Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:03

Zina to jo, oni hrozně málo spí. Ale dlouhé uspávání by pro mě bylo horší, já taky málo spím, tak jsme aspoň trochu kompatibilní. Dlouho čekat, než usnou, by byla moje smrt! Nebo jejich.

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:08

Zina naše děti v noci spej, ale usinaj dlouho, společný uspavani je strasnej mord (dneska mě to čeká, už teď se netesim)

vzdycky, když ctu, pustili jsme dětem audiopohadku a ony usnuly nebo jedno jsem kojila a druhy u čtení usnulo, mám chuť se obesit 

naše děti se placaj, stouchaj, kopou, štípou, lezou po sobě, řvou, ječej, chechtaj se.....konce to nebere, po chvili bych je už nejradši ztriskala vareckou na jednu hromadu!!!!!! 
naposled to teda bylo v pohode, nejdriv ječely v ty posteli, pak šlo mimino do nosítka a trvalo to tak dlouho, ze u toho starši zatim v posteli usnula 

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:08

Pinot Noir jejich!!!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:08

Pinot Noir u nás hrozně dlouho usíná mimino, rekord je zatím 45 minut, někdy to jsou klidně dvě hodiny. Na to nejsem zvyklá, kluci usnuli za deset minut. (To teď už dávno neplatí, mají moc rituálů). Ale v noci se vzbudí často jen dvakrát a přes den toho taky naspí dost, tak mu to odpouštím.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:11

Tabea mnum Evaeva dekuju, holky. Pro test jsem nejela, takže říct nemuzu, ale děti ze třídy měly úplně stejný průběh, mnohé byly u pediatru, jedni i na kapacce v Motole a covid vsichni negativní. Ono je to ve výsledku ale jedno.

jinak paralenu dávám dost, vím to odsud, diky, ale na nej proste nezabírá, nebo jen velmi málo, ani sirup, ani cipky, tabletu nespolkne, zatím není schopny se to naučit a drcení projde jen v nouzi nejvyšší tipu antibiotika. Ale pak po strašlivém období v noci před 2 usnul a spal až do rana, tak snad bude lip. Dekuji vsem za podporu.

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:11

Evaeva tohle přesně zachraňuje našim dětem krk, ze těch hodin naspí dost 

a miminu ještě to, ze je moc moc rozkosny, když zrovna neřve 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:12

Potrefenáhusa u nás je teď uspávání mnohem horší než když jsme měli dvouleťáka a novorozeně ale oproti jiným expertům tady je to procházka růžovým sadem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:13

Malenge paralen jim dávám rozkousat nebo ho rozpouštíme v malinkém množství vody.

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:14

Malenge a rozdrtit a na lžičce zalít neředěným sirupem neprojde? To spolkne i Ríša, a to je co říct! Viktor by to teda nespolknul ani tak. 

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:16

Evaeva malý dite to včera zabalilo až v půl 11, usinala s divokym kopanim a řevem nakonec v nositku a ještě se po položení dvakrát probudila 

dneska si to budu muset nějak dobře naplánovat, aby byla večer fakt tuha

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:17

Ešte máme po Novom roku 2 sedenia, ale dovolím si povedať už teraz, že nám veľmi, ale ze velmi pomohla filialna terapia. Gro je na mne, ako ja pracujem s malým, ale vyjasnujem si aj svoje krivdy, takže som povznesena nad mamine reči a rady. Odporúčam!

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:19

Malenge uf, esteze Lukasko chce čipky.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:20

Evaeva není to hnusny? Protože penicilin byl super hnusnej, to trvalo hodinu do nej dávku narvat a nakonec po x pokusech s medem, sirupem, vodou, dzusem, jogurtem, termixem atd. Nás zachránila cola.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:22

Pinot Noir prave ze moc ne, nebo je to totální boj, který to vystresle dítě vynervuje ještě víc... ale asi bude potřeba začít nějak trénovat do budoucna. I když teda mluvíme o dítěti, co se poblilo poté, co jsem ho přiměla spolknout ctvrtku!! kinedrylu

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:24

letfenixa v tomhle je syn skvělý, ze už umí říct, když mu je zle od žaludku a chce se mu zvracet, ze si rovnou vyžádá čípek, desna úleva, protože ty vyzvracene sirupy po par minutách jsou taky bezvadné, ze

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:31

Pinot Noir Mně to uspávání tolik nevadí, když je to jen o tom, že čekám až usne, a nevyžaduje se ode mě součinnost. Teď jak je malej nemocnej a není fyzicky unavenej, tak je to horší, protože si vyžaduje další pohádku, přikrýt, dát polštář nebo podat pití, což jsou všechno jenom takový záminky, který mají vést k nějaký interakci. Při tý první variantě stačí u něj sedět a u toho číst nebo koukat na nějakou bblost na netflixu, což je často to maximum, na který mám večer ještě kapacitu. 

Potrefenáhusa Evaeva U nás je noční buzení, jen když je malej nemocnej, v podstatě se podle toho dá poznat, že mu něco bude. Za to jsem teda hodně vděčná, ale nepřipisuju si na tom žádnou zásluhu.

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:37

Zina tak to já bohužel na nic koukat ani číst nemůžu, chtějí, abych ležela a měla přes ně přehozenou ruku. Nejdřív se vždycky porvou, kdo bude mít ruku jako první.

Ale pak už je to pět minut na každého, pak ještě chvíli počkám, aby zabrali tvrdě, a mizím. To je fakt pohoda. Ale jakýkoliv pokus uložit je dřív, než sami řeknou, že už chtějí spát, končí nekonečným chichotáním, házením plyšáků, fekálními hláškami a nakonec upadnutím do takového lehkého polospánku, kdy mě slyší odcházet a začne to nanovo a ve výsledku usnou ještě později, než když je nechám hrát si do desíti. Takže už na tyhle pokusy kašlu.

Offline Potrefenáhusa
38793 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:42

Pinot Noir taky u toho nemuzu dělat nic jinyho, u obrazovky starší dite neusne (výjimečně, spis přes den a musí byt hodně unavená, jinak proste kouka) a u usinani taky potřebuje interakci 

podle mě fakt člověk zásluhu moc nema, i když si to často ty lidi s rychle usinajicima detma myslej a davaj rady 

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:51
Reakce na Potrefenáhusa:

podle mě fakt člověk zásluhu moc nema, i když si to často ty lidi s rychle usinajicima detma myslej a davaj rady 

​do kamene tesat! A plati to skoro pro všechno ohledne výchovy děti, kdo ma kliku na fajn model a je to blbec, žije v pocitu vlastní dokonalosti a rozdává rady ve stylu, ze kdyby to i ostatní dělali jako on, měli by to stejne super. Jo, houby s octem...

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 11:09

Malenge Ještě dám jeden tip, syn zvládá rozdrcenou tabletku ve lžičce džusu, dám mu vybrat, jaký chce, klidně kvůli tomu načnu nové balení, a pak mu to dám ještě džusem zapít. On pro změnu nezvládá ty sladké sirupy, teď měl 3 + léky na teplotu, a to bylo náročný, musela jsem mu to dávat všechno postupně tak s hodinovým odstupem, jinak to vyzvracel. Tak aspoň ten paralen v tabletce hodně pomohl.