v septembri u zubarky a kamen mu z tych spodnych zubov ocistila. Tento trvaly zub mu s tym flakom ako keby vyrasta. Drhnem mu ho precizne, okrem vcerajska ked ich mala na starosti mama a ta tomu asi moc nedala. Ale za den sa mu tak kamen snad spravit nemoze.
Mrakoplas to má i starší na prvním zubu. Prý s tím nic nedá dělat, buď je to málo nebo moc flouru. Ale poteším tě, na dalších nic nemá, i když jsme péči nijak nezměnili.
Gatita když chceš víc času, můžeš jít klidně až na čtyřletý gympl. I když teď mám skoro pocit, že je jednodušší se dostat na ten osmiletý
Já vidím hlavní výhodou těch víceletých, že tam se dostat můžeš, ale nemusíš. V devítce je to o hodně větší stres. Ale není dobře, když na gympl v šestce odejde třetina třídy, protože ta výuka se vždycky přizpůsobí tomu zbytku.
mas tam smajlika, tak asi nadsázka, ale pro ilustraci:
na víceletý gympl v Praze, kam chodí syn, dělalo prijimacky letos 1 000 dětí, brali jich 70!! Poslední přijatý udělal zkoušky na 81 bodů (plus měl body za prospěch ze ZS. S takovým skóre by ten poslední přijatý byl v leckterem krajském městě první.
na čtyřletý dělalo prijimacky 200 deti, brali také 70.
continuity tak to si ma aspon trocha ukludnila. Ale radsej mu na rano kupim pastu bez fluoru.
Mrakoplas Na IG dentist for small znas? Ta na tohle tema mela myslim prispevek. Jinak ja vecer detem cistim vleze pastou bez fluoridu, rano, kdyz pastu i plivou, tak s fluoridem, ve skolce maji pastu bez, tam si nedelam iluze o kvalite cisteni.
Tulipe jasně, že nadsázka.
Na osmiletém gymplu, kam jsem chodila já, berou víceméně pořád stejné procento z přihlášených, jako před těmi x lety, čtyřletý obor už tam roky není. Koukla jsem se k ségře a v roce 20/21 se na osmiletý hlásilo přes 400 dětí a vzali 80 a na čtyřletý 120 a vzali 55. Rozdíl vidím v tom, že v páté třídě ti o nic nejde narozdíl od té devítky.
Vari jj, tam to mam prestudovane a vlastne na zaklade jej prispevkov ich necham vecer pastu prehltat, ale asi jej bolo fakt vela ![]()
Mrakoplas Takhle na dálku těžko říct. Jestli takhle zub už prořezal, může to být změnou v mineralizaci (např. právě ta fluoróza), to ale vzniká při vývoji zubu. Jestli zub prořezal celý bez skvrny a ta se objevila až časem, může jít i o první stadium kazu, které právě takhle vypadá. Je to předpokládám řezák? Pastu používej dál jak to děláš, nic bych neměnila. Klidně mi pošli sz, napíšu ti víc.
Len dakujem
napisala som.
Edit. Nevidim ju v odoslanych (?nechapem), tak neviem ci ti sprava prisla?
continuity tak to si ma aspon trocha ukludnila. Ale radsej mu na rano kupim pastu bez fluoru.
Mne nase zubarka kladla na srdce, at dceri hlavne nedavam tu "pastu s myskou", coz je tusim elmex? Pry se tvari jako vhodna pro maly deti, ale ve skutecnosti tam je moc fluoru a muze zpusobovat bily fleky. Co je na tom pravdy, netusim, dal jsem se po tom nepidila.
Evaeva a diky za tip na reparskou drahu, urcite vyzkousime. Nevis, jestli v okoli neni jeste neco zajimaveho - hriste, restaurace?
Gatita pro letošek ta dráha včera ukončila provoz, ještě budou myslím dvě jízdy parním vlakem (my jeli dieselem), Mikulášská a nějaká další, to jsou ty větší akce s přepadením kovboji.
Edit: tak ne, kecám, příští víkend bude poslední.
Tak ja jsem na ceste do prace. Presne po trech a pul letech. Na materskou jsem sla 1.4.2020. Jedna era meho zivota je pryc.
Gatita jinak Fizi u nás taky frčí. Modlím se, aby si Ríša nepřál k Vánocům "merč" ![]()
V živote som nepočula, že pasta s fluorom moze poskodit zuby. Prečo na to zubari neupozornia? Dieta používa Perličku.
Blaire no presne tu pouzivam a prixnam sa, ze ked bol maly, tak som to "zrnko ryze" asi moc nedodrzovala (nevedela som o tom). Neviem ci sa viac hrozim toho, ze mu za dva tyzdne vznikla taka demineralizacia alebo ze som mu natrvalo poskodila zuby fluorozou. Som z toho fakt dost nestastna.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje