Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 26. března 2024 18:59

Já jsem teď konsternovaná z kamarádky - po spoustě let vážných zdravotních problémů z obou stran čekají s mužem dítě. Z toho mám velkou radost! Akorát naposledy jsme se viděly, když to bylo ještě velmi čerstvé, takže to nikdo nevěděl... a já to nevěděla až do minulého týdne, když zveřejnila na sítích fotku oblečku pro miminko. To mě trochu zamrzelo, ale nešť, nemohly jsme se půl roku shodnout na termínu setkání. Dneska ovšem zveřejnila na fb sáhodlouhé prohlášení, velmi jízlivé až arogantní o tom, jak vnímá téma těhotenství a rodičovství, nevyžádané rady apod. A jako velkou křivdu tam uvádí situaci, kdy si před ní, tehdy ještě v procesu léčby dlouho před těhotenstvím, nějaká kamarádka stěžovala, že mají jen dvě děti a chtěli tři. Jednak bych to mohla být já, jednak to přece není žádná soutěž v utrpení, jak sama v tom svém prohlášení několikrát opakuje. Pokud tím myslí jinou naši společnou kamarádku, tak ta taky má po druhém dítěti zdravotní omezení a ty tři děti s mužem chtěli opravdu hodně. A když jsme se sešly, probíraly jsme své radosti a starosti, každá je máme jiné, samozřejmě jsme o těch jejích věděly, ale tak nějak jsem si myslela, že spolu to sdílíme.

Ježíš to je dlouhý, ale jsem z té situace zmatená a potřebovala jsem to někde sesumírovat. Pardon.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 26. března 2024 19:23

dzizisketa Já bych to asi neřešila, protože tohle je tak individuální, že není žádný obecně platný návod. Mě by hlavně mrzelo, že to neprobrala s Vámi, pokud to vnímala jako takovou křivdu. A je úplně jedno jestli člověk dítě/děti už má, nebo vůbec nemá, to plánované, které z jakýchkoliv důvodů není, vždycky pocitově chybí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2024 19:37

dzizisketa no asi to muselo ven. Jak jste si blízké? 

Offline Jitka77
1924 příspěvků moje polička 26. března 2024 20:09

dzizisketa Já jsem někde četla, že s mateřstvím se v ženě neprobouzejí jenom něžné city, ale taky bojovnost - dává to evolučně smysl. No a pokud nehrozí žádné reálné nebezpečí, tak se tyhle přirozené tendence ventilují podle toho, co je zrovna po ruce... Nebrala bych si to osobně.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 26. března 2024 20:59

dzizisketaMyslím, že jste to každá prostě potřebovala napsat;-). 

Nevím, jak to napsala, ale mě by to v její situaci naštvalo/mrzelo hodně. Ani ne tak jako vůči té osobě, ale tak prostě vůči osudu. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. března 2024 21:00

Prosim vás, nemáte někdo tip na místo? Trochu jsem zaspala a došlo mi, že mám brzo kulate narozeniny a asi bych to měla oslavit. skoro všichni z našeho okolí mají malé děti. Plánovala jsem jen opečení buřtů u nás na zahradě, ale počasí může být všelijaké. Neznáte nějaký prostor k pronájmu - ideálně  vnitřní i vnější prostor, aspoň trochu baby friendly, ideálně jen probájem prostor, nebo aspoň s možností vlastního občerstvení? Jsme z Prahy 8, ale klidně někam dojedeme....

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 26. března 2024 21:11

Evaeva 

Hodně blízké. A já jsem teď dost zmatená.

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 26. března 2024 21:13

dzizisketa budeme tam na dvě noci, ten první den dorazíme dopoledne, poslední den aktivity tak do dvou. Máme rádi všechno, vstáváme brzo. Dekuju!

Offline notna
9398 příspěvků moje polička 26. března 2024 21:16

dzizisketa Kdybych měla pocit, ze jsem mohla svou kamarádku něčím ranit, řekla bych jí, že mě to mrzí, protože by mě fakt mrzelo, kdybych byla v něčem necitlivá a ranilo ji to. A snažila si to vyřídit. Já mám ráda, když je ve vztazích jasno. Ale mám pocit, ze jsi na ni spíš naštvaná. Tak to by asi rozhovor nedopadl dobře. 

Jinak já jsem zažila obě situace. Skoro deset let trvalo než se nám narodilo zdravé a hlavně živé dítě. A teď už 15 let touzim po dalším. A když už jedno dítě člověk má, je ten smutek menší. Přijde mi to fakt nesrovnatelné. Bych měla pochopení, ze to mohla vnímat necitlivě vůči ní. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2024 21:27

dzizisketa chápu. Já bych jí to asi odpustila, pokud to dokážeš. Nebo to otevřela až za dlouho, teď bude v citlivém období a nemuselo by to dopadnout dobře. Já chápu, že si asi říkala, co jako řešíte, když už dvě děti máte. Ale je to stejné jako když někdo řekne, co si stěžujeme, když někdo je na tom mnohem hůř. Tím nechci snižovat tvoje trápení, máš/měla si právo si postěžovat a kamarádka měla mít pochopení.

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 26. března 2024 21:35

notnaTos napsala moc hezky a i tak jako podle mě správně ve všech částech příspevku. 

