Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3064 příspěvků moje polička 21. října 2023 07:59

Pinot Noir "doporučuju"fb skupinu svačiny do školy

Neustalé diskuse o velikosti boxů, komentáře zdravých a nezdravých svačin ... ale inspirace se tam najít dá.

Já stejně dělám každé ráno 2x rohlíky nebo bagetku se šunkou, vykrojené jablko, mandarinku a dva medvídky, nic jiného haranti nechtějí

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 21. října 2023 08:35

JankaM já inspiraci nepotřebuju, Ríša jí jen rohlík se šunkou, maximálně můžu obměnit, čím bude namazaný.  Ze zeleniny jí jen okurku a červenou papriku. U nás je spíš problém, že nebudu mít co mazat, protože pečivová logistika je u nás pořád nezvládnutá - buď vyhazuju pytel gumových rohlíků a půl tvrdé bábovky, nebo není doma nic.

Gatita odpolední svačinu chystám denně, je tam denně do pěti. Ale to jsou balené věci, brumíky, sušenky, perníčky, babovka, banán. To chystám večer.  Ale ty rohlíky se šunkou se mi celkem příčí chystat předem, sama to odleželé z lednice nemám ráda. Zatím jsem si to vyzkoušela jeden týden, kdy jsme ty svačiny zapomněli objednat. Dělala jsem je ráno, ale je pravda, že to byl týden, kdy jsem všechny dny pracovala z domu, takže jsem nepotřebovala čas na zkulturnění, nakrmení a vypravení sama sebe.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 21. října 2023 08:36

Gatitaupřímně, moje děti si občas zapomnely i pití a úderem druhé třídy jsem to přestala řešit. Oni se napily z kohoutku nebo to nějak vyřešily.

Já bych na něj postupně ty povinnosti přenášela, když svačinu nenajde, může se zeptat. to samé různé akce, teď je ještě malinký, ale moje děti si to už celkem dlouho hlídají sami. Maximálně řeknou, že potřebuji dvě stovky na vstupy, protože jdou na výlet. Ono toho do tý školy bude už jen přibývat a není úplně dobré, aby za to byla odpovědná maminka. 

Akorát jsem měla hodně páru levných pletených rukavicek a dost čepic, to byl ráno v zimě největší zdroj stresu.

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 21. října 2023 08:39

letfenixa je zvyklý ze školky, tam býval taky tak dlouho. A tu odpolední svačinu chystám od začátku, tam možnost objednání nebyla, tu mu dávám sladkou, ale snažím se, aby to měl pestré, a s ovocem... No a oni si to vzájemně povyměňují, takže co vlastně jí, nad tím kontrolu nemám vůbec.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 21. října 2023 08:43

Pinot Noir jeden rok si deti nosily do školy toasty a toastovy chleba jsem schopná mít trvale v zásobě. Jinak je to s rohlíky jak u vás. Minule jsem dělala strouhanku, no bylo jich snad dvacet. 

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 21. října 2023 08:47
Reakce na Pinot Noir:

No a oni si to vzájemně povyměňují, takže co vlastně jí, nad tím kontrolu nemám vůbec.

​třeba se tam naučí jíst něco dalšího. Akorát můžeš doufat, že to nebudou karamelky nebo tak něco

Ale školu Risovi dost závidím. 

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 21. října 2023 08:58

continuity no jako říkal, že jedna holka si nosí celý pytlík bonbónů denně. . Já jsem u stravy hodně benevolentní, jsem ráda, že vůbec něco sní, cukr nepovažuji za takový jed, a spoustu věcí, které se obecně považují za sladkost, my bereme jako jídlo, ale tohle připadá ujeté i mně.

Online Gatita
8575 příspěvků moje polička 21. října 2023 09:29

continuity jo jo, vnimam to stejne. A myslim, ze syn celkem samostatny je, myslim, ze i v porovnani s kamarady. Ukoly, pomucky, prihlasky si dost hlida sam. A on si nestezoval, ani kvuli svacine, ani kvuli bunde, nejak se zaridil. Bylo to spis takove povzdechnuti, protoze citim, ze se mi posledni dobou nedari udrzovat v poradku ani dost zakladni veci kolem domacnosti a ze to zacina byt videt i navenek. Ale verim, ze to brzy prejde

Online viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 21. října 2023 09:47

Pinot Noir pecivo je nejjednodussi skladovat v mrazaku- nesmi tam byt mesic, ale kdyz v pondeli koupis pytel rohliku, do patku muzes postupne vytahovat. rozmrzne za par minut.

