Myrtila ja nejsem lekar predesilam, ale nedava mi to co pises moc smysl. po prodelani nakazy virem planych nestovic ta "celozivotni imunita" vznika tak, ze virus uz zustane navzdy v tvem tele, proto je vyloucene znovu "dostat nestovice". avsak tim, ze ten virus v tele mas, se ti kdykoliv pri oslabeni muze aktivovat a vyvolat pasovy opar. ockovani je uplne jina vec.
Vše o těhotenství a dětech
taky se tam píše, že očkování není záruka, že daný člověk nedostane pásový opar, riziko je menší, ale ta vakcína je živá a ten vakcinační virus se chová z hlediska přežívání v gangliích podobně, jako divoky kmen. Možná proto může navodit celoživotní imunitu.
já se chci dát na pásový opar zaočkovat.
Jinak jsem u těchto herpes virů četla zajímavou úvahu, že to, že přetrvávají v organizmu dlouhodobě, nemusí být nutně neschopnosti imunity se s virem vypořádat, ale že si úmyslně může ponechat zbytky viru, které je schopen kontrolovat, aby na nich pořád mohl trénovat imunitu.
Potrefenáhusa Jak dlouho jste nakonec na toho Brandla čekali? A to jste čekali na lístek nebo ten jste měli koupený online a čekali jste ve frontě, abyste se vůbec dostali dovnitř?
My budeme v Pze až příští víkend, tak jestli máme vůbec šanci.
viktorka_od splavu no právě jsem se dočetla, což jsem doteď netušila, že ten vakcinační virus v těle přetrvává úplně stejně.
continuity aj tak to ja netusila, ze to je ziva vakcina, tak to se kaju;-)
ale ted mi rekni jak se chces ockovat "na pasovy opar":-O
Ak som už mala pásový opar, myslite, že má zmysel sa proti nemu očkovať? Viem, že sa môže vrátiť.
letfenixa Jo, má.
viktorka_od splavu no vždyť je na to normálně vakcína. Neživá, vydrží to cca deset let.
jako ja vim ze existuje i ockovani na herpesviry po prodelani - konkretne HSV1, ale neni to moc ucinny konkretni zkusenost co vim ma Renusatko
tak jsem teda docela skepticka, ale pokud by to fungovalo bylo by to hezke
viktorka_od splavu no je nějaká nová neživá vakcína,v podstatě booster buněčné imunity. Funguje 10let s účinností podle věku 70-90% vypadá to hrozně, ale v tomto věku už prostě ten imunitní systém nefunguje tak dobře, prý jiné vakcíny na tom nejsou o moc lépe.
Hlavně funguje proti těm trvalým následkům. Protože jedná věc je pásový opar a druhá ty neuralgie.
No je to každopádně raketa 4500 na jednu dávku.
brrr nakonec to nebylo tak strasny, asi 20-30 minut? Ten mechanismus pouštění mi není jasnej, jestli by lístek předem pomohl a člověk měl nárok frontu předběhnut, pousteli po 30 lidech, brutální bylo několik důchodců, kteří nás predbehli, než jsme se rozjeli s kočárem, to jsem se bála, ze zkejsnem venku na dalších 20 minut ![]()
Potrefenáhusa Dík, bála jsem se, že je to na několik hodin. Půl hodiny snad tataři vydrží.
NG má systém prodeje online lístků nějaký divný, co jsem to koumala, tak nejde koupit lístek na konkrétní den, natož hodinu.
Potrefenáhusajá jsem ty zkazky o důchodcích, co člověka v metru švihnou paličkou považovala za Urban legend. Až se mi to minulý týden stalo taky.
Seděla jsem v poloprázdné tramvaji u dveří v protisměru a naproti bylo volné sedadlo. Místa dost a měla jsem nohu přes nohu. A babička, která seděla o sedačku dál najednou vstala a dvema rychlými kroky se přesunula ke mě a než jsem stihla cokoliv udělat, mrštně se beze slova nacpala naproti mě a u toho mě hvizdla tou holí přes holeň. Přitom, kdyby počkala deset vteřin, normálně ji uhnu, ani nemusela nic říkat, když už pardon obtěžuje. Ale tohle mi přišlo fakt divný, jako kdybych byla nějaký předmět, ani obraz ani zvuk.
brrr na několik hodin snad ne, za nama teda v ty fronte někdo říkal, ze už to vzdal 2x, ale teď to fakt nakonec celkem odsejpalo. Ale jde tam člověk pak fakt dost ve štrůdlu lidí, ale co naplat.
continuity děsný...
jako ja vim ze existuje i ockovani na herpesviry po prodelani - konkretne HSV1, ale neni to moc ucinny konkretni zkusenost co vim ma Renusatko
tak jsem teda docela skepticka, ale pokud by to fungovalo bylo by to hezke
Já jsem na očkování byla strašně dávno. Jen netuším, jestli to byla nějaká klasická vakcína nebo nějaký experiment a je to už tak 20 let a byla to vakcína nějak vyrobená přesně na moje viry. Bylo to proti herpesu na rtech, protože já jsem mívala opravdu strašné, rozsáhlá, s teplotou a nateklé všechny uzliny v obličeji a na krku. To očkování mi tenkrát pomohlo asi na půl roku, takže těžko říct, jestli pomohlo.
Musím teda říct, že teď mi pomohl Valtrex. Opary se mi dělají, prevence to není, ale jsou malinké a hned pryč, když si ho vezmu, takže pro mě zázrak. Funguje mi už dva roky.
continuity Jinak jsem u těchto herpes virů četla zajímavou úvahu, že to, že přetrvávají v organizmu dlouhodobě, nemusí být nutně neschopnosti imunity se s virem vypořádat, ale že si úmyslně může ponechat zbytky viru, které je schopen kontrolovat, aby na nich pořád mohl trénovat imunitu.
To by možná sedělo
, já vůbec nemocná nebývám. Žádné rýmy, kašel snad 40 let nevím co je, ani angíny a podobné věci, i ten covid nikdy ani nevím, že jsem měla. Opary mám ale takhle nejvíc od prosince do března, si říkám, že ta imunita po zimě je asi nejvíc ohrožená.
ty jo doteď jsem netušila, že mají neštovice nějakou spojitost s pásovým oparem. Neštovice jsem jako dítě měla, pásový ani normální opar jsem v životě neměla. A doufám, že to tak i zůstane a nezakřikla jsem to. ![]()
SunEclipse jo, je to stejnej vir (neštovice a pásový opar)
SunEclipse já zas do teď netušila, že se proti neštovicím může očkovat
SunEclipse ja jsem chytla nestovice jako dospela od deti, dost dramaticky prubeh, protoze den predtim mi operovali slepak, a od te doby mivam pri kazde vetsi viroze, stresu nebo nekdy i z prudkeho slunicka opar na puse. Predtim nikdy. Pasovy nastesti zatim ne, tuk tuk!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články