Evaeva jj, to stojí za to, když ji koupíš hned, jak mimino přeroste vajicko a bude v tom pak jezdit cely to období
Vše o těhotenství a dětech
Akorát máme problém ten, ze jak teď na ty kratky trasy tady kolem ridim většinou já, tak muž se nevejde na sedadlo spolujezdce, stěží tam ty nohy narve a to to má dite dost vzpřímený
Potrefenáhusa ty pultíkový byly taky na takhle dlouho
Evaeva 16,5 má syn v rel. čerstvých 3 letech. Máme stejnou sedačku jako Potrefenáhusa a radost z toho vůbec nemám, doufám, že 18 mít hned tak nebude a zůstane ještě chvíli proti směru.
Len moji kluci jsou hubení
ale je fakt, že za poslední rok mladší moc nepřibral, asi kilo?
Evaeva Budu doufat![]()
MP Meri svatosvatě slibuju, že jestli někdy přijdete do knihovny na deskovky, budem hrát lepší hry než Karak
(ta kytka chcípla)
U nás posunul syna do posměru muž někdy kolem těch 3 let, samozřejmě už nechtěl zpátky, tak jsem se s tím smířila. Asi ale budu pořizovat druhou s pětibodovýma pásama až do 36 kg, Reemy Fix
Suyazávisí, jak velké budeš mít děti. moje mladší nemá 36 kg ještě v 12 letech. Výšku už má dostacnou celkem dlouho a do sedacky pubertacku už fakt nedostanu.preddtava, že by byla v petobodovych pásech, je úplně iluzorní..
continuity Hm, dobrá připomínka. Řeším to hlavně, protože naše má pětibod jen do těch 18 kg, což je dost brzo
edit: Abych nefabulovala, Reemy Fix má 5bodový pásy do 133 cm
žluťásek Ale nee, teď se za ni cítím odpovědná ![]()
Suya to fakt záleží od velikosti dítěte. Ty moje neměli 18 kg ještě v první třídě a to už klidně v té tříbodové sedačce můžou být, protože to je hlavně o nějaké mentální zralosti, aby z toho nevylezali.
Jinak se mi tlačí tady na mysl komentář jedné lékařky, která říkala, že mají spoustu polytraumat z dopravních nehod, kde matka zjistila, že se jí dítě vymotalo z pásů a začla to za jízdy řešit.
Takže ať se děje koloviv: houknout na dítko a když to nepomůže nejdřív bezpečné zastavit a pak ho znovu připoutat.
Potrefenáhusa Len Suya A kolik vaše děti tak měří? Když jsem vybírala další sedačku, narazila jsem vždycky na to, že protisměr, nebo posměr s pětibodovým pásem, je vždycky jenom do 105 cm. No a já potřebovala něco pro dítě se 103 cm a 13 kg. Nakonec jsem vybrala Joie Bold R, ta je pětibodová do 25 kg, centimetry teda nevím, ale je tam ještě dost velká rezerva. A pak se předělá na tříbodový pás a dá se používat, dokud dítě sedačku ještě potřebuje.
Teď je na trhu snad ještě jedna Joie s pětibodovým pásem pro takto větší děti, ale název už nevím.
MP Meri to přesazení byla poslední šance, byla to divná chudinka z IKEA :)
Myrtila v návodu to nevidim, ale naše dite má 100 cm/17 kg
Myrtila ja som to tu riešila, ze tá väčšia sedačka nemá ten 5-bodovy pas, a bolo mi povedané, že je to v pohode, a fakt je. A to má teraz Lukáško v 7,5 rokoch 17,5 kila (od leta pribral kilo!)
letfenixa No, mně na to přišlo to dítě ještě pořád moc křehké, kupovala jsem ji, když měl 2 roky a 9 měsíců, to už by musel mít ten tříbodový. Bavila jsem se o tom s kamarádkou, doktorkou, co dělá na záchrance, a ta mi doporučila rozhodně koupit tu s pětibodovým pásem.
Potrefenáhusa Ono se to právě v těch návodech skoro vždycky rozděluje podle váhy, no. Mně to přišlo zvláštní, ale naše dítě je hodně hubený, takže většina dětí asi opravdu nejdřív překročí tu váhovou hranici?
Tak jsem slavnostně vymyslela dárek pro mladší dítě k narozeninám. Těsně před odesláním objednávky jsem se podívala do mailu na tu minulou, jestli mi náhodou neposlali nějaký slevový kód. No a já tu totožnou věc objednala už minule jakože na příště. Úplně se mi to vykouřilo z hlavy ![]()
. Takže plynou z toho dva bonusy: 1) ušetříme, 2) baví ji podobné věci už dlouho. Naštěstí jsem to tu doma fakt fyzicky našla...
Myrtila je fakt velký rozdíl tříleté a šestileté.
Hlavně mentálně, tříbodový pás ani není asi méně bezpečný, pokud se používá jak má, ale dává jim mnohem větší volnost pohybu. Coz šestileté dítě využije k tomu, aby si podalo hračku z kapsáře a tříleté se z toho rovnou vysmekne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články