Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10866 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 18:17

Pinot Noir tak tfuj tfuj, nech to tak ide ďalej.

MPLee preboha!

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 18:17
Reakce na Potrefenáhusa:

A všechno to nepochopení od matek větších dětí mi dává naději, ze na to člověk fakt casem zapomene 

(jak přijde něco novyho)

​pardon, ale

A taky se tím utěšuju. 

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 18:19

MPLee Tyjo, to je teda zážitek

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 18:41

letfenixa děkuju!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 18:59

Len no přesně, souhlasíme s ním

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:19

Jeste bych pripodotkla, ze dnesni matky nemaji o nic volnejsi ruce nez jejich matky. Odpadly jedny naroky, ale byly nahrazeny jinymi. Mozna min hmatatelnymi, ale o nic min narocnymi. Nemusime prat latkove pleny a nakupovat v jednote, ale zas jezdime za pediatrem do horoucich pekel, pracne shanime zubare, protoze nejsou, do skolky nejdriv v 3+ letech, musime se zorientovat v 100x vice moznostech nez nase mamy, pochybuju, ze nase matky resily 4x rocne skolni maskarni, rukodelne jarmarky a podobne kratochvile, ktere je tezke odmitnout, kdyz vase dite by bylo jedine, komu by tam nikdo neprisel. Oslavy narozenin, besidky, pochybuju, ze toho v osmdesatkach bylo tolik. Jako muzem tu debatovat o tom, ze to jsou blbosti, ale proste jsou tu a furt je co resit. Proste sotva se neco zjednodusi treba existenci nejakyho spotrebice, kapacita se hned zaplni necim jinym. No a taky jsme bych rekla vic snazive a uvedomele co do vychovy, nejdem na deti s vareckou a zarachem, vic vsechno resime, a taky jsou tu problemy, ktere driv nebyly (treba ve skolstvi)...no mohla bych pokracovat jeste dlouho.

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:24

Gatita ty naroky jsou dnes mnohem vetsi, ja bych se zblaznila! nemyslim ty realne jako hledani zubare ci skolky, s tim byly problemy tez, ale ta ocekavani, co ma matka stihat jak u toho vypadat a hlavne byt stastna a vyrovnana

Offline Kammila
766 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:38

Gatita to je naprosto trefně shrnuto akorát spousta lidí z mé generace si to nechce připustit, fakt to vidím kolem sebe bohužel častěji než bych čekala

Offline Řvousenka
1036 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:39

GatitaMi teda zrovna ty oslavy narozenin nepřijdou jako dobrý argument. To přece povinné není a upletly to postupně na sebe matky samy, pochybuju, že tento nápad pochází od otců. Besídky byly v dávnověku ke každé prkotině a doktor rozhodně nebyl v každé dědince. Navíc málokdo měl auto, a tak musel pěkně autobusem, který ovšem nejel jako dneska každou hodinu. Jasně, každá doba má svoje, ale z mýho pohledu se spousta jakože "důležitých" věcí řeší úplně zbytečně. Co vidím jako problém, je nadužívání soc. sítí, jednak to žere čas a pak to zbytečně stresuje normální lidi.

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:41

viktorka_od splavu mne treba mama rikala, ze se skolkama problem nebyl (ale byla lekarka, tak mozna mela prednost) a ze primo v te skolce byl logoped, chodil tam zubar, takze rodic dostal listecek, ze dite ma kaz a ma se objednat tam a tam.

Jinak si trochu myslim, ze si spoustu starosti a prace pridelavam sama, ze by se asi nic nestalo, kdybych pulku veci nedelala, ale uz jsem tem informacim a narokum jednou vystavena, tak se o spoustu veci staram vic (pece o zuby, kvalitni jidlo, vic si treba vsimam nejakych odchylek a resim je atd.). Resim toho tak pulku, co prumerna parfu matka, a i tak mi z toho praska hlava

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:42

GatitaNevím jak stará je tvoje máma, ale já jsem z husákovejch dětí a mám pocit, že jsme byly jako matky víc v pohodě a konkrétně třeba já jsem byla ráda za každou informaci (nemoc syna)a nebrala to jako nevyžádanou radu. Myčku jsem neměla, pračku ano, látkové pleny ne, mikrovlnku nemám dobrovolně ani dnes. Do školky šel syn ve 4. Z prvního bydliště pediatr a zubař 15 Km, školka 10 Km.