Offline SunEclipse
3478 příspěvků moje polička 26. března 2024 21:53

dzizisketa v těhotenství člověkem cloumají hormony, mohla třeba mít i blbý den a přetekly jí frustrace...příspěvek bych přešla a pogratulovala k těhotenství.

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 26. března 2024 21:58

Tabea 

Budete na kraji Bílých Karpat, to bych si určitě nenechala ujít nějakou pěší turistiku, třeba vylézt na Lopeník, projít se kolem Starého Hrozenkova nebo Žítkové, takhle na jaře to tam bude čarokrásné a voňavé. Na druhou stranu, směrem k Hradišti, jsou menší historická města Vlčnov a Hluk a zajímavá lokalita Blatnice pod Svatým Antonínkem a sousední Blatnička, zejména vinařsky Pak tam je samozřejmě Uherské Hradiště, krásné město, mám tam babičku

Dá se kolem něj jezdit krásně na kole, podél Moravy a Baťova kanálu. Ve Slováckém muzeu zrovna mají výstavu Kornelie Němečkové, ilustrátorky a autorky vizuálu staré znělky Zpívánek, jestli si pamatuješ. Muzeum taky vytvořilo mobilní šifrovačku Slovácký Banksy,ta vás protáhne celým městem včetně kriminálu, bývalých městských lázní a úžasné budovy Kina Hvězda. V budově Památníku Velké Moravy ve Starém Městě je ještě expozice vampyrismu, resp. k tzv. hrobům vampýrů. Ve Starém Městě je teď hodně populární Kovozoo, kupodivu já tam ještě nebyla, ale zatím se tam všem líbilo. Z druhé strany souměstí je ještě v Kunovicích letecké muzeum. Z Hradiště je to kousek na Velehrad a vedle do Modré, tam je teď populární archeoskanzen a expozice Živá voda. Pokud máte rádi hrady a zámky, doporučuji v této lokalitě dvojboj Buchlovice a Buchlov, třeba cestou na Vysočinu. 

Od Hradiště směrem na Zlín je zajímavé město Napajedla. Mají tam moc pěkný zámek s parkem, ten teď slouží jako hotel, ale je tam i kavárna. Bohužel tam nedávno uzavřeli hřebčín. V Otrokovicích je centrum Lanáček, kdyby se děti potřebovaly protáhnout a vyřádit, přímo ve Zlíně je pak ve sviťáckém areálu Fun Park Fabrika, v budově 34. Tam jsem taky ještě nebyla. Ve Zlíně bych vám ale opravdu doporučila Památník Tomáše Bati, je to fakt jedinečný barák s krásným výhledem. Samozřejmě je to město pro milovníky moderní architektury, kde se dá všechno obejít pohodlně pěšky. Ve Zlíně pak mohu doporučit i konkrétní podniky na jídlo, kávu a zmrzlinu. No a kousek ze Zlína je ta zoo a ještě o kousek dál zřícenina hradu Lukov. Jestli máte rádi zříceniny, tak ještě kousek od Luhačovic je hrad Brumov, zámky jsou ještě ve Vizovicích a v Bojkovicích Nový Světlov.

Ufff, to je teda vyčerpávající.

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 27. března 2024 02:56

dzizisketa moc ti děkuju!  Teď abych tam naplánovala letní dovolenou.

Offline Pinot Noir
29832 příspěvků moje polička 27. března 2024 11:36

Viktor se nenechal vyfotit na občanku. Jsem na něj nasraná, ty jeho záseky se teď nějak nakupily a už mám zase období , kdy toho mám plný kecky. Chce se mi brečet, chci normální dítě. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 27. března 2024 11:37

Pinot Noir moc tlapkam

Offline continuity
42854 příspěvků moje polička 27. března 2024 11:37

Pinot Noir

Jinak tě ujišťuji, že tyto frustrace zažíváme i my s vcelku normálními dětmi. Fakt ti rozumím.

Offline DruI
5564 příspěvků moje polička 27. března 2024 12:06

Pinot Noir Nejhorší je, že u těch svých jsem vypozorovala, že nejvíc záseků mají právě jako reakci na to, že já toho mám plný kecky Jinak tě moc tlapkám a přeju ti, ať se to zase rychle zlepší.

Offline Potrefenáhusa
38743 příspěvků moje polička 27. března 2024 12:15

Pinot Noir taky toho mám plný kecky, naše dite skočilo po hlavě do strasnych jecicich scén, co nedelala jako batole, dneska prořvala cely dopoledne, na chlebu bylo málo másla, v bananu byl bubak, z puncochacu leze nit, pomeranč pali, cistit zuby chtěla jako první, chtěla pohladit kočičku, která odešla ven ....

mam toho plný zuby, nechodi do skolk skoro celej březen a je to strasny, čím dal horsi 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. března 2024 12:21

Starsi bude mat v piatok narodeniny. Ako darcek som mu slubila vylet. Kedze on ma najradsej herne vseho druhu, rozhodovala som sa medzi Family Parkom v Rakusku (ale na ten je este dost zima) a vyletom do Brna. Vo Vida sme uz boli, ale davnejsie. Nasla som Bruno family park. To by sa mu urcite pacilo (mne uz menej ale nech, su to jeho narodeniny), ale bojim sa strasneho natresku. Oplati sa tam vobec ist? Skombinovala by som to bud s planetáriom alebo kludne hocicim inym co mi kto poradi. Dakovala moc