Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2026 20:29

Jos ono totiž od nějakého počtu dvouletých ten pult mít musíš. A koš na pleny, myslím. V normální třídě těch dvouleťáků může být jen pár, jeden dvouleťák totiž bere místo dvěma tříletým a tohle snížení můžeš udělat jen na nějaké procento míst. Aspoň tak jsem to pochopila.

Tady je volných poměrně dost státních školek, ještě v září tu byly k vidění různé inzeráty. Z toho usuzuju, že mají víc než třeba dvě místa. V několika dalších školkách letos otevřeli "dvouleté" třídy. Ani můj malý není tříletý a zdaleka není nejmladší ve třídě. Přitom naše školka je poměrně vyhlášená a ještě před pár lety by neměl šanci (když už tam ani nemá sourozence).

Offline Muslik
584 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 20:32

Jos ad úbytek deti.....ja zažívám momentálně trabl s naší pražskou soukromou školkou, kam dcera chodi od roka a pul. Za mesic ji bude pet. Nemají předškoláky, takze stejne ji letos ve skolce ceka posledni pred-predskolni rok. A musim rict, ze neskutečný způsobem s naší školkou zamával úbytek těch deti, ale tak moc, až mě to zaskočilo. Kdyz nastupovala dcera, byla do te skolky čekacka, kdy se uvolní misto. Nyni, ze stálých cca 35 deti jsme na 15. A ne, ve skolce jako takove se nic nezhorsilo, zcela jednoduše se začaly do státních školek dostávat běžne i malé deti, pro ktere dosud nebylo misto. Takze se mi pod rukama uplne rozpadl systém te naší skvělé velmi rodinne fungující školky. Ani tak vlastne neresim fakt, ze tam dcera zůstala prakticky sama s malými dětmi (stále chce ségru- mimino, takze se tim zabavi ve skolce), ale hlavne se rozpadl ten systém,na kterém nam skolka stala, 2x rocne týdenní skolka v přírodě (to uz nikdy nebude, u malých neni zajem), prespavacky, množství kroužku....prostě málo deti. Ve skolce jsou z toho nešťastní, fakt se snaží, ale co tady v okolí vim, nejsou jediní, kdo s tim maji velke trable, dcera uz prisla i s tim, ze zaslechla, ze to budou chtít prodat.... a vidím to i na mimoskolkovych kroužcích u nas na praze 1, praze 2, loni jsem na nektere mela problém dceru dostat a ted všude jeste volné kapacity. Vážně jsem z toho vývoje pekne zaskočena.

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 20:59

Mně mrskne...plánovali jsme doma ještě koupací dovolenou, jak jsem psala, že dcera to blbě nese. Tak my fakt nejedeme. Neměli jsme tedy nic jeste zaplaceno, ale už jsem to mela zamluvene a spoustu věcí tak jako vyhledaných. Ale ona opravdu dvě odpoledne tu skrz to vyvadela, že se bojí o tu kocku, ze nám zase uteče, že ji nechce zase tyden hledat (hledali jsme ji pred 5 tydny po předchozí dovce) ze nechce jet tak dlouhou cestu autem, proste bylo videt, ze zajem o to je uplne v minusu, ze uz si i zije skolou a kamoskama. No a sambo to nedal a se mu jí zželelo, že nejde, aby byla takhle vystresovana a ze na detskou dovolenou se maji tesit hlavne deti, ze bude buket i cestou......Ty vole, já myslím, že stres mám hlavně já....uf uf uf. Já jsem teda ač to skutečně byla spíše detska dovolena, že, byla za to ji přemluvit a prostě to překonat, ale ona jak viděla, že ten tatinek při ní stojí, tak tam prostor nebyl. Takže myslete na mě příští tyden že sedím doma a nejsem na pláži a jak to mám doma těžké i v lehkých věcech....:D 

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:06

Karja A nechceš si někam, třeba přes 1-2 noci, vyrazit sama? Sambo by to určitě dal a holky taky, mají tu kočku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:08

Myrtila chtěla jsem napsat to samý

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:10

Evaeva Dvouletou třídu otevřeli i u nás, vzali děti s narozeninami až do března. Přitom před pár lety, když nastupoval syn, vzali jako posledního právě jeho, listopadového, a to až den po narozeninách. Tříleťáci šli rovnou do věkově starší třídy, kam dříve nastupovaly 4-5leté děti. Do dětských skupinek ještě pořád hledají zájemce, aspoň u nás je nabídek doslova plný Facebook, jak Brno, tak okolní obce. 

