Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 11. října 2017 08:50
Reakce na rasaNori:

mozna zas at se tolik netesi, mne byly teda jakykoliv doteky mimo ditete znacne neprijemny:P uvidis no

Offline 999
19626 příspěvků moje polička 11. října 2017 08:59
Reakce na rasaNori:

Vykašli se na všechny ty prognózy, každá jsme jiná a každé tělo reaguje jnak. Noha se zvětší jen minimu žen a prsa sice po kojení nevypadají extra, ale většinou se zase dostanou do formy...

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. října 2017 09:08
Reakce na 999:

mne strasne opuchali nohy ku koncu tehotenstva. ale ze uplne na slona. jedny jedine baleriny som dokazala obut a napriek tomu ze sa roztiahli tak boli tesne. dnes su mi tie topanky volne a padaju. mala som polcisla a co mam teraz to netusim ale moc velku zmenu nepozorujem. problem s topankami som mala aj predtym-siroka noha+vysoky nart+velke lytka na tak male cislo topanok

edit: reakcia na nespravny nick

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 11. října 2017 09:40
Reakce na rasaNori:

Neboj, mně se noha nehnula ani o milimetr, pas zůstal stejný, kůže na břiše taky. I vlasy už se dávají do pořádku. Takže až na ta prsa žádné následky ;) A na pohled i tak dobrý, tvar vlastně stejný, jen "konzistence" se zmênila ;) Tak jsem si musela pořídit uzavřenější, no, přiznejme si, že babkovštější, podprsenky.

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 11. října 2017 11:32

Prsa jsem měla vždy velká, ale toto co mi teď druhém kojení zůstalo , ach jo. Věnuji několik písmenek z velikosti případným zájemkyním.  

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 11. října 2017 11:32

No on má dost smůlu od začátku, nejdřív bolely a teď se jen přