Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 18:35

continuity no ani ne, protoze napriklad jak byly ty dve smrtelny nehody nekde na Slovensku, kde bourala cela rodina a prezilo jen mimino, tak proc asi prezilo? Protoze bylo v protismernym vajicku. Proste ten protismer je bezpecnejsi fakt o hodne.

Pro vsechny, kdo to resi, tak uz se delaji i protismerny do vic nez 105cm/18kg. Namatkou Joie Prodigi (mame, muzu doporucit, ale ne pro mimino), Besafe stretch nebo Axkid Minikid. 

Nam dite odrostlo z toho malyho protismeru, tak jsme jeste koupili tu Prodigi a jsem s ni spokojena, nezabira vic mista nez ta predchozi a ma regulovatelny misto pro nohy. Mela by bejt do 125cm a 23kg. Diteti je ted 4.5 roku, meri 101 cm a vazi 17.5kg. U rodicu uz jsem presla na posmernou, ale jeste s 5bodovym pasem, s tribodovym se mu fakt neda verit. To jsem nasla alternativu jen Joie Bold. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 18:38

continuity Ted na ARo je uz skoro dva mesice slecna 17 let, vezl ji namachrovany pritel. Auto otocil na strechu. Ani tu nechci psat, co se ji stalo (a jemu nic). Jeste porad je mi z toho uplne soufl. 

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 19:47

Nemáte tip na básničku pro prvňáka a ctvrtaka do recitacní soutěže? Tři sloky a čtyři sloky..

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 19:49

711990 jaka je ta joie bold? Ja na ni . Mala ma 98 cm a 13 kilo, tak jeste jezdi v otocne joie na zakladne, co je do 105 cm. Ale ma uz tri a trictvrte, do leta ji jeste jeji sedacka vydrzi, tak pak koukam po te bold, kvuli tomu petibodovemu pasu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 19:49

Jos jim bylo tak 15m, když šli do posměru. Ale u prvního se to ještě tolik nepropagovalo, za těch 6 let se to hodně posunulo. A u druhého muže odradila cena (já chtěla), přecejen byly tenkrát dost drahé, bál se, že se mu v tom do 4 let nebude líbit,... Teď jsou ceny příznivější a do karet mi hraje i to, že se tam pak všichni líp vejdou.

Online continuity
42929 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 19:53

Evaeva jedno dítě mi v protisměrné řvalo tak, že s ní prakticky nešlo cestovat. (byli jsme rádi, že jsme se dozili té posmerne - tehdá se říkalo, že má alespoň sedět a ona už měsíc chodila) a druhé zas blilo.

Ani jedno bezpečnost za jízdy moc nezlepšuje, no. Je tam vždy víc faktorů. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 19:55

continuity oni byli v tom miminím vajíčku oba spokojení, takže tomu nic nenasvědčovalo. Podle těch testů to skutečně je nejbezpečnější. U nich už je to ale jedno.

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:08

Myrtila 98/16,5 kg, to jsou údaje z tříletý prohlídky, ale myslím, že ještě o chlup do výšky vyrostl. Syn je spíš ten fortelnej než hubenej typ. 

Vím, že existujou i větší protisměrný sedačky, ale štve mě, že nám ji vůbec nenabídli, když jsme kupovali tuhle. Nechci kupovat další drahej bazmek, navíc ani nemáme auto, takže jezdíme jen příležitostně. 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:29

tv Pro mladsiho něco od Jana Vodnanskeho a starší kdyby chtěl machrovat tak od Ivana Magora Jirouse? 

Offline Tabea
8081 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:30

711990 tyjo, a kde má to 125 cm velký dítě strčený nohy? Nedovedu si představit, jak bych dceru (126/20) poutala do pětibodového pásu v protisměru.

Ona šla po směru už někdy ve dvou letech, protože celou cestu brečela nebo zvracela. Syn vydržel déle, ale do 4 let taky ne.  

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:33

Len podle mě je to dost novinka, ta velká protismerna 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:33

Takže koukám sedačka posmerna je asi každá prašť jak uhoď. 

continuity No taky si říkám, co jednou bude, zvlášť u nás, kde se bez auta nehnes. Uplne kazdej si dělá papíry úderem 18tych narozenin. Já znám treba jen jednu holku, co si je nedělala, celá třída šla ve třetaku do autoškoly,bez výjimky, já měla v květnu narozeniny a v červnu měla papíry...a když si vezmu co jsme v mládí dělali, sic jsme nejezdili s jikym opilý, ale různí machři to byli, nebo nás jelo fakt hodně..No to bude ještě hodně práce...

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:42

Nám řvaly/řvou ve vajicku obe strašně, u starší se to zázračné změnilo přesunem do toho protisměrnýho klippanu, máme i tu bazi pod tím, takže je dost vysoko a vidí dobře ven, protismer nevadí, i ty hnaty se ji tam zatím celkem vejdou 

u mimina dost pomohlo vyměnit vajicko za jiný, který jde naklopit do lehu, ale taky už parkrat prořvala celou cestu z Prahy 

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:48

Karja u nas to bylo podobny, delali jsme ridicak na gymplu. Ja dokonce mela papiry driv nez 18.narozeniny, samozrejme s jezdenim jsem musela pockat. Akorat kdyz jsem pak sla do Prahy, tak jsem 20 let neridila, az kdyz jsem se podruhy vdala. A ty zacatky byly dost krusny, muz se mnou asi 2x objel tady par vesnic a sup sama do Prahy a po celych Cechach.

Online continuity
42929 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:50

Karja no teď ty papíry jsou udělat v 17 a řídit s dohledem. To mi přijde vlastně super. 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:50

continuity To je lepší varianta určitě. 

Offline Kokoska
34840 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:53

continuity mne taky, pokud je ten dohlizitel rozumnej.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 20:55

Zuzuli prijde mi fajn, ale musi se pridelavat soucasne pasem, isofixem a jeste top tetherem. Coz my treba v aute nemame, protoze mame stary. Jinak mi prijde stejne jako ty jiny Joie. Tondovi ten posmer moc nesedi, nevi co s nohama, visej mu a vadi mu to. Ale na 5min cestu z nadrazi nebo na nakup to zvladne no. 

Tabea no vetsinou zkrizeny v tureckym sedu. Ona se ta sedacka da posouvat a jakoby oddalovat od operadla, takze si regulujes, kolik mista na nohy tam je. Tonda je ma tedka normalne ohnuty a opreny, jako kdyz sedi na zidli, nema je nejak pod bradou. (my ji mame co nejvic priblizenou, kvuli sedadlu spolujezdce)

Offline Tabea
8081 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:15

711990 a kolik teď Tonda měří? My měli tenkrát velký auto (sedan), sedačku cybex a moc místa tam nebylo. Jinak teda sedět s nohama v tureckým sedu pět hodin ve velikost 120 cm si moc představit nedovedu. Syn tenkrát, když dostal posměrnou sedačku, taky nevěděl co s nohama a skládal si je nějak nahoru. 

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:18
Reakce na Karja:

tv Pro mladsiho něco od Jana Vodnanskeho a starší kdyby chtěl machrovat tak od Ivana Magora Jirouse? 

​Podívám se, děkuju, že jsi napsala.