Online viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 21. října 2023 09:50

Gatita reklabych, ze se tim zbytecne stresujes, deti to v pohode prezijou, nauci se samostatnosti a socialka ma jistojiste na starost dulezitejsi veci:-)

Offline Candance
5629 příspěvků moje polička 21. října 2023 10:13

Pinot Noir ja kupuju vic a dalsi dny zapekam. Pripadne udelam tousty, zapecenou tortilu nebo pita chleba. 

Delam i do sklenicky puding, chia puding, musli s jogurtem. Casto neco pecu-narvu tam vlocky, jogurt. 

Jablka mi v posledni dobe nosi zpatky -nechteji ohnednuta ani pokapana citronem. Casto jim dam par kulicek Physalis. 

Plus ty ryzove rajcatove chleby.

Mivaji dlouhy program.

Vetsinou pak vsechno vecerim a snidam, aby se to nevyhodilo. Nebo mi reknou, ze toho bylo malo

Online letfenixa
10824 příspěvků moje polička 21. října 2023 10:15

Pinot Noir Lukasko často spomína, že deti nosia donuty a croissanty,  to on neje, takže ti viem, že nemení. Meni keksíky, nesie Oreo a dostane BeBe alebo miňonku. Teraz sme kupili hallowenske Oreo, tak to ani nechce niesť do školy. A na meniny nakoniec niesol tie ovocné tyčinky, čo som ich kúpila 100.

Offline tv
4188 příspěvků moje polička 21. října 2023 10:34

Už sklouzavam k tomu, že klukům třeba 2x týdně koupím v Lidlu, Penny pizza taštičku nebo hot-dog rohlík. Abych se s tím nemusela ráno tak štvát. 

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 21. října 2023 10:37

viktorka_od splavu s tím mrazákem mi to taky nejde, obvykle vyhazuju po mnoha týdnech pečivo obalené ledem . Musím jít do sebe. A hlavně udělat místo v mrazáku.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 21. října 2023 10:44

Gatita nebo muzete mit doma nejakou pohotovostni svacinu (baleny croisant, susenky...) po ktere sahne, kdyz nenajde krabicku. Obcas by si mohl svacinu pripravit sam, syna to hrozne bavi (chysta si odpoledni svaciny, rano dela svaciny muz), tim se to pekne nauci. Pak me jeste napadlo, zda nemaji ve skole bufet nebo automat na kartu - pro nejvetsi pripad nouze. 

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 21. října 2023 10:44
Reakce na tv:

Už sklouzavam k tomu, že klukům třeba 2x týdně koupím v Lidlu, Penny pizza taštičku nebo hot-dog rohlík. Abych se s tím nemusela ráno tak štvát. 

​Kdyby to jedl, dělám to taky. Nevidím na tom nic špatného. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 21. října 2023 10:49

Gatita jinak ja ted asistuju v 1. tride a obcas se stane, ze nekdo svacinu nema, tak tam mame pytlik piskotu pro pripad nouze. Jen ty deti si casto nereknou. Kdybychom si s pani ucitelkou nevsimly, tak jsou hlady. Ja bych je nejradsi vedla k deleni, jako jsme to delavali my uplne automaticky, ale to je dnes osemetne, jsou ruzne alergie. 

Online Gatita
8575 příspěvků moje polička 21. října 2023 11:09

tv na tom taky nevidim nic spatneho. Ja na ty dlouhe dny ve skole, kdy by mu nestacila houska, taky do toho boxu davam treba i dupetky a par susenek, nebo nejaky baleny croissant plny ecek. Protoze co mas vymyslet a vyrabet? Obcas upecu takove jednoduche citronove muffiny, ale to zvladnu tak dvakrat do mesice. 

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 21. října 2023 11:44

Gatita fakt se tím nestresuj. Vymez si, co budeš hlídat ty a co už syn - konkrétne to oblékání můžeš nechat na něj. Ještě pořád je docela teplo, takže do školy to prežije a odpoledne to zvládne i bez bundy. Já si myslím, že tím dětem udelas větší dobro jako nějaká helikoptér matka, která jim ještě na druhém stupni kontroluje úkoly a kraji jabka ke svačině. 

A bude hůř. Moje dítě jezdí hodinu z bazenu s mokrými vlasy a na hlave na kapuci od mikiny, bunda většinou žádná. nad tím jsem zlomila hůl už loni, mně by ta palice upadla, ona je v pohode. (ve velkých mrazech jsme se jí teda snažili vozit ).

Online letfenixa
10824 příspěvků moje polička 21. října 2023 11:48

Lukasko si cely tento tyzden nosil presnidavku s piskotami.