Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 06. října 2017 09:43

Dovolím si přetrhnout vlákno o autosedačkách, protože musím přispět s tipem na hřiště. Ale trochu to souvisí, je to totiž hřiště dopravní.

Vzala jsem tam včera poprvé svého dvouletého syna a byl nadšený. Strávili jsme tam asi 3/4 hodiny přecházením po přechodech, byly tam totiž funkční semafory   To jsme zas objevili Ameriku..... Ale tak, je to zadarmo a není tam bahno, tak se dá i v ošklivém počasí.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. října 2017 11:14
Reakce na olivieraa:

BeSafe IZI Combi

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 06. října 2017 11:48

Já si snad udělám řidičák a koupím auto, protože to, co předvádí posledních pár dní naše hádě se spánkem už přesahuje všecky meze. Vstával v pět a doteď spal dvacet minut. Ječí, mne si oči, ale spát prostě nebude. Ufffff

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 06. října 2017 12:25
Reakce na žluťásek:

Už sa snaží aj si prstíkmi oči otvoriť, keď sa mu začínajú konečne zatvárať ?

Prejde to. Moja 15-ročná si posledný asi mesiac vždy po škole ide aspoň na hodinku ľahnúť .

Offline Tabea
7887 příspěvků moje polička 06. října 2017 19:15
Reakce na olivieraa:

a aká je to sedačka prosím?

Mame Cybex Sirona, syn jezdil v 2 3/4r. uplne v pohode pozadu. Ted nemame auto, takze v sedacce nejezdi, pokud s nim jedu v taxiku se sedackou po smeru jizdy, stejne si nohy pokrci nahoru. 

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 06. října 2017 19:52
Reakce na slniecko:

Já jsem už zvyklá, že je to nespavec a celkem se s tím smířila, resp. rezignovala :-) ale někdy už mě to tak zmáhá, že si potřebuju ulevit. Lepší tady než být hnusná na miminko :-)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 06. října 2017 20:04
Reakce na žluťásek:

ten moj nespavec si da maximalne 20 minut nedzi krmeniami a vyzaduje si stale moju pritomnost inak vrieska jak keby ho drali z koze. aspon na vecer je dost unaveny a ked ho neuspi jedlo tak zaspi od placu a od 5-6. rana zacina ten kolotoc opat

edit: ma 5 krmeni za den

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 07. října 2017 12:17
Reakce na žluťásek:

Já jsem už zvyklá, že je to nespavec a celkem se s tím smířila, resp. rezignovala :-) ale někdy už mě to tak zmáhá, že si potřebuju ulevit. Lepší tady než být hnusná na miminko :-)

Každá mamina nespavca má u mňa otvorenú náruč a nastavené ucho. Mala som nespavcov dvoch a bol zo mňa regulérny zombík. Keď s mi na to niekto sťažuje, mám chuť ho objať (nie, nerobím to, neboj sa  :-D )Ventilovať treba, rob to, koľko len potrebuješ.

Ak mám takúto nejakú poznámku, tak je to skôr o tom, že sa mi vynorí nejaká spomienka na to zúfalstvo.

Offline slniecko admin
19470 příspěvků moje polička 07. října 2017 12:18
Reakce na eless:

Offline tzaziki
1150 příspěvků moje polička 07. října 2017 13:08

Spanek deti a mamin...... muj trosek do mlyna

Mladas vstava mezi ctvrtou,patou(odhaduji,ze kvuli hladu, v noci je neukojitelny a pres den nema zajem).Da si mliko a "vesele" si hrajeme,mezi tim spacifukuji starsi robe do skoly,hromadne posnidame a vyrazime. Po ceste dabel usne,vetsinou na pul hodky. Projedu s nim nakupy denni potreby v devet nekde,necim nakrmim jedeme domu,pohrajeme si a kol dvanacte mi usne v satku na brise,da si pul hodky az hodku. Naobedva se a uz frcime pro princeznu a program mame dle krouzku. V 99,9% dnu az do vecera neusne.Stridave lozi,leze,zdrha,kvici,vyzkumnici,nornici,necim mlati samozrejme za me neustale pritomnosti. Pokud chci neco udelat, musim si ho soupnout bud na zada ci na bricho. Kolem sedme koupeme a motorova mys obcas usina,aby se v jedenact vzbudil na prvni kojbu,v jednu na druhou,ve dve na treti,ve tri na ctvrou a ve ctyri vstal a kolotoc zacal nanovo. Jedine co mi jeste drzi otevrena vika je jistota,ze to tak nebude na vzdy.....doufam.

Velkym pomocnikem je tatinek,sestricka a SATEK.

Konec prispevku,pardon,muselo to ven.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 07. října 2017 13:21
Reakce na tzaziki:

A chce se v noci opravdu kojit, tj. najíst? Kolem sedmi měsíců už mě začalo noční kojení dost obtěžovat, navíc jsem začala mít podezření, že nejde o jídlo, ale chce mou blízkost a uspání. Tak jsem si ho kolem jedenácté, když jsem šla spát a kdy se zhruba poprvé budil, začala brát do postele, a od té doby spíme celou noc. Když zamrčí, stačí na něj položit ruku ;)

Offline tzaziki
1150 příspěvků moje polička 07. října 2017 13:27

Spime spolu celou dobu.Zkousela jsem do flasky vodu, duduse jsem mu vrazila,usimrat na hlave jsem se ho pokusila,ale on ma potrebu zuzlat me. 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 07. října 2017 13:51
Reakce na tzaziki:

Tak to je teda ďáblík 

Offline tzaziki
1150 příspěvků moje polička 07. října 2017 14:01
Reakce na Pinot Noir:

Piccolo diabolo - pracovni jmeno

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 07. října 2017 14:10
Reakce na tzaziki:

mela jsem velmi podobnyho, pomohlo jedine odstaveni. ale budil se v noci jeste hodne dlouho, hned teda zase usnul, zdalo se ze je spokojen kdyz vzbudi me:P

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 07. října 2017 19:35
Reakce na Pinot Noir:

To tvoje dítě je tak vzorný, že ti až sprostě závidím :-)) moje dráčátko je v noci taky pořád vzhůru a chce se kojit. Obecně rozhodně kvůli potřebě blízkosti a neusne jinak, než že se přisaje. Chacha, to by byl hned jekot, kdybych ho zkusila jen pohladit. Ale teď se možná budí fakt hladem, přes den nemá čas jíst, potřebuje pořád objevovat a dohání to v noci.

Ale už jsem celkem smířená, občas se mi podaří s ním usnout chvíli dopoledne, tak se můžu dospat. Odstavovat určitě ještě nechci, nezbývá než vydržet :-)

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 07. října 2017 20:08
Reakce na žluťásek:

Jo jo, mám vzorňáka :) Jen moji rodiče to vidí jinak. Že spí dopoledne hodinu až hodinu a půl a odpoledne hodinu až hodinu a půl, tak prý "hrozně málo spí", že spí od osmi či od půl deváté do půlnoci sám v postýlce a od půlnoci do sedmi se mnou, tak je "strašnej nespavec", že si u jídla může hrát s plastovým nádobím a ťukat si do stolu vařečkou, to by "nestrpěli" a že může stát u přebalování na nohou a nenutím ho ležet rozcapeného na zádech, je "strašné zlobení" ;) 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 07. října 2017 20:18
Reakce na Pinot Noir:

no a az ho budou hlidat bude to zlaticko a dovoli mu cokoliv;-)

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 07. října 2017 20:30
Reakce na Pinot Noir:

Chichichi, mohli bychom někdy přijít na návštěvu, až budou u vás. To by hnedle viděli skutečného nespavce a zlobidlo. Malej dnes za celé odpoledne spal půl hodiny, přebalit se mi ho večer povedlo až poté, co jsem mu do rukou vrazila ovladač od televize a lahvičku vigantolu. Křupky máme nalepené všude, nemám sílu ho s každou usadit do lehátka, přikurtovat, nasadit bryndák a pak umýt žínkou ruce a pusu :-) momentálně píšu z postele, kam jsem musela zapadnout necelou třičtvrtě hodinu poté, co jsem ho uspala. Do deseti, než si půjdu lehnout, bude vzhůru ještě minimálně dvakrát.

Offline Silvie
98 příspěvků moje polička 07. října 2017 20:46
Reakce na Pinot Noir:

Dvojčata na ně a celoročně, nafurt! Co by si představovali, aby si miminko v klidu četlo ?  Zlobí vaši rodiče, dítě je mimořádně hodné. Jestli oni to neříkají proto, že nejste odkázáni na jejich pomoc s hlídáním a cítí se trochu mimo ?