Potrefenáhusa no co na to říct. Příští rok to bude lepší
je to naprd, takhle u nás první rok probíhal taky, staršího se navíc každá rýma drží klidně tři týdny (to má doteď, akorát ty projevy už jsou po několika dnes slučitelné s docházkou). Tak přeju pevné nervy.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva já začínám podezirat toho sokola, tam je to skoro tutovka prakticky po každý návštěvě, je to tam prej malý a plný
Potrefenáhusa To tak odpovídá tomu nástupu. Velkamala byla ten první podzim tak zahleněná, ale fakt to bylo hleny vsude, nos, krk, hlava.... že jsem myslela, že ji do té školky snad ani dávat nebudu. Paradoxně úderem prvních mrazů se to zlepšilo a zima mnohem lepší. S tím sokolem by to tak mohlo být, zvlášť pokud tam třeba chodí i děti co ještě nechodí do školky, přijde mi, že ty rodiče s nimi u když jsou nachlazení chodí na ty kroužky (jak asi nemají jinak příležitost jinam?) pak ti školkový rodiče to řeší a se školáci už zase neřeší, takovej mám z toho svůj osobní dojem.
Potrefenáhusa u nas byl sokol uplne jasnej zdroj vsech bacilu, a to to byla obri poloprazdna telocvicna D
Potrefenáhusa může být, i když u nás to byla vždycky spíš ta školka. Ono tam je to taky malý a plný ![]()
Karja u nás se to řeší tak nějak přiměřeně. Nemocné dítě tam samozřejmě dávat nemáš, ale teď třeba syn už 14 dokašlává po rýmě (kašle tak jednou za hodinu) a to je v pohodě. Švagrová se bojí v takovém stavu dát dítě do školky, že jí ho vrátí. A do školy chodí děti klidně i v té akutní fázi rýmy, to mi moc super nepřijde.
Evaeva tak u nás doma se taky vzdycky bralo, ze rýma není nemoc a chodilo se do školy i s tou strašnou, kdy má člověk iq tak o 100 bodu nizsi a nemůže dejchat, ze školní docházky mě vyvazala jen teplota...ale tam chápu, ze v ty škole už ty děti proste nejde nechávat porad doma....
Karja to tak asi sedí, blby je, ze u nás pak začne téct nudle i miminu a s ni je to fakt desnej mord, tam teda odsat nezvladneme ani ve dvou a já se toho zanetu středního ucha už fakt dost bojim, jako malá jsem na to trpěla hodně, nechala jsem kvůli tomu obe ockovat i proti pneumokokům, ale ta nevysmrkana rýma mi na to přijde ideál
starsi měla první rýmu až ve 2,5 letech přesně nástupem do sokola a mladší tím pádem v mesici a od ty doby už několikrát ![]()
![]()
Člověk je rad, ze to má za sebou a uz začaly chodit informace a přihlášky na lyzak, cyklo výlet, Erasmu. Taky nás mohli nechat vydechnout déle ![]()
Potrefenáhusa já si myslím, že ty tři dny by doma být mohly. Oni už nejsou tolik nemocní jako ti předškoláci.
Mladší měl taky rýmu už v šestinedělí, starší začal chodit na jeden den v týdnu do školičky a ten mechanismus byl evidentní. Takže každých 14 dní, tři týdny byl doma nový vir. Nenechá si mimino aspoň nastříkat vincentku nebo něco takového? Ona už vleže na zádech moc času netráví, ne? Tak snad jí to hodně vyteče ven.
continuity to by som presne spravila ak by bol vo svojej povodnej triede, ale vsetci odisli do skol a v jeho novej nikoho nepoznam, resp. nie tak dobre. Ponukol sa mi kamarat ale to by musel dojst z domu, to som ho nechcela otravovat. Mladsieho som nakoniec nechala doma, tych 10 minut pri tablete vydrzal v pohode, esteze to mame tak blizko :)
Mrakoplas to je nejlepší řešení
říkala jsem si, že ti snad není tak hrozně, abys tam nedošla. Udělala bych to stejně. Tenhle rok už taky mladšího takhle nechávám. Kdy se vrací sambo?
Evaeva dojst dojdem ale bala som sa, ze sa mladsi zasekne a nebude tu chciet ostat sam, nastastie tablet ho uplne vcucol
. Sambo pride v piatok. Dufam, ze necaka, ze si doma oddychne ![]()
No nic, musim ist pracovat (neprezieravo som to truba sefovi slubila)
Evaeva mimino si nenechá nic! Tu je narocny i vobliknout a nakrmit
Potrefenáhusa ten první rok ve školce je strašnej masakr, kor když doma máš ještě mimino, který všechno chytne. U nás to loni byl říjen- duben nonstop nemoci. Letos jsem zvědavá, jestli to bude alespoň o něco lepší.
Jinak k těm zánětům ucha a penumokokům, děti mám očkované a stejně ho obě měly loni dvakrát po sobě. Doktorka říkala, že pokud na to trpěli rodiče (u nás já), tak ani to očkování toho moc nespasí![]()
Mrakoplas tak ještě přežít dva dny ![]()
Potrefenáhusa no myslela jsem, jestli jí na to nezvládneš zaklenout v jednom ![]()
Potrefenáhusa tomu se asi nedá vyhnout při tom nástupu, ani těm usopleným mladším. Leda mít druhé až za deset let. Ale zdá se mi, že ten mladší (a to i v našem případě, kdy bys na základě stravy hádala, že mu musí chybět snad úplně všechny minerály a vitamíny kromě soli) je na tom díky téhle imunizaci od narození o něco lépe.
Ale nic to nemění na tom, že je to hrozné pro ty děti i rodiče.
Mrakoplas soucítím, držím palce, ať jsi brzo fit!
Pinot Noir mně taky přijde, že mladší ty nemoce zvládá líp. Ale asi to bude i nějakou anatomií dutin nebo čeho, starší má z rýmy vždycky kašel a celkově se ho to drží dýl.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje