Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lenka22
2638 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 14:35

Co se vám nejlíp osvědčilo na označování oblečení dětí do školky? Já to musím řešit pro maminku v domově seniorů, pořád se jí tam ztrácí v prádelně oblečení, byť je podepsané. Co drží nejvíc/nejdéle? 

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 14:44

Lenka22 nám pro babičku v DS doporučili vyšít iniciály. Takže si máma dala vyšívací večer a na všechno vyšila písmena. 

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 14:51

Lenka22 fixa na obleceni (koupila jsem ji v Lindexu), docela drzi. A mela jsem i arch samolepek z Mamalabels, sice taky neco vydrzi, ale ne moc dlouho. Ty samolepky se lepi na cedulku s pokynama k prani. Jistota je vysit to, ale to se mi nechtelo...

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 14:53

Lenka22 Když nám prali pracovní oblečení v hromadné prádelně, měli jsme ho všichni podepsané fixou na textil na cedulkách. 
Jinak do školky jsem objednala nažehlovačky od Mamalbels, peru je teď asi 2 měsíce a odlepila se jedna asi ze 70 ks. Jsou drahé, ale dá se na ně nechat natisknout vlastní text, tskže klidně celé jméno a příjmení, a jsou rychle nažehlené. Mají i samolepky, co se lepí na cedulky, ty máme i na oblečení po dvou neteřích, takže drží cca 5 let praní a u švagrové i sušení v sušičce. 
Jinak jsem kupovala i nažehlovačky v galanterii, ale jednak se musely nažehlovat na strašně vysokou teplotu, což každý materiál nesnese, bylo potřeba držet tam tu žehličku skoro minutu, a když jsem na to pak fixou chtěla napsat jméno, celé se to rozpilo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2023 14:59

Myrtila potvrzuju ty nažehlovačky, nejdou mi sloupnout ani když chci. Ty samolepky mi drží jak kdy, občas v pračce nějakou najdu. Lenka22 

Offline Lenka22
2638 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:05

Pinot Noir Gatita Myrtila fixou na textil to má podepsané teď, tak si říkám, co tedy zvolit. Já se obávám, že to možná ani tím podpisem není, ale prostě to v tom množství prádla spíš neřeší...ale další pokus udělat musím.

Nažehlit to nenažehlím, má všechno prádlo již u sebe, tak asi to budu muset fakt vyšít, bavlnky tam uvezu. Asi označím jen to "lepší" a hlavně důležitější prádlo. V týdnu mi volala, že je bez nočních košil...fakt jako každý rok nová košile k vánocům, plus co měla z domova a všechno je v trapu.

Offline Lenka22
2638 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:06

Evaeva díky, ještě to nějak s tou žehličkou promyslím.

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:17

Lenka22 No, tak tam na to v té prádelně možná i docela kašlou. Nám prali v nemocniční prádelně pro celou fakultní nemocnici a nepamatuju, že by se nám něco ztratilo, nanjevýš se to vrátilo o jedno praní později. 
Ty samolepky a nažehlovačky by mohly pomoct v tom, že jsou docela velké a je možné si je nechat udělat výrazně barevné, že by to ten personál víc praštilo do očí, že je to podepsané. 

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:26

Lenka22 babke do domova tiež sme vysivali,  neviem prečo sme to fixkou na textil neoznacili.  Do škôlky mal iniciály fixkou na stitku,  do školy má nažehľovačky od mama labels. V škôlke mal svoju skrinku, nikdy nič nestratil. V škole je šatna pre 2 triedy spoločná. 

Offline Lenka22
2638 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:26

Myrtila taky se bojím, že na to kašlou. Zítra to tam jedu řešit osobně, a dál uvidím, asi něco vyšiju a něco nažehlím. To už jsem i začala před časem brát ty lepší kousky na praní domů, no ale noční košile mě nenapadly. 

Offline Lenka22
2638 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 15:29

letfenixa díky. Jdu hledat ty mamalabels naželovačky aspoň na věci, co dostane tady u nás k vánocům. 

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 16:42

Ve škole si včera losovali spolužáka, kterému dají vánoční dárek. Vybrali jsme s Ríšou hned cestou ze školy autíčko, model sporťáku Pagani. Budou to rozbalovat v pátek, ale mohlo se to donést dřív a položit pod stromek už teď. Tak to Ríša aktivně odnesl a teď jsem zjistila, že k tomu včera večer učitelka poslala e-mail, že to má být za 100 - 200 korun. Takže to auto stálo 89.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 16:45

Pinot Noir zaokrouhlete to na 100

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 16:49

Pinot Noir u syna ve tride maji davat jen vlastnorucne vyrobene prani vylosovanemu spoluzakovi. Syn trva na tom, ze jine dary se nemaji nosit a ani davat nekomu jinemu darek. Myslim, ze to tak ucitelka nerekla, ale on na tom trva. Je mi jasne, ze mu to pak bude lito, ze nic pro kamarady nema... 

Online Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 17:29

Pinot Noir tím bych se teda opravdu netrápila

U nás můžou ve čtvrtek přinést drobný dárek tomu, komu chtějí, dcera vybrala 3 kamarádky a každá dostane jeden djeco propisot s vílami (v balení jsou akorát tři ). Jestli se teda zejtra odhodlám jet do Agátina světa, padla na mě střevní chřipka

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 17:40

Pinot Noir mam podobny problem. My mame rozpocet 50-100 a darky maji byt dva, anonymni do tomboly. Syna to vubec netankuje, takze jsem to zarizovala ja, kdyz jsem mela volno. Byla jsem v Levnych knihach a vubec nevedela co. Jedna vec je v limitu, ale ta druha jen za 49, tak k tomu budem davat jeste nejakou ovocnou tycku. Balit to budu nejspis taky sama

A mam takovy dotaz, snazite se nejak naucit deti (ktere uz neveri na Jeziska), ze je hezke davat darky? Syna to myslim ani nenapadne, ja mu tu ruzne napovidam, ze bychom mohli neco vymyslet a vyrobit tatovi, ale teda odezva zadna. No je mu teprv osm, ale prijde mi, ze by se nad tim trochu zamyslet mohl, vzpomenout na ostatni? 

Online continuity
42958 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 17:46

Gatita moje děti začaly dělat vánoční dárky až kvůli kamaradkam. Ale dlouho to právě vůbec neřešili, byly třeba až v třetí třídě, kdy je to začalo bavit. My máme obecně k darkum takový relaxovaný vztah, já to nakoupím přes net, takže žádné extra shánění ani nemůžou pozorovat. svátky řešíme, když si náhodou vzpomeneme, kolikrát na ten svůj zapomenu i já. 

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 17:47

Mohučanka no když to auto je z obchodu hned vedle školy, kam všichni aspoň jednou týdně z té školy taky jdou, takže každý ví, že tohle je prostě levnější věc. Já se za to teda trochu stydím, kdybychom nebyli tak aktivní, mohla jsem vzít malý Lego za 180, že jo. 

Offline SunEclipse
3481 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 17:59

Pinot Noir tak kup něco malýho, míček, čokoládu a dárky holt budou dva.

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 18:02

SunEclipse to právě taky být nemá, víc kusů . Jako kašlu už na to, budem za škrty, no.