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:11
Reakce na Evaeva:

Myrtila chtěla jsem napsat to samý

​Matky sobě

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:18

Karja taky bych se na tři dny zbalila a dojela alespoň do Vídně nebo Wroclavi.

Jinak já souhlasím s tvým sambem. Ono to bude i tou školou, najeli na režim, mají kamarádky, odpočaté jsou, bude to jednodušší i pro ně. 

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:18

Myrtila Určitě ne, nechci kvuli holkám. Nebejt tý kočky jede ta jedna ráda a ta druhá by jela ráda kočka nekočka, ta právě i hrozně plakala, rok mluví o moři(!!!!), fakt jako nemám z toho dobrej pocit z posledních dvou dnů...

Já asi pojedu služebně do vánoc dvakrát na jednu noc, to mi docela na voraz stačí:D

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:20

Karja Tak to je fakt blbá situace, chudák i dcera, co to oplakala. 

Offline brrr
12412 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:32

Karja A nemůžeš jet někam na pár dní s tou, co chtěla jet?

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:36

Myrtila Jj té mi je fakt líto, ale říkám si, že ona to naštěstí snad zapomene, jak je v té první třídě zatím, tak je jakoby malá, má hodně podnětů jiných...už včera byla strašně smutná a dneska na to zapomněla, než se to zase znova neotevřelo. Takže myslím, že jiný menší výlet s přespáním jí zajistí dobrou náladu;). Ono fakt kdyby sambo vydržel a podržel nás v tom, tak to dáme...ale on je prostě na ty holčičky strašně mírný.

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:38

brrr Hele asi vymyslíme program na jedno přespání plus ještě podzimní prázdniny (ve třech, sambo at je doma s kočkou)...ale to víš moře to nebude....

Ty vado asi jim musim pořídit ještě jiný zvířata, ta fixace na kočku se už jako v posledních měsících nějak zvrhává, ale ono to tak je, že ty citlivý osoby na ta zvířata se hodně upnou....

Offline Pinot Noir
30120 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:57

Trochu mě rozladilo info k letošní škole v přírodě. R. letos nechce jet, tak si říkám, jestli ho přesvědčovat, aby jel. Můžu se zeptat, kolik tak za ŠVP na prvním stupni u vás platíte?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2026 21:59

Pinot Noir hodně 6 500 za těch pět dní to teď, myslím, bylo. Jezdí přes agenturu. Pro srovnání, školka si švp dělá sama bez agentury a za totéž to bylo 3 500.

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 22:15

Pinot Noir adaptak na tři dny na gymplu 2000 a jedou vlakem. 

Offline Aranel
6727 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 22:17

Karja To je situace blbá.pro.všechny.kromě.kočky.teda

Offline Gatita
8719 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 22:22

Pinot Noir my kolem 7-8 tisic/7 dní. Jezdí se bez agentury, program dělají pedagogové sami. Vybírají ale krásné ubytování na atraktivních místech, z jídla bývá syn nadšený (švédské stoly a tak). 

Offline Aranel
6727 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 22:22
Reakce na Evaeva:

Aranel s tou hernou bych měla strach, že to dítě bude pokaždé s jinou učitelkou a jinými dětmi. Řekla bych, že je to spíš pro otrlejší děti. Pokud to teda není takový ten režim, že dítě si hraje s tou tetou a ty opodál pracuješ.

​Myslím, že je tam jenom jedna ženská, je to fakt malý. A pracovala bych opodál, ale nebylo by na mě vidět

Offline brrr
12412 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 22:22

Pinot Noir Třídenní adapťák na gymplu 2400,-