Online Kokoska
34875 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:44

Gatita mas pravdu, hlavne je tech informaci o vsem je premira, jen co tady treba resite boty, bundy, pastelky... v tech 80' se proste koupilo, co bylo. Ale zas dost casu se travilo ve frontach, zadny objednat vecer hezky s kafickem u ruky. Ve skolce byly besidky taky, i masky jsem vyrabela, totez ve skole. Neexistovaly moc zkracene uvazky, my meli v prvni praci jako ulevu pro matky o pul hodiny kratsi pracovni dobu, v dalsi uz nic. Ale mam pocit, ze jsem ty deti vychovavala v takovem vetsim pocitu bezpeci, nebaly jsme se je s ostatnima matkama pustit i samotne ven kolem domu. Takze ono je to neco za neco.

Ale ty pliny bych teda byla ocenila hodne moc, hlavne kdyz se nekam jelo. Dceri jsme jeden cas museli davat 3 naraz kvuli kyclim a to byl teda mazec. 

Offline Řvousenka
1036 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:49

Kokoska Ježíšmarjá, široké balení

Online Kokoska
34875 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:50

Řvousenka a jak byl clovek rad, ze nedoslo na trminky nebo ten strojek, co vypadal jak prkno na porcovani krocana!

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 19:51

Řvousenka sama tam pisu, ze nektere ty naroky jsou diskutabilni. Osobne nepovazuji detske oslavy za nic duleziteho, natoz povinneho. Ale vis co, dite kazdy mesic prinese pozvanku, takze to s nim musis probrat, jestli tam fakt chce. Na nektere jit chce (uz jsme si vysvetlili, ze nemusi nutne chodit vsude), takze kupujes darek, potvrzujes ucast, vedes ho tam, dekujes. Pak ma narozeniny ono samo a taky mu tech par kamaradu pozvat dovolis. A takhle je to jakoby se vsim.

Offline Potrefenáhusa
38823 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 20:03
Reakce na Kan:

GatitaNevím jak stará je tvoje máma, ale já jsem z husákovejch dětí a mám pocit, že jsme byly jako matky víc v pohodě a konkrétně třeba já jsem byla ráda za každou informaci (nemoc syna)a nebrala to jako nevyžádanou radu. Myčku jsem neměla, pračku ano, látkové pleny ne, mikrovlnku nemám dobrovolně ani dnes. Do školky šel syn ve 4. Z prvního bydliště pediatr a zubař 15 Km, školka 10 Km.

​a ty tehdejší matky víc v pohode a ty nynější matky v nepohode je kdo? Vždyť to není jednolita masa a podle čeho to posuzujes? 

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 20:07

Řvousenka ja to posuzuji skrz vlastni zkusenost. Mamka mi po vecerech zadne kostymy nevyrabela, vlastne se mnou nic moc nevyrabela, byla hodne v praci a ja nebyla ve skolce do zaviracky jen diky tomu, ze vypomahala babicka. Kamaradku jsem si domu pozvala poprve tak ve ctvrte tride, zadne programy na odpoledne. A bylo to v pohode, necitila jsem se asi nijak ochuzena, ale dneska je to nastavene jinak. U nas ve skolce i ve skole skoro zadne dite nezustava do odpoledne, tak jakoby nechces, aby tam to tvoje tvrdlo samo...taky uz neni bezne nechavat deti behat samotne s klicem na krku, protoze by tam behalo samo a tak podobne. Mne taky prijde ujety vozit deti z krouzku do krouzku, ale spousta lidi to tak dela, protoze je to kolikrat asi nejmensi zlo.

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 20:08
Reakce na Potrefenáhusa:

​a ty tehdejší matky víc v pohode a ty nynější matky v nepohode je kdo? Vždyť to není jednolita masa a podle čeho to posuzujes? 

​to je urcite na zaklade mych rozharanych prispevku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 20:09

Řvousenka no mužova teta, čerstvá babička, byla překvapená že pediatr se dneska shání, že není žádný spádový. Což je fajn, moci si vybírat. Akorát že tady v okolí několik pediatrů skončilo, nový nejsou a opravdu bych pro nejmladšího nikoho v rozumném dosahu nesehnala, když bych neměla ty starší děti (sourozence berou).

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 14. listopadu 2023 20:10

Gatita No, jak se teď rozjeli školkové akce, tak zpětně hodně oceňuju ty dva roky covidového klidu, kdy se nekonaly

Kokoska Vidíš, moje maminka zkrácený úvazek měla, ale teda roky vstávala v pět ráno, aby odpoledne stíhala. Ale teda hlavní výhodu našeho dětství vidím v tom, že se nás nebáli pouštět na hřiště samotné už ve starším školkovém věku. To je hrozná úspora času, ale já bych si to se svými dětmi fakt neodvážila riskovat.