Já jsem teď konsternovaná z kamarádky - po spoustě let vážných zdravotních problémů z obou stran čekají s mužem dítě. Z toho mám velkou radost! Akorát naposledy jsme se viděly, když to bylo ještě velmi čerstvé, takže to nikdo nevěděl... a já to nevěděla až do minulého týdne, když zveřejnila na sítích fotku oblečku pro miminko. To mě trochu zamrzelo, ale nešť, nemohly jsme se půl roku shodnout na termínu setkání. Dneska ovšem zveřejnila na fb sáhodlouhé prohlášení, velmi jízlivé až arogantní o tom, jak vnímá téma těhotenství a rodičovství, nevyžádané rady apod. A jako velkou křivdu tam uvádí situaci, kdy si před ní, tehdy ještě v procesu léčby dlouho před těhotenstvím, nějaká kamarádka stěžovala, že mají jen dvě děti a chtěli tři. Jednak bych to mohla být já, jednak to přece není žádná soutěž v utrpení, jak sama v tom svém prohlášení několikrát opakuje. Pokud tím myslí jinou naši společnou kamarádku, tak ta taky má po druhém dítěti zdravotní omezení a ty tři děti s mužem chtěli opravdu hodně. A když jsme se sešly, probíraly jsme své radosti a starosti, každá je máme jiné, samozřejmě jsme o těch jejích věděly, ale tak nějak jsem si myslela, že spolu to sdílíme.
Ježíš to je dlouhý, ale jsem z té situace zmatená a potřebovala jsem to někde sesumírovat. Pardon.