Zina je to úmorný, zvlášť s těma malýma. Tady se už aspoň dají hrát hry, číst si, poslouchat audioknihy, něco vyrábět, kreslit. Když začnou roupy, vytáhnu písanku a početník ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Zina V zimě je to plánování očkování úplně na houby, zvlášť jestli se ještě musíte k doktorce objednat nějak víc předem.
My k naší jenom zaběhnem v čase určeném pro zdravé děti, takže se můžu rozhodnout klidně těsně předem, jinak bych to dítě nedoočkovala snad na nic. Vloni jsme i tak posouvali několik vakcín i o měsíce.
žluťásek Nám tu jede telka ve velkým, radost z toho nemám, ale je to jedinej důvod, jak ho nějak udržet v posteli. Ale bude se to pak muset zase odpracovat, jak říká Potrefenáhusa
Myrtila Jo, objednat, ještě nám doktorka nabídla, že zažádá o nějakou výjimku, abysme nemuseli platit očkování, který byly do určitýho věku bezplatný, ale my jsme o nich v té době nemohli rozhodnout. Na to už teda kašleme, to by nebyl naočkovanej nikdy, teď už jen čekáme na příznivou situaci.
Zina je to hrozný vopruz, nápor na psychiku. U kluků aspoň většinou u normální virózy nebývá teplota dlouho, takže pak můžeš mít relativně normální režim, akorát bez školky a těch různých zábav jako divadlo nebo bazén.
A o plánování očkování mi ani nemluv, ty dvě povinná očkování v pěti letech jsme očkovali půl roku
divím se, že jsem je na neštovice zvládla naočkovat dřív než je chytli. Kdybys nemohla najít průnik s doktorkou, tak můžeš využít očkovacího centra.
Zina tady dneska taky jede i telka, chápu že chce i pasivní zábavu. Je to otrava pro všechny :(
Zina kluky v posteli neudrží skoro nic, takže na to už kašlu, to by fakt museli být celý den na tabletu u těch pitomostí. Ani před tou televizí nesedí na gauči, ale stojí a poskakují dvacet cm před ní ![]()
Zina Na mě to dopadlo včera, jak pracuju, tak je to paradoxně i přes ten brajgl tady dobrý. ALe dopracuju, padne ten večer a není denní světlo.... a přesně, včera jsem si říkala, že už to fakt nedám...koupila jsem si cestou k lékařce alespon tulipány a sushi:-D. Dneska si dám vínko asi.D.Děti už tu skoro lezou po zdi a my s nima:-D. Ta jedna by aspon už mohla ven, jenže nemá s ní jaksi kdo...ale čekám lepší zítřky...
Jinak já jsem jako malá byla nemocná dost, určitě takhle jako moje děti. Ale přijde mi, že ted se ty nemoce víc hrotí, ještě ani moje segry s dětmi ty školkový nemoce neřešily, chodily děti normálně s rýmou a kašlem do školky, pokud to bylo jakoby snesitelné a to dítě nebylo fakt očividně nemocný, právě ta starší segra se mi vždycky diví, když zvažuju četnost/zvuk kašle co jako řešim, teplotu nemá, vypadá dobře, tak jí nic není:-D
Zina v priorix tetra nebo ProQuad je mmr i neštovice. To druhý jsem dávala jako druhou dávku obojího dceři. Reakci neměla žádnou.
Karja v naší školce pořád vadí akorát, když vypadají opravdu nemocně, když jim teče z nosu, kašlou jak tuberáci, je jim viditelně blbě nebo tak. Určitě nemusí být stoprocentně bez kašle a rýmy.
Karja a nemuzes ji do te skolky teda poslat, kdyz nema teplotu a vypada dobre? A kdyz je to tak narocne doma? Mne takhle ve stredu volali, at si prijdu pro syna, ze ma minimalne zanet prudsek a kasle. Doma pak ten den zakaslal asi 2x, teplotu nemel a dalsi den do skolky nesel hlavne proto, ze jsem si tam chtela udrzet dobre vztahy. Je teda fakt, ze mu neco bylo, ten druhy den uz teplotu trochu mel, tak bylo dobre, ze nesel. Ale chtela jsem rict, ze se clovek asi nemusi bat, ze by mu dite neposlali domu, kdyby tu cetnost kasle treba vyhodnotil blbe![]()
Tabea Priorix tetra myslim v CR neni dostupna, taky jsem ji chtela davat, ale nakonec jsme zvladli i naockovat nestovice extra
Suya to je škoda, ten ProQuad jsem v češtině našla, ale pak ještě něco od česky vakcinologický společnosti z 12/23 a tam se píše, že v době vydání nebyl dostupný. Asi jak se neštovice v ČR tak moc neočkujou... ![]()
Tabea prosim te, to jsi byla ty, kdo tu resil skolni plavani vs. zmrzle dite? Vymyslim neco lepsiho nez zupan a kus cokolady do kapsy? Dost se toho desim, syn je straslive hubeny a v bazenu to moc nedava, jak se nezahreje pohybem, je fialovy a klepe se tak, ze nemuze mluvit (otestovano na mimoskolnich lekcich ve stejnem bazenu). Se bojim, ze bude porad nemocny.
Karja ja som si dnes vyhodila z kopýtka nákupom capuccina v kavomate! Výborné bolo, s príchuťou Irish cream. V škole chyba milion ucitelov, zastupujem cez všetky voľné hodiny, všetko odborne, zastupujem dozory a pridem k našim po dieťa a vypočujem si stranu sťažností. Aby som mala bonbónik, tak dnes na poslednej hodine jeden žiak šprngol kovovou pruzinou (zo silomera) druhému do oka. Ocna pohotovosť je 50 km a v pondelok im začína lyžiarsky.
Zina posledné očkovanie sme zvládli len preto, že po chorobe nešiel už malý do škôlky, lebo bolo pred Vianocami, tak nech zas nie je chorý cez sviatky. A naočkovat ho proti encefalitide je nemožné.
Gatita no a nemůže mít nějaký neopren, nezkoušeli jste? Synovi teď bývá taky někdy zima, tak chci koupit triko. Po plavání ještě chodí na chvíli do sauny.
Gatita syn strašně mrznul v kurzu, když se učil plavat, protože 3 sedeli na rantlu a jeden plaval. Tenkrát jsem to řešila krátkým neoprenem. Klidně bych ti ho poslala, ale bojim se, že by byl malej. Teď nevím, kam jsem ho uklidila. Dej vědět, jakou potřebujete velikost a trochu to tu prohrabu.
Loni v zimě tu bazény vytápěli jen na 23 stupňů (myslím) to si sice oba stěžovali, ale při tréninku byli ve vodě a makali, tak to zvladali. Pak se ohřála ve sprše.
Asi bych si zjistila, jak je to organizovaný. Když se bude mrskat ve vodě, tak bude třeba v pohodě. (Říká ta, co mrzla minulý týden v bazénu s 31 stupni...
)
Tabea a měli jste overal nebo jen tričko? Doporucis spíš se zipem vpředu nebo vzadu? (Chodím na lekce s ním, můžu mu pomoct to navléknout a sundat)
Gatita To byl asi jiný případ, teď do školky určitě nemůžou. Ta malá kvuli doléčení ucha a ta větší má ten kašel fakt ošklivý. To ucho nechci zanedbat, s ATB by to bylo dalších 14 dní doma!!!!ty vole:D
Evaeva ano to u nás taky ne, ale přijde mi, ve srovnání s dřívější dobou, že se ten stav nemoci hodně posunul a spíš tak mezi mámama
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články