mozna zas at se tolik netesi, mne byly teda jakykoliv doteky mimo ditete znacne neprijemny:P uvidis no
Vše o těhotenství a dětech
Vykašli se na všechny ty prognózy, každá jsme jiná a každé tělo reaguje jnak. Noha se zvětší jen minimu žen a prsa sice po kojení nevypadají extra, ale většinou se zase dostanou do formy...
mne strasne opuchali nohy ku koncu tehotenstva. ale ze uplne na slona. jedny jedine baleriny som dokazala obut a napriek tomu ze sa roztiahli tak boli tesne. dnes su mi tie topanky volne a padaju. mala som polcisla a co mam teraz to netusim ale moc velku zmenu nepozorujem. problem s topankami som mala aj predtym-siroka noha+vysoky nart+velke lytka na tak male cislo topanok
edit: reakcia na nespravny nick ![]()
Neboj, mně se noha nehnula ani o milimetr, pas zůstal stejný, kůže na břiše taky. I vlasy už se dávají do pořádku. Takže až na ta prsa žádné následky ;) A na pohled i tak dobrý, tvar vlastně stejný, jen "konzistence" se zmênila ;) Tak jsem si musela pořídit uzavřenější, no, přiznejme si, že babkovštější, podprsenky.
Prsa jsem měla vždy velká, ale toto co mi teď druhém kojení zůstalo
, ach jo. Věnuji několik písmenek z velikosti případným zájemkyním.
No on má dost smůlu od začátku, nejdřív bolely a teď se jen přiblíží a já už mizím :) takže nepředpokládám že potom to bude lepší![]()
Jak je to pro mě nové všechno, tak prostě nevím co čekat. Tak se ptám tady![]()
Zensky,prosim jakekoli rady,tipy,napady,zkusenosti jak ze dne na den ukoncit nocni kojeni a ozuzavani. Nezabrala voda ve flasce,dudlik ani solichani.
Neni to muj rozmar, dostala jsem zakaz a uz dnes v noci bude muset byt bez.
Jak to usnadnit,ulehcit jemu i me.
Dekuji za jakoukoli reakci.
Ani sunar? Pokud to fakt musi byt, tak to chce vydrzet par noci, nabizet tu vodu, dudlik, ale trapit se asi budete par noci oba :( nejlepsi by bylo, kdyby na noc mohl byt s detatkem nekdo jiny, aby necitil tebe a mleko.
nenabizela bych zadny nahradni jidlo/piti (netyka se samozrejme malych miminek). mu jde o tu blizkost. takze oblict rolak;-)) a chovat, utesovat. at vi ze jsi s nim.
a zkus se zbavit pocitu viny, to je asi nejhorsi
Ona asi tzaziki nema uplne miminko
. Musim rict, ze u kamaradek se osvedcila izolace od matky. Od taty vzaly deti lip, ze mleko neni. A presne jak pises, clovek musi sam chtit, byt o tom 100% presvedcen, dite nejistotu vyciti. Zadne pocity viny.
Kamarádka jezdí na odkojovací víkendy, prostě nechala děcko na víkend doma s tátou a čau. Fungovalo to skvěle :)
no ja vim ze nema, jen aby se toho zas nekdo nechyt;-)
zalezi jak psychicky stabilni je otec, u nas to nepripadalo v uvahu:-P
Miminku (zvanemu Piccolo Diabolo) je 10mesicu. Mam pocit,ze mu jde v noci hlavne o uzuzlani a hlad prichazi az kol ctvrte. To dostane umele mleko. V noci kvici a to dost, dokud se nepricucne a nepozuzla. Takze spis resim jak ho uspokojit,aby nehystercil (preci jen ve vedlejsim pokoji chrni starsi robe).
Vycitky asi nemam,spis me to mrzi. Jsem ted ze vseho pekne v pr.... a tohle mi neprida. Odjet nemuzu,nedala bych to a vlastne ani nesmim.
myslím, že je jednodušší, když uklidnovat bude chodit otec, ten žádná prsa nemá, takže od něj se to lépe přijme, přesně jak říká Lamicka Pokud je u vás v ložnici, tak bych se pokusila na noc odstěhovat jinam. A prostě v tom nechat tatínka a Piccola samotný. Ale důležité taky je, aby s tím otec souhlasil a chápal, že jeho pomoc je v tomto případě nezbytná.
Jinak o starší bych se nebála. U nás starší sourozenci vždy všechno zaspali. Nevím, jak, ale bylo to tak.
Já jsem odstavovala, když byli větší, takže asi moc neporadím. Staršímu jsme to rozumě vysvětlili (malé děti mají mlíčko, velké čokoládu, vyber si, jaké dítko budeš
), nějak to prošlo. S mladším byl boj, věnovali jsme tomu víkend, kdy byl starší pryč. Ořval to, ale fakt to byly jen dvě noci.
Taky bych nechala bojovat tatínka a šla si lehnout jinam.
P.S. Staršímu jsme samozřejmě čokoládou nenahradili mlíko.
Tak u nás třeba absolutně nehrozí, že by dítě v noci mohl uklidnit otec. Může ho dát spàt přes den, může vozit kočárek, ale v noci musím přijít já, pokud se objeví tatínek, nastane taková hysterie, že to svět neviděl ;)
Zapojit tatínka. Vůbec se prckovi v noci neukazovat.
Já odstavila taky ze dne na den - dítě odmítalo flašku, ale kojení muselo přestat. Nechala jsem ho na dva dny s tatínkem a byli oba úplně v pohodě, až to zamrzelo... I při spurtu nám fungovalo, že když dítě nemůže dostat prso, utišil ho tatínek, maminka nefungovala. Já jsem se přechodu na UM dost bála, ale muselo to být a proběhlo to naprosto hladce. Dneska flašku miluje, sápe se po ní, nějaký prsa ho nezajímaj. I kdybyste to měli jen způlky tak jednoduchý jako my, pořád by to bylo v pohodě. A bylo mu necelých 8 m. Jestli u dítěte musíš být, asi bych se nějak zahalila a přebyla nějakou vůní to mlíko a odpoutávala pozornost všemi prostředky. U nás teda taky bylo důležitý, že jsme našli mlíko, který mu zachutnalo, odstříkaný a Nutrilon nechtěl, krásně se chytil na Hipp.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje