Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5569 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 21:08

KarjaS tou docházkou je to asi individuální. Naše malá loni na podzim chyběla jako předškolačka v podstatě dva měsíce v kuse a nikdo to neřešil a matka její kamarádky ze stejné třídy mi říkala, že jim učitelka vyhrožovala přezkušováním, pokud budou mít další absence a to ta kamarádka chodila do školky rozhodně mnohem víc než naše Julinka.

Jinak Pamycon jsme loni taky vyfasovali, ale nijak zvlášť nám nepomohl. 

Offline Karja
44568 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 21:27

DruI Díky, no naše ředitelka právě o té docházce mluvila, ale snad jen o nějakých hodně hraničních případech, prostě aby to nikdo nezkoušel, že nebude pak to dítě chodit vůbec nebo tak. 

No nejhorší je, že já už se ani netěšim, až ty holky pujdou do školky, já už za tim vidim jen jak budu počítat dny na jak dlouho to bude:-D

Offline Gatita
8610 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 21:33

Karja my jsme deti omlouvali, jen se to napsalo do nejakeho archu, co lezel v satne na botniku. Nikdo nic neresil. Pres kovid bylo pul roku zavreno a taky nikdo neresil, ze tam predskolaci nechodili... Troufam si rict, ze to proste neresi, pokud je dite z nejak normalnich pomeru. 

Offline Karja
44568 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 21:53

Gatita Já si taky myslim, navíc jsou ty chřipky a tak, je to asi pochopitelné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2024 21:55

Karja naše školka s docházkou problémy nedělá. Asi bych teda napsala, ale jestli normálně chodila a nemá problém s předškolní přípravou (což určitě nemá), tak to řešit nebudou.

Ten pamycon syn jednou měl, léčbu to urychlilo, odešla mu ta žlutá rýma. Ale údajně by fungovat neměl Podle mě tím nic nezkazíš.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 21:59

Karja S pamyconem máme dobrou zkušenost, jen je třeba dávat pravidelně a ten týden to vydržet. Mám "náchylné" dítě, takže jsme ho mívali preventivně doma a nasadili hned při zežloutnutí nebo zezelenání rýmy. Několikrát výrazně pomohl.

Offline Pinot Noir
29838 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 23:00

Já teda považuju tu "zelenou" či "žlutou" rýmu vlastně za správný vývoj, de facto už konec rýmy. Vždycky mě k tomu vedl selský rozum, vždyť každá nemoc je nejnakažlivější v začátku nebo ještě před příznaky, takže i u rýmy jsem vždycky za nejhorší považovala ten počáteční vodovod. A nedávno jsem si tuhle svou celoživotní domněnku i potvrdila u insta-orl-doktorky.

Vůbec nechápu, kde se vzal a proč pořád přetrvává ten mýtus, že vodová tekutá rýma je OK a zelenej sopel něco, co se má teprve léčit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. ledna 2024 23:02

Pinot Noir jo, to se hrozně traduje, že průhledná rýma nevadí

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 30. ledna 2024 23:14

continuity Já teda vím, že na základce stačí omluvenka od rodiče, ale mám pocit, že to platí jen pro nemoc nebo jednodenní absenci. Nejsem si jistá tím Zélandem, myslím, že pobyt v zahraničí musí povolit ředitel školy? (jako jasně, může to zatajit, i když to je s dítětem těžké). :-)

V naší současné škole může rodič dítě omluvit pro nemoc jen na tři dny, pokud je doma víc než tři po sobě jdoucí dny, musí mít potvrzení od lékaře, že se smí vrátit do školy. Jinak všechny omluvenky schvaluje kancelář školy a co jsem slyšela, pobyty neschvalují rádi a omlouvají jen výjimečně. A taky, pokud chybíš na závěrečných písemkách (klidně kvůli nemoci), musíš si je pak zaplatit, to je docela drsné! 

Ale zase když dítě nepřijde do školy neomluvené, tak ti do hodiny volají (vyzkoušeno za vás...)

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 01:45

Pinot Noir a ja to mám presne tak, že vodova nadcha nevadí a farebná je zápal dutin, na ktorý dostavam antibiotiká,  ale normálne,  kvapky nestačia. Myslim u mňa. 

Karja mne sa zdá uniflox lepší ako pamycon.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 03:14

letfenixa přesně tak jakmile se rýma přehoupne do zelené fáze, tak se mi obvykle ještě přitíží a jsem ve stavu, kdy mi už nic jiného než atb nepomůže, rozhodně to u mě není finální fáze nemoci 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:08

letfenixa Mermaid ale i vodová rýma je infekční 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:14

Garfie správně by si na pobyt měla psát žádost o uvolnění i předškolákovi. Nás o to ve školce žádali, ať nad tři dny tu žádost píšeme. Ale že by dělali potíže s docházkou, dítě dělalo srovnávačky nebo tak něco, to určitě ne. Doktoři omluvenky nepíší vůbec, ani školákům. Já jsem si právě říkala, jestli nemám volat doktorce kvůli každé rýmě, aby to u sebe měla, kdyby byl syn v součtu hodně nemocný, ale ve školce mně uklidnili, že je to v pohodě.

Offline DruI
5569 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:37

Evaeva No, nám ve školce říkali, že když chceme uvolnit dítě na dovolenou, tak mu máme do omluvného listu napsat nemoc, protože se jim nechce otravovat s papírováním kvůli žádosti o uvolnění :o)

Online notna
9402 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:44

continuity U nás ve škole jakkoliv dlouho nemoc omlouva rodič, ale jiná absence nad tři dny musí byt povolena od ředitele. Takže se na dovolené musí žádat o uvolnění. A není na to nárok automaticky. Při špatném prospěchu to nepovolí. A nad určitý počet hodin se absence i omluvena odcrodice, pokud má škola podezření, ze to nemoc nebyla, se hlásí na sociální. Takže u nás dva měsíce na Zélandě bez svolení by byly po návratu asi nepříjemný. 

Online notna
9402 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 07:53

My teď řešíme při výběru střední, aby jim nevadila absence kvůli sportu. To taky nelze omluvit jen od rodiče. Musí to škola povolit.  Některé školy to nepovolí při špatném prospěchu ani pro repre. Dcera se zatím učí na ZŠ výborně, ale těžko říct, jaký prospěch bude mít na střední. 

Offline letfenixa
10850 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:19

Evaeva tak u mňa je tá čira prítomná bez kaslania a kychania. Neviem, či mam teraz nejakú alergiu, v podstate mrzne denne. 

A žiaci smrkaju nonstop.

Offline JankaM
3096 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:20

Děti dnes dostanou jako drobnost za vysvědčení na výběr mezi bubble tea (ještě neochutnaly) a návštěvou Action

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:39

letfenixa to asi poznáš, jestli je to alergie, ne? Já se právě kolikrát na kroužcích setkala s tím, že nevoďte se nemocné děti, ale čirá rýma nevadí. Až na to, že to je ta nejinfekčnější fáze

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. ledna 2024 08:40

DruI evidentně má každá školka jiný přístup