Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8620 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:20
Reakce na letfenixa:

Gatita a v škole tie mobily môžu používať? 

​myslim, ze nemuzou mobil pouzivat pri vyucovani. V praxi to znamena, ze do skoly si ho zaci vzit muzou, ale meli by ho pri hodine mit vypnuty v tasce. Samozrejme ale tam s tim machruji o prestavkach a ti, kterym by stacily hodinky, chteji taky:) U nas to vidim tak na 4. tridu, letos mi jeste prijde mobil zbytecny, kdyz muze volat pres ty hodinky. Syn si jeste tak hezky hraje, s legem, s autama, kdyz nema "nic lepsiho". On neni digitalni neznalek, doma mame chytrou televizi, tablet, ale je to jakoby vic na ocich a tablet furt vybity

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:29

Garfie na letošních táborech vykrystalizoval rohlík se sýrem a jablíčko A když vidím, jak tam ty věci rve přes sebe, tak krabička je nezbytná 

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 07:53

Evaeva Jo, já nic proti krabičkám nemám, jen jich nesmí být moc!!! 

Gatita Hele, ale proti tomu používání o přestávkách bych klidně zkusila zabojovat. U nás ve škole (v ČR) ho nesměli vytáhnout ani o přestávkách. Tady je to tak, že první stupeň ho do školy vůbec nesmí nosit (ale teda můj syn nosil, jen ho nevytahoval), druhý stupeň i high school ho nesmí používat o přestávkách a ve školní jídelně (je otevřená celý den a děti se tam volně schází, sedí a tak...) je pro druhý stupeň základky zákaz veškerých zařízení až do konce vyučování. 

Offline letfenixa
10872 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 08:13

Gatita u nás žiaci telefóny odovzdávajú pred vyučovanim a dostávajú na konci, počas vyučovania sú zamknuté. Toto máme v šk.poriadku, teraz dokonca min.skolstva schválilo zákaz mobilov počas prvých 3 ročníkov.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 08:15

letfenixa ty hodinky mít můžou? Mně se líbí to odevzdávání, protože někdo prostě potřebuje/chce, aby mu to dítě zavolalo, až vyrazí ze školy třeba. Takže úplný zákaz se mi nezdá.

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 08:24

Evaeva U nás (v JP) jsou hodinky ve škole zakázané paušálně, ale dcera je třeba nosí a nikdo jí zatím nic neřekl. Podle mě jde hlavně o to, aby tam třeba neměli tahák. Na české základce nám řekla učitelka i družinářka, že děti kdykoli mohou použít její telefon, pokud budou potřebovat zavolat rodičům. 

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 08:33
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 08:46

Garfie já nemyslím během hodiny, to ať mají obojí vypnuté. Ale třeba syn zavolá, že vyráží ze školy a já mu dojdu naproti k velké ulici třeba. Nebo mu zavolám, že jsem se zdržela s miminem a ať chvíli počká před školou, aby neměl strach....

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 09:16

Evaeva Jasně. Jen že je to fajn varianta třeba pro ty rodiče, co dětem nechtějí dávat telefon....ale zase pokud to učitelka nebo družinářka takhle aktivně nenabídnou, je asi divné se po tom pídit.

Mně třeba kolikrát družinářka zavolala, že syn by tam chtěl zůstat dýl, tak jestli může....:-)

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 09:38
Reakce na Garfie:

Evaeva U nás (v JP) jsou hodinky ve škole zakázané paušálně, ale dcera je třeba nosí a nikdo jí zatím nic neřekl. Podle mě jde hlavně o to, aby tam třeba neměli tahák. Na české základce nám řekla učitelka i družinářka, že děti kdykoli mohou použít její telefon, pokud budou potřebovat zavolat rodičům. 

​jo, tím, že děti můžou volat od ní, mi argumentovala družinářka. Jen to teda neřešilo to, že dítě jezdilo v druhy třídě samo na ergoterapii a buď jsme se potkali až doma, nebo jsem ho tam vyzvedla. Já chtěla, aby mělo na ruce hodinky, který byly během školy a družiny zablokovaný. Když vyrazilo na cestu, tak jedním zmáčknutím mohlo aktivovat nouzový volání rodičům. Což by s hodinkami nebo mobilem v batohu neklaplo. 

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 09:50

Tabea A mělo je povolený?

Jako já myslím, že tady vcelku všechny horujeme za to samé, doma ať si to ošetří rodiče, ve škole škola.

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 10:02

Garfie ona si řekla svoje, já taky a dítě nosilo hodinky dál. "Schovaný" pod rukávem.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2024 10:20
Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 10:45

TabeaVidím že tvoje dítě by si hravě poradilo i s katolickou japonskou školou!

Mimochodem, letos nám k letní uniformě změnili tenisky z "prefarebly black" na "all black", taky to hodlám ignorovat, dokud si nikdo nevšimne.

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 10:56

Garfie dítě má matku, co mu řekla, ať má hodinky na ruce a když bude mít někdo řeči, ať ukáže, že hodinky kromě času nic nemůžou a odkáže je na matku. Takže to řešilo tím dlouhým rukávem.

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 11:02

Garfie tak jestli ty vaše "preferably black" tenisky nejsou vyloženě bílý....

Ted jsem si vzpomněla, jak mi před 20 lety HR v backoffice korporátu (nulový kontakt se zákazníkem) hrozila, že mě pošle domů prezout, když jsem v pátek měla ke kancelářskýmu outfitu (košile a černý kalhoty) tenisky.
Az po nějaký době dovolili casual Fridays s džínama.

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 12:00

Tabea No dneska právě přišly děti s tím, že musí být kompletně černé, podrážka, všechno. Jsem naprdnutá, protože dcera má relativně nové, s bílou podrážkou a tenkou zelenou čárkou, ale to nesmí být. :-/ Kupovala jsem je jen kvůli škole. A do těláku můžou mít jakékoli, jen ne černé, takže je nepoužijeme ani tak. Tvl upozornit na změnu během prázdnin nebo na konci školního roku by nebylo od věci....(jako jo, poslali nám dloooouhý dopis o začátku školního roku, ale kdo by to četl )

Online rasaNori
8834 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 12:03

Garfie zeleny prouzek vem cernou lihovkou:D

U nás jsou mobily komplet zakazane do 3 tridy i behem druziny, a dikybohu za to. Ale hodinky bude muset dostat, od 2 tridy chci aby dojizdela sama, tak snad to projde:)

Offline Garfie
28548 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 12:08

rasaNori Jo, to nám navrhli i ve škole Ta bílá podrážka budě větší výzva. 

Offline slniecko admin
19565 příspěvků moje polička 27. srpna 2024 22:04

Viem, že to vyzerá ako nlbé vlákno, ale príde mi, že je tu kopec ĺudí, čo mi budú vedieť poradiť.

Puberťákovi (17) odišla kolobežka do večných livíšť, mal ju roky, kupovalisme bez veľkých nárokov vtedy. No a chcel by na narodeniny novú. 

Potrebuje skladaciu, nie elektrickú, s nášľapnou brzdou, a dobrými kolieskami (lebo bratislavské chodniky to je iný terén..) - nechce rozhodne tie minikolieska vhodné na triky, pre neho je to dopravný prostriedok.

Keďže na tom chodí denne do školy, chcela by som nejakú kvalitnejšiu.

No a pri týchto podmienkach je ich na trhu zdá sa kopec a ja mám z toho úplnú rozhodovaciu paralýzu.

Nevedeli by ste mi niečo odporučiť, prosím?