Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 08:16

Tabea mysli si, ze to zvladne aj bez ulav a asistenta nepotrebuje, to mi potvrdila aj specialna pedagogicka. Odporucili mi to riesit az ak by mal v skole problem. Ono je pravda, ze niekedy spolupracuje pekne ale obcas je to katastrofa. Aby mal oficialny papier musel by ist este na neurologiu a psychiatrovi. V podstate je rodic povinny ho skole dat, ale nejake nariadenie to asi neprikazuje. Mne psychologicka povedala, ze ona ma tiez dceru s lahsim adhd a nedavala ju integrovat. Zastava nazor, ze ak to dieta je schopne zvladnut bez ulav (s pomocou rodica a dobreho ucitela), tak sa mu to nema prilis ulahcovat. A v tom pripade byva "papier" zbytocna nalepka. To len tak parafrazujem, vysvetlila by to lepsie :) 

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 08:18

Když jsme u těch hrist, jaké máte tipy na ta, kde jsou trampolíny, ať už nafukovací nebo takové ty "pružiny v zemi" ?

Vím o: hřiště u Vinohradské vodárny, na zizkovske drážní stezce, zahrady Kinských nad vodopády.

Nějaké nafukovací trampolíny jsem viděla i na hřišti u trojského kanálu (placené); podle fotek je něco i na ladronce.

Online Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 08:32

Muslik nafukovaci jsou v tom Butky park. A ty v zemi mame u nas na Hanspaulce skoro na kazdem hristi. Je to trochu z ruky, ale muze se to spojit s peknou prochazkou s vyhledem na Prahu. 

Online letfenixa
10850 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 08:36

Lukáško smrka, kycha, kasle. Ostal doma (s babkou). Teraz zastupujem u tretiakov a minimálne 6 deti je tu takých istých

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2024 08:38

Muslik kromě butky parku (o pěkném víkendu dost narváno) jsou trampolíny v zemi na Stodůlkách ještě na několika hřištích. Asi je to pro vás daleko, ale kdybys chtěla podrobnosti, napiš.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2024 08:40

Muslik a pak jsou nafukovací trampolíny v zooparku Zelčín 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:02

My jsme měli o víkendu krátké setkání s psycholožkou z naší doprovodné organizace, tak jsem měla možnost trochu probrat tu agresivní hru, o které jsem tu už psala která se nás pořád drží. Není to tak, že bych kvůli tomu úplně nespala, ale už to trvá dost dlouho, taky mi moc nepřidává, že když si přijdu vyzvednout malého do skupinky, tak tam je jedna nebo víc skupinek dětí, který si hrajou spolu nebo aspoň vedle sebe, a kolem nich rotuje to naše s kočárem nebo velkým autem a snaží se najíždět do postavených výtvorů.  A potvrdila, co jsem si trochu myslela, že je to projev emoční nezralosti, prý to mám brát tak, že je malý v období, kdy potřebuje tyhle velké akce/emoce potřebuje a že mu máme jít naproti. Že jedna z možností je pořídit doma nějaký pořádný řádicí koutek, kde bude bourání a mlácení dovoleno a zároveň učit, že mimo něj to není dobré dělat. Mně už to teda samotnou napadlo, ale spíš ve stylu, že jsme spolu postavili něco, co mohl zbouret, nenapadlo mě to pojmout tak velkoryse, ale je to asi dobrá  rada. 

Máte někdo doma něco takového? Mně zatím napadl dětský boxovací pytel a nějaké velké molitanové kostky, ze kterých půjde stavět, ale i do nich havarovat, a ještě paní poradila i petky, které jdou demolovat a nasytí rámusicí potřeby.

Online Karja
44565 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:06

Zina my to nemáme, holky vypravují o jednom klučíkovi, co to ve školce dělá, ale na něm je skutečně vidět, že je menší. Myslím si, že to patří k určitému věkovému období (at už fyzickému nebo emočnímu). Ono asi záleží, jak dlouho ve školce bude, ale váš je pár hodin, že? Takže by to mohl jakoby vydržet, že ted dopoledne to dělat nebude, až doma. Přijde mi, že učitelky si u nás ve školce z toho nic nedělají, spíš o tom mluví ty děti, ale ty starší už to dovedou nějak chápat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:07

Zina koutek nemáme, ale teď kluci rozbíjeli vyfouklá vejce z velikonoc, byli hodně spokojení Boření a ničení obecně mají rádi, dávám jim krabice od balíků, na stavby z lega obvykle dopadne atomovka nebo tak něco,...

Offline Muslik
564 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:14

Evaeva díky, sice z ruky, ale hod to sem, rada bych to někdy spojila s prokopakem nebo necim dalším tím smerem. Prdelime se porad tady po Vinohradech a Žižkově a už toho mám plné zuby, tak si dělám mini seznam kam se vypravit

I tu hanspaulku beru, já se ráda pohybuji po Praze, s dítětem mám aspoň důvod, sama bych se do některých končin jinak nevypravila

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:29

Karja Je tam nejmenší, velikostí, tam to zachraňuje jedna vietnamská holčička, a asi i věkem, protože je to prázdinový dítě, takže "nárok" na to asi má. Ale už to právě trvá docela dlouho a hlavně to není jen ve školce. On si v podstatě teď moc jinak nehraje, i když jdeme na hřiště, tak pokud není neokoukaný, tak do desetí minut skončíme u toho, že se snaží něco zdestruovat, do něčeho kopat, mlátit, zahazovat věci, nebo aspoň vytáhnout na klouzačku nějakou velkou hračku a spusti ji dolů, aby to udělalo co největší rámus. Už si jdu sama na nervy, protože furt něco zakazuju, vysvětluju, navrhuju alternativy, ale jeho zajímá jen tohle.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:30
Reakce na Muslik:

I tu hanspaulku beru, já se ráda pohybuji po Praze, s dítětem mám aspoň důvod, sama bych se do některých končin jinak nevypravila

​tohle potvrzuji!

A ještě jednou dekuji vsem, co jste zareagovaly na mou prosbu. Máme i třeba důvod podivat se do neprozkoumanych končin, to kluci rádi a já ostatně taky.

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:42

Zina Syna jednu dobu bavilo rozbijet kostky ledu kladivem (idealne venku, at neni prace s uklizenim).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:49

Muslik jsou to teda opravdu malé trampolínky, nevím, jestli to úplně stojí za samostatnou návštěvu.

Jedna je na hřišti v Neustupného, pak hřiště Fingerova, které je teda celé moc hezké, navíc na nových Butovicích je obří robot od Černého, který se dívá za lidmi a přenáší to na obrazovky. Další hřiště je na Stodůlkách v Kociánově, poblíž je ještě hřiště hrad (v Chalabalově), bez trampolín, ale stojí za návštěvu.

Offline Garfie
28494 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 10:55

Mrakoplas Mně vlastně v poradně řekli něco podobného. Psycholožka prohlásila, že má ADHD, ale protože ona to diagnostikovat nemůže, museli bychom na psychiatrii. A že si myslí, vzhledem k tomu, že syn to je při své inteligenci schopný korigovat, že je to zbytečné. 

Fakt je, že v životě mu nikdo vstříc vycházet nebude. Třeba tady ve škole má syn nějaké drobné úlevy, ale hodnocení má přísné, stejně jako ostatní. Takže třeba loni nemusel doma dělat všechny domácí úkoly, ale na vysvědčení to učitelka zohlednila (jako negativně). Napřed mě to naštvalo, ale vlastně má pravdu. 

Online Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 11:21

Muslik tak kdyby si jela na Hanspalku, doporucuju se stavit v bistru u Veroniky, je to na zastavce 131 U mateje. Hristi je tu nekolik, spis ale malicke, necekej velka hriste se spoustou hernich prvku. Ale.l ciste, udrzovane, s hrackami. Nikdy jsme s sebou nemuseli nosit ani lopatku na pisek. Smerem od Borislavky malicke za Tescem, adresa Na Hanspaulce, tam je prave jedna z trampolin. Ale jinak jen piskoviste. Vedle Tesca je pak kavarna Oleandr, malicka, otevrena jen ve vsedni dny, ale maji vyborne kafe. Pak je hriste u doktorky, Za Hanspaulkou, v lete tam je mlzitko a vysoke stromy a je tam moc prijemne. Po sokolovnou (Na Hanspaulce x Sarecka) je par prolejzacek a krasny vyhled na Prahu. Trochu vetsi hriste je u tenisovych kurtu (Soborska x Nad sarkou), tam je taky trampolina. A hriste je i na Babe (Matejska), tam je i kiosek a skatepark.

Jinak to kafe a makovy rohlicek od Veroniky jsme si s kamaradkou bravaly s sebou na lavicku Na spitalce, je tam velka travnata plocha s nadhernym vyhledem na celou Prahu. Bude mi to tu fakt chybet

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 11:25

Muslik trampolíny jsou na Letné, zhruba na úrovni Sparty uprostřed Letenské pláně. Tři vedle sebe, jsou u stánku s občerstvením (spíš bída, brumiky a párky). Kousek dál je pak velké dětské hřiště, tzv. U hrocha.

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 11:29

Muslik 

Čtyři pružiny v zemi jsou na Jižním Městě, ulice V Jezírkách

Jako asi sem kvůli tomu nikdo nepojede, ale my to máme pět minut a je to super. Sama si tam ráda skáču.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 11:29

ziginka děkuju, to je dobrý tip

Offline Tabea
8073 příspěvků moje polička 16. dubna 2024 11:33

Zina mne teda přijde, že kluci mají obecně rádi destruktivní hry... mlácením klackem do stromu, bušení kladivem, bouračky autíček, ...

Ale s tím prostorem na destrukci je to dobrej tip.