Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 17:40

žluťásek nezkouseli, prestali jsme na ty lekce chodit. Byla to opravdu hruza, i ja jsem byla zmrzla a nemocna, a to do stejneho bazenu chodim pravidelne a zima mi neni. Ale stacilo 10 minut cekat v mokrych plavkach na syna a pochopila jsem. 
Na emiminu jsem nasla fajn tipy k vyberu. Ale nejlip z toho vychazi pry termoska s cajem

Tabea a ten neopren mu myslis pomohl? Je tezke si to obleknout?  Jsi moc hodna, syn nosi velikost 122-128, ale zatim nic nehledej, zjistim, jestli by ho tam v neoprenu vubec pustili. ale moc dekuji!

Offline Gatita
8611 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 17:41

Karja rozumim. 

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 17:43

Gatita to jsem byla já se školkovým plaváním. Přestal tam jezdit, peníze jsme zpět bohužel nedostali, ale když mi učitelky potvrdily, že je úplně modrej a klepe se tak, že nemůže mluvit, bylo rozhodnuto. Myslím, že župan by to nezachránil 

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 17:53

Tabea Tady tyhle vakcíny nejsou, a i ta samostatná na neštovice byla předloni a vloni na začátku roku dlouho nedostupná, my jsme na ni vyloženě čekali, až ji doskladní. Ale neštovice se tu fakt moc neočkují, naše doktorka tu vakcínu objednává na jméno, jinak ji vůbec nedrží v oridinaci. I mi říkala, že ji skoro nikdo nedává, že jsme výjimka.

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 18:03

Myrtila naše doktorka nejen že ji běžně nemá, ani mu ji nechtěla dát, že až jestli to nechytne tak do deseti let

Tak jsem ho rovnou objednala do Avenieru a doktorka si to jen poznamenala pak v kartě, když už měl záznam v očkováku. Já jsem s ní jinak moc spokojená, tak jsem tam nechtěla dělat nějaký zbytečný vlny, ale moc to nechápu teda.

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 18:06

Tatínek právě odvedl potomky na víkend u prarodičů

V plánu je dnes večer relax s knihou a filmem, zítra odpoledne kino a samozřejmě pořádná procházka s pejskem.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 18:12

Esteze vas mam, pripomenuli ste mi, ze som chcela deti zaockovat proti encefalitide. Teraz boli niekolko mesiacov zdrave, mohli uz mat aspon prvu davku . Snad bude vakcina dostupna.

Offline letfenixa
10852 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 18:14

Keby nemal Lukáško kiahne v roku a trištvrte,  ktohovie, či by som tiež nad očkovaním neuvažovala

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 18:34

žluťásek No, to jsem už dostkrát četla, že někteří pediatři neštovice očkovat nechtějí. Přitom je to tak zbytečná nemoc, a hlavně pak případně pásový opar. Ten byl hlavní motivací u mě, aby se mu syn ideálně úplně vyhnul. Moje mamka ho měla a má po něm trvalé následky, ochrnula jí půlka obličeje a už se to nepovedlo úplně vrátit zpátky, potíže má hlavně se zrakem. 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:02

Gatita měli jsme tenhle, ale podle objednávky na amazonu byla velikost 3-4roky. Dcera se nam právě pokouší vytopit byt na 40 stupňů. Až ji to přejde a najdu ho, tak ho na ni zkusím obléct. Přišlo mi, že to pomohlo. Oblékání bylo v pohodě, zip je dlouhej na zádech. Ten by mohl zapnout i někdo jinej. 

Offline letfenixa
10852 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:20

Tabea ak by ho Gatita nechcela, ja by som ho zobrala, L. nosí 116-122.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:27

letfenixa no já tu normálně spekuluju, že jestli letos pojedeme na nějakou dovolenou, tak dítě týden předtím nepůjde do školky a socializovat se bude jen venku
Z venku jsme si nikdy nic nedonesli, ale stačí blbých 10 minut v kavárenský herně a máme vysokou šanci, že si něco doneseme. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:29

žluťásek Myrtila Tak to možná ještě bude zajímavý s tou vakcínou.

Offline Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:33

Zina myslím, ze to takhle dela většina (a stejně je to bez záruky)

Offline Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:33

Zina kdyžtak ten avenier 

Offline Potrefenáhusa
38756 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:34

Brandla jsme si moc užili, to čekání nakonec docela odsejpalo, mimino za chvíli vytuhlo v nositku, takže dobrý 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:35

Myrtila žluťásek To je zajímavý, že jsou v ČR pediatři tak proti. Tady se to asi očkuje úplně normálně jako hexa a mmr. Za 8 let, co děti chodily do jeslí/školky, pamatuju si, že visel jednou 1 neštovicovej případ na dveřích. 

Offline Tabea
8075 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:39

letfenixa

v hlavě mi šrotuje, kam jsem ho uložila

Online DruI
5571 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:40

Zina My jsme si kdysi zvenku přinesli pátou nebo šestou nemoc, takže bezpečné není nic ;o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2024 19:43

žluťásek Myrtila teď snad i vyšlo nějaké doporučení české vakcinologické společnosti, že doporučují proti neštovicím očkovat.

Naše doktorka s tím problém neměla, taky je teda objednávají, ale ptala jsem se jí na názor, nebyla nijak proti. Určitě doporučila upřednostnit meningokoky, já jsem chtěla ještě proti encefalitidě, tak to z těchto tří přišlo "nějzbytečnější"