U nás jsou teď velké pokroky. Starší syn je už týden na noc bez pleny (pár týdnů před šestým rokem)
a dokonce si sám od sebe začal mýt hlavu a to i šamponem.
Bohužel mladší spíš couvá, fóbie z větráků se zhoršuje a přidal se strach ze psů ![]()
U nás jsou teď velké pokroky. Starší syn je už týden na noc bez pleny (pár týdnů před šestým rokem)
a dokonce si sám od sebe začal mýt hlavu a to i šamponem.
Bohužel mladší spíš couvá, fóbie z větráků se zhoršuje a přidal se strach ze psů ![]()
Evaeva strach ze psů máme ve dvojím provedení a řekla bych, že se to zhoršuje
. Páníčci "on je hodnej" a "ona si chce jen čuchnout" tomu moc nepomáhají.
Ty větráky se vás teda drží už dlouho. ![]()
Pinot Noir no ty větráky mu začaly vadit i venku, každá mřížka je problém
Ti psi naštěstí tak nekomplikují život. Čekala bych, že se to začne spíš zlepšovat. Jsem zvědavá, co přijde příště.
Pinot Noir Evaeva Pro některý lidi je nad jejich chápání, že na jejich psa fakt není každej zvědavej. U nás na maloměstě je tohle výrazně lepší, psi jsou tu míň socializovaný, což v základu dobře není, ale zas díky tomu je jich valná většina na vodítku a jde se tak tomu kontaktu vyhnout.
Zina já musím říct, že naštěstí máme z poslední doby jen dobré zkušenosti. Většina psů nás míjí na vodítku, když vidí, že se malý bojí, tak ho objedou obloukem,...
Evaeva To mě těší, třeba se to konečně začne měnit. Na ten strach by mohl pomoct kontakt s nějakým spřáteleným, aspoň středním klidným psem. My ten strach zkoušíme zmírnit u kamarádčinýho chlapečka, a i když v tom není žádná pravidelnost, většinou když se potkáme, tak se to docela zlepšilo. I když náš pes to adjektivum klidný úplně nenaplňuje, ale daří se mi ho držet v klidu a malý už mu dá i piškot z ruky a na ostatní psy už je prý reakce taky lepší. Ale začínali jsme pomalu, že byl od psa na 3 metry a souhlasil se dívat, jak mu dávám piškot já.
Zina zrovna teď jsme měli na chalupě na návštěvě malého psíka od sestřenice. To mu nevadilo, dokonce ho i hladil, ale venku na ulici se bojí i čivavy
Tohle nás nijak neomezuje, popravdě možná lepší než, aby se za nimi nějak bezhlavě hnal. Spíš mně děsí, že ty strachy u něj přibývají.
Evaeva Jo, dokud to někam nevyeskaluje, tak to má i praktický výhody :-). My řešíme přesně opačný problém, že se malý za psama žene, ale už to začíná pomalu chápat, že se musíme nejdřív zeptat.
Víš aspoň, čeho přesně se u těch větráků bojí? Jak se to točí, jak to hlučí, že to fouká?
Zina právě že vůbec. Vadí mu i vypnuté, ty, kde vidí lopatky, ty, kde ne, ty nasávací výustky na veřejných záchodech, větráky z garáží okolo, kterých chodíme,... vlastně každá kulatá díra s mřížkou. Na veřejném záchodě se dost často ani nevyčůrá, natož, aby tam kakal. Doma větrák akceptuje, ale musím být v koupelně s ním, a úplně přestal lézt do vany (je přímo pod větráním), sprchuje se ve sprše a to tak dvě minuty. Zkoušeli jsme mu nějaký větrák rozebrat, ale nepomohlo to. Je to celkem problematické, každou místnost si vždycky nejdřív oskenuje, a já trnu, že třeba v divadle prohlásí, že támhle někde v rohu je větrák a jde se pryč nebo někde v centru vyhlásí, že musí nutně kakat. Fakt ho chytá totální panika.
A našemu psovi nastávají zlatý časy!
Potrefenáhusa Trnka se má, dorostl jí novej krmič![]()
Potrefenáhusa No ta už je veliká a hezoučká teda! Vám se to nějak daří:-D
Šárka se dnes na dopolední vycházce podělila o slaný kroucený rohlík od Kabáta, ona ale Bonnie zbožňuje, když za námi ráno vleze pes do postele, Šárka piští nadšením, pořád jí dělá "malá malá" a tulí se k ní a pusinkuje ji na jakékoli dostupné části těla, třeba na hřbet a na nohy ![]()
Potrefenáhusa tie nozicky ![]()
Potrefenáhusa ja vim, ze Trnka je zlatej pejsek, ale ty zuby u ty malinky rucicky!
Evaeva prosimtě, v těch vašich končinách na žlutém metru jsou nějaké ty Tedi, Action apod, žejo? Nevíš, jestli bych tam sehnala samolepicí obrázky, šablony na malování pískem?
Potřebovala bych to koupit zítra, zadání přišlo dnes :-))
Zuzuli haha my nemame na webe ani ten jedalnicek, nie je tam okrem zakladnych informacii nic. Fotky nam riaditelka posielala na konci roku po jednej v mmskach!
Bolo ich asi 15? Ked som jej napisala, preco ich neposle mailom, tak vraj by to dlho trvalo.
Sambo je cely tyzden na sluzobke, mama u sestry. Nema mi s detmi kto pomoct. Hrozila som sa, aby zrovna tento tyzden neochoreli. Nenapadla mi moznost, ze ochoriem ja
. Absolutne netusim co budem robit. Mozem pracovat z domu, ale s tymito dvomi plus chorobou to nedam. Ci ich zvladnem odpratat rano do skolky, netusim.
pane boze! Tak podsedaky sú po mesiaci na svojich miestach, tak teraz chcú aktivisti kupovať koberec! Podotýkam, že 1 koberec v triede je, a trieda je úplne plná!
PS Lukasko ten slávny podsedak doniesol domov, lebo ma svoj.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.