Jos ad úbytek deti.....ja zažívám momentálně trabl s naší pražskou soukromou školkou, kam dcera chodi od roka a pul. Za mesic ji bude pet. Nemají předškoláky, takze stejne ji letos ve skolce ceka posledni pred-predskolni rok. A musim rict, ze neskutečný způsobem s naší školkou zamával úbytek těch deti, ale tak moc, až mě to zaskočilo. Kdyz nastupovala dcera, byla do te skolky čekacka, kdy se uvolní misto. Nyni, ze stálých cca 35 deti jsme na 15. A ne, ve skolce jako takove se nic nezhorsilo, zcela jednoduše se začaly do státních školek dostávat běžne i malé deti, pro ktere dosud nebylo misto. Takze se mi pod rukama uplne rozpadl systém te naší skvělé velmi rodinne fungující školky. Ani tak vlastne neresim fakt, ze tam dcera zůstala prakticky sama s malými dětmi (stále chce ségru- mimino, takze se tim zabavi ve skolce), ale hlavne se rozpadl ten systém,na kterém nam skolka stala, 2x rocne týdenní skolka v přírodě (to uz nikdy nebude, u malých neni zajem), prespavacky, množství kroužku....prostě málo deti. Ve skolce jsou z toho nešťastní, fakt se snaží, ale co tady v okolí vim, nejsou jediní, kdo s tim maji velke trable, dcera uz prisla i s tim, ze zaslechla, ze to budou chtít prodat.... a vidím to i na mimoskolkovych kroužcích u nas na praze 1, praze 2, loni jsem na nektere mela problém dceru dostat a ted všude jeste volné kapacity. Vážně jsem z toho vývoje pekne zaskočena.