Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:45

Zina taky jsem si nechávala aspoň tři dny před zimní dovolenou a Vánoci doma. Přesně jak píšeš, u nás byla taky záruka herna a školka, ani z kroužků toho tolik nenosili.

Offline viktorka_od splavu
49243 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:46

Tabea ja myslim ze ty nestovice je potreba pozdeji preockovavat a na to tady nejsme asi zvykli a mezi detma to koluje hodne, takze to preockovani je nutnost. prodelanim je to vyreseny (ale zas ten pasovy opar:-/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:47

viktorka_od splavu já mám pocit, že tohle už neplatí, resp. se prodlužuje ta doba, po které přeočkovat.

49243 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:48

Evaeva jak neplati? ta imunita proste vyprcha, jako urcite to muze byt po ruzne dobe, ale nafurt neni zadny ockovani. jen u tech nemoci, co nekoluji v populaci bezne, to neva

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:53

viktorka_od splavu dobře, souhlasím. Ale ta doba, kdy ta imunita trvá, se prodlužuje, resp. ukazuje se, že je delší než se myslelo. 

Online Myrtila
5311 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:57

Tabea No, popravdě ještě když se syn narodil, ani jsem nevěděla, že vakcína proto neštovicím existuje, přijde mi, že o ní ani není takové to všeobecné povědomí jako o ostatních nepovinných očkováních. Přímo osobně ani neznám nikoho, kdo by ji dítěti nechal dát. Evaeva Jj, taky jsem to někde zaznamenala, bylo to ve smyslu, že se k tomu vakcinologická společnost konečně nějak vyjádřila a doporučuje ho, tak třeba ho budou víc podporovat i pediatři. 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:01

viktorka_od splavu v DE platí osoby narozené před 2004 jako osoby s imunitou po prodělání. Pak už se očkovalo. Dosud není žádný doporučení na přeočkování a zároveň nejsou žádný epidemie. Za mě teda radši přeočkovat co 20 let, než pásový opar. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:06

Myrtila já se s nepodporou nesetkala. Určitě by mi ho nenabídla sama od sebe, ale nijak mi to nerozmlouvala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:08

Myrtila ale je fakt, že zatímco v místní bublince má děti naočkovaný skoro každý, tak v reálu nevím, jestli někoho znám.

Offline continuity
42884 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:10

Tabea pokud se ockuje v DE plošně nemůžeš vztahovat ta doporučení na českou populaci, pokud tu je zaockovanych 5%.

Já neříkám ani tak, ani tak.  v české populaci může jako booster očkování fungovat i setkání s nakaženým dítětem v sousedství nebo rodine. No kolem a kolem, je to ke konci těhotenství takový průser, že ja bych si, být jenom očkovaná, nechala před plánovaným otěhotněním nabrat alespoň protilátky (na zarděnky jsem to udělala, ale neštovice jsem měla). 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:12

Myrtila Jo, tvoje to vyjádření z 12/23, co jsem našla na internetu. 
Dovedu si představit, že Němci byli motivovaní děti naočkovat, protože donedávna každý z rodičů dostal zaplaceno jen 10 dní ročně na dítě. Po vyčerpání byl člověk doma s dítětem zadarmo. 

49243 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:23

Tabea 

Za mě teda radši přeočkovat co 20 let, než pásový opar. 

jo to ja s tebou souhkasim, ale pokud s tim budes v populaci v minorite, muzes se snadno dostat do prusvihu

tech 10 dni byvalo i u nas jen samozivitelky mely vic, jak je to aktualne nevim

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:24

continuity já četla mj. i to doporučení Český Vakcinologický Společnosti.

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:38

viktorka_od splavu

tak to už vůbec nechápu, když má dítě v lednu neštovice a je měsíc doma, tak rodičům ani ty dny nestačí. Takže pak s každou další nemocí až do prosince jsou s dítětem doma bez platu. To by pro mě byla velká motivace se těm neštovicím vyhnout.  

Offline Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:39
Reakce na continuity:

nechala před plánovaným otěhotněním nabrat alespoň protilátky (na zarděnky jsem to udělala, ale neštovice jsem měla). 

​to jsem udělala ja, neštovice jsem jakoze nikdy neměla, ale protilátky jo

49243 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:40

Tabea nn 10 dnu je to v jednotlivem pripade, ne na rok, to by bylo dost desivy

Online Myrtila
5311 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:47

Tabea viktorka_od splavu continuity Když jsem se rozhodovala, jestli nechat syna očkovat, našla jsem někde studii, která tu imunitu po očkování a prodělání neštovic srovnávala, už si nevybavím úplné podrobnosti, ale myslím, že se odvolávala na data z USA, že se tam očkuje snad od 70. let, část doby povinně a část dobrovolně, takže bylo kde brát data pro porovnání, a imunita byla srovnatelná v obou případech - prodělání i očkování chránilo s cca 95% spolehlivostí. Pak se doporučuje nechat se kolem padesátky přeočkovat kvůli pásovému oparu vakcínou proti němu, což i mně, když jsem měla neštovice, můj praktik výhledově doporučil, že tím dost snížím riziko těžkého pásového oparu (jako měla ta moje máma).

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:48

viktorka_od splavu v Německu to bylo 10 dní na ROK. Loni to bylo nějak zvýšený 30 dni, od letoška 15.... A to ještě musí být rodiče i děti zákonně pojištěný. Když je jeden rodič pojištěný soukromě (lze od určité výše platu), tak už se to na něj nevztahuje. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:52

Tabea no těch 15 dní, to je teda taky málo. U nás podle mě žádný roční limit není, v kuse můžeš mít těch 10 dní, resp. na jednu nemoc.

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 20:53

Myrtila já měla pásový opar s miminem (9m). A i když to nebylo nijak dramatický jako u tvojí maminky, ráda si to odpustím.