Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:22

Tabea ted ma 101. A ma kratky nohy. Takze fakt to neni pro kazdyho, ale zrovna nasemu diteti to vyhovuje, tak jsem rada. Jinak predtim sme meli Cybex Sirona a tam bylo mista na nohy mnohem min a zabirala vic mista. K tem noham v tureckym sedu, podle me neni terno ani kdyz ti 5h visej, proste 5h obecne neni pohodlny, no. Tonda si je jeste casto napina nahoru na sedadlo. Ta sedacka se da jeste dat vic do lehu, takze se zase dostane do jiny polohy. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:25

711990 Tabea viděla jsem prodávat takový stupínek, mělo to snad i nějakou tu bezpečnostní normu. Klukům to vadilo, mi přišlo, dokud měli sedačku na základové bázi. Teď už jezdí bez ní, a přestože jim nohy pořád visí, tak už mi nepřijde, že by jim to vadilo. 

Offline Tabea
8081 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:27

711990 to máš pravdu, visící nohy taky nejsou terno. Oni si teda během cesty pod sebe nastelou, tak mají nohy podložený.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:27

tv můj prvňák recitoval Jirouse Povídá šmudle ťululum, ale je to tedy o dost delší než tři sloky (mohli kolik chtěli, tři byly minimum.)

Teď jsme četli od Žáčka Aprílovou školu a vybrat by se dalo, i když jsou trochu otřepaný už, pořád jsou pěkný.

Nebo kdybys chtěla, můžu ti zítra vyfotit něco v práci na přání, jestli mají kluci nějakou představu. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:33
Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:37

tv ještě mám moc ráda Radka Malého, třeba ze sbírky Poštou havraní:

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:38

tv jj, toho vodnanského recitoval ve třetí třídě synovec, oblíbenou básničku, uměla jí i moje tříletá dcera a víc slok. Když jsem říkala, že ji umí i holky tak mi odpověděl "tu jsem si vybral abych splnil, ale nepostoupil dál". Někdo je mazanej.

Včera mi říká dcera "já se tak těšim do školy, nejvíc se těšim na matematiku". Po chvíli říká "to je civičení ne, to se jako cvičí že jo". Někdo to bude mít těžký ty začátky:-D

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:43

Ještě tu mám mezi obrázky uloženou tuhle, od Shela Silversteina ze sbírky Jen jestli si nevymejšlíš

Offline eM
1742 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 21:47

tv 

Anděl strážný

„Andělíčku, můj strážníčku,
nechtěl bys mi vysvětlit,
proč jsem dneska dostal šutrem
a od táty jsem byl bit?
Chtěl jsem z praku střelit straku,
když nad domem letěla,
kámen zmizel v černém mraku,
pak mě trefil do čela!
Táta všechno dobře viděl,
co bylo dál, to už víš…
Andělíčku, můj strážníčku,
jak to, že mě nechráníš?!"
„Žádná bytost nemá nervy,
aby na tě dohlídla!
Jak jsi střílel z toho praku,
trefil jsi mě do křídla.
Střílet z praku u baráku, to se vážně nedělá,
hlídej se sám darebáku,
když sis zranil anděla!"
(ze sbírky „Pes nám spadla")
autor: Miloš Kratochvíl

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:00

Tabea moji zas preferuju visiace nohy. Aj ked im tam dam trebars batoh, tak hned kricia, ze im to vadi a chcu mat nohy volne .

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:00

Tak to ne, MOJE návrhy budou kluci recitovat:

tv hele takhle pro prvnáčka, stará, ale prostě dobrá

Dejte mi pastelku, nakreslím pejska.
Když bude hodný, budu ho mít rád,
a když se bude pejskovi stejskat,
nakreslím dva pejsky, aby si mohli hrát.

Když bude zlobit, tak mu vyhubuju,
když bude kousat, tak ho vygumuju.

Dejte mi pastelku, nakreslím pejska.
Když bude hodný, budu ho mít rád.
Dejte mi pastelku. Žlutá a modrá,
každá je dobrá na pejska.

No jako ten Magor má spíš ty básničky aby je recitovala holčička asi, protože tam v každé na holčičky odkazuje...ale má zajímavou vánoční, tak na příště:-)

Online continuity
42929 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:03

Mrakoplasjá se jim dávala pod nohy balíky s vodou. No optimální to není, ale my stejně nemáme odděleny kufr, takže to případě nehody bude lítat po celém autě. 

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:08

žluťásek take dekuji za tipy, protoze i my mame vybrat basnicku do souteze. No to bude radosti.

Ja nevim, ale nam trvalo naucit se i mini rikanku k zapisu, velky odpor k tomu syn mel. Vidim to na Zacka nebo Hrubina, to se snadno uci. Toho Silversteina bych nedala ani ja, mi to prijde hrozne slozity. 

Jo a pro male deti mam tip na Květolelo. Mensi syn si to sam vybral v knihovne a hrozne se mu ty rikanky libi, dokonce se jednu naucil, takove terno:)))

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:08

Ja som k autosedacke kupila taky doplnok, že sa to pripne spredu a da sa to zdvihnut do roviny sedačky, aby mohli byt nohy rovno. No myslite si, ze to chce ???

Offline dzizisketa
8939 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:11

Rosťa dneska viděl, jak na se na Dakaru klopí na dunách kamiony a jiní je pak vytahují zpět na kola, byl z toho úplně hotový a mlel o tom ještě v posteli

Online Myrtila
5315 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:13

Mně ten pětibodový pás prostě připadá lepší, právě protože to dítě víc drží na místě, že je méně sebeobslužný, mi neva, od toho tam má matku nebo holt chvíli vydrží, když řídím. Naše dítě je evidentně rozměrově hodně nestandardní, je prostě dlouhý, tak jsem ráda, že mám aspoň nějakou možnost takto ho v autě připnout. 
Len Ty větší otočné sedačky nad 105 cm jsou fakt úplná novinka, myslím, že když jsem kupovala na začátku září naši neotočnou, buď se ještě ani nedala koupit, nebo úplně krátce. 
Zuzuli Ta Joie Bold R je dobrá, jsme s ní spkojení, dá se dobře nastavit, akorát jak psala 711990 , to její umístění do auta dá dost zabrat, takže kdybys ji měla pravidelně přehazovat mezi více auty, možná bych zvážila nějakou jinou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:19

continuity my máme za sedadly síť, mně je to i pocitově hrozně nepříjemný ten volný kufr.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:22

Myrtila v šesti je ta samoobsluha už jiná, syn se i sám zapne, u tříletého bych to taky neřešila. Já si myslela, že ten pětibodový pás i líp roznáší váhu v případě nárazu, ale možná je to mýlka.

Online Myrtila
5315 příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:28

Evaeva Jj, určitě ty energie při nárazu i líp roznáší. A mám z toho teda i lepší pocit, že tam drží i za nohy a neprojede spodem, což by snad neprojel i s tříbodovým, ale prostě mi to připadá lepší.

A konrétně u nás mi vyhovuje, že je v té sedačce míň pohyblivý, i proto, že neprudí tolik psa vedle, ten je taky připoutaný a tomu prudění nemá kam uhnout

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2024 22:31

Myrtilatří bodovým taky nevyjede, ale svádí to k tomu hraní si s pásem, dát si ho za záda, vytahovat, vystrkovat hlavu z těch opěrek,...