Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 11:51

Syn je ted poprvý doma s teplotou, zatim byl doma akorát kvůli rýmě nebo kašli. Ale teda chytnul to od něj muž a ten na tom byl mnohem hůř, 2 dny nevylezl z postele, zimnice střídala horečku zatímco dítě bylo veselý a dožadovalo se jít ven. Já to nechytla, takže jsem dnes v práci... mužovi teda nezávidim (ale už je mu prý líp).

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 11:52

Evaeva Takže ještě 3 roky a bude to dobrý? Zatím byl ve školce přesně 11 dnů... začal chodit v polovině listopadu. 
edit: Pozitivní je na tom jedna věc, chodí do státní školky, takže nás to aspoň nestojí majlant, když tam ještě skoro nebyl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 12:33

Myrtila jako tohle se v jednom dítěti nevyplatí, mladší už je promořený, takže tam se to začíná vracet

Na jaře bude líp, ale ta první zima ve státní školce, to bylo, nekecám, maximálně týden tam a pak dva až tři týdny doma.

Online DruI
5570 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 12:56

MyrtilaMy byly doma skoro celý podzim a zimu celé první tři roky ve školce, zlomilo se to vždycky na jaře. Ale musím zaklepat,že se asi fakt v těch šesti letech dovyvine imunita, protože letos je dcera nemocná teprve podruhé, takže kvůli nemoci zameškala zatím cca čtrnáct dní.

Ale teda doufám, že mladší už bude od ségry promořenej, až začne chodit do školky a ta docházka bude lepší :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 13:16

DruI náš mladší fakt promořený je, to dozrání imunity se u staršího projevilo spíš tak, že ho to neskolí úplně. Ale všechny nemoci měli společně. Právě jsem zvědavá na mimino, protože to chytlo teprve teď první rýmu. Což je samozřejmě dobře, ale obávám se, že nás pak bude čekat další kolo promořování, ale tentokrát už v kombinaci s mojí prací.

Online continuity
42882 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 13:35

Evaeva mimino má ještě tak půl roku po porodu zásobu protilátek od tebe. A ty jsi s dětma promorena dost. 

Do roka ty nemoce jako promorovadlo moc nefungují, je lepší, když je zdravý. 

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 13:44

Evaeva DruI To je ale fakt zoufalý. Já vím, že si tím projde asi skoro každé dítě a každá rodina, ale fakt nevím, jak bych to dělala, kdybych chodila klasicky do práce, myslím, že bych už dostala výpověď. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 13:51

continuity mladší měl první rýmu ve třech týdnech, já bych na ty protilátky ode mě moc nesázela

Ale samozřejmě je dobře, že je zdravý. Jen mně to nutí přemýšlet.

Offline Kokoska
34821 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 14:06

Evaeva kolik je vlastně miminu?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 14:06

Kokoska tři měsíce, je to jestě malý prďola

Offline Kokoska
34821 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 14:07

Evaeva to je :) Nějak jsem si nedokázala vybavit, kdy se narodil.

Offline Kokoska
34821 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 14:10

Ty malé děti jsou stejně kouzelné. V sobotu mi vylepšil den malý chlapeček, asi sotva dvouletý. Vedl ho za ručičku starší pán a chlapeček hezky ťapkal, měl  takovou veselou naducanou bundičku červenožlutomodrou, podobně barevnou čepici až k obočí, musela jsem se na něj usmívat. A to dítě se na mě tak krásně zakřenilo, nakrčený nosík, veselá očička, no usmívám se i teď, když si vzpomenu.

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 15:36

Myrtila Mňa zachraňuje moja mama. U nás to bolo kľudne 3 dni v škôlke a mesiac doma. L.dnes išiel do školy,  napriek stále prítomnému kašľu a soplu.

Offline Myrtila
5311 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 15:55

letfenixa No, tak to teď máme podobně, nám to vychází cca 5 dní školky a měsíc doma. Akorát mínus ta babička

Offline Karja
44568 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 19:11

Ty jo, holky dostaly od Ježíška fialovou sevu myslím Rodina. To je tak boží věc, kupte si to všichni. Nestojí to moc, a postaví se z toho plno, fakt oproti duplu nebo legu je to vzhledem k tomu množství úplně za hubičku. Postavily si teď dva kočárky a vozí v tom plyšáky. 

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 19:32

Karja u nás se Seva vůbec neujala. Máme plnou bednu plastu, která není k ničemu. 

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 19:36

Pinot Noir 

Tyjo, a nechcete se toho zbavit? Rosťa ze Sevy pořád něco konstruuje ve školce, myslím, že by se realizoval i doma.

Online continuity
42882 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 19:48

Karja u nás to taky byla super věc. Děti si vyráběly nábytek, který reálně používaly. Docela dlouho jim to vydrželo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. ledna 2024 20:00

Karja já o ní taky přemýšlela, oni mají i různé satelity a další klučičí věci. No ještě bude příležitost

Offline Karja
44568 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 20:12

Evaeva No uvidíš, ono to ani nestojí moc, aby tě to mrzelo, že ses netrefila a pro tri kluky...continuity Je to pěkný, naše holky jsou hodně hrave, mají kupu toho dupla, ten velký dům, nemocnici, kavárnu a nějaký mix, ale víš co, to se jim ohraje po pár dnech, chce se to změnu. My bychom ještě užily asi i koleje z vláčku, no ale toho by bylo už fakt moc:D. 

Pinot Noir Tak vaší kluci jsou asi takový legový typy, to měl synovec, zabořil se do lega a prakticky nic jineho nepotřeboval, naše holky to moc nebaví, je to moc malé a špatně se jim to používá pro to další hraní, ony mají ty stavebnice vždycky jako doplněk k nějaké hře, než jako stavebnice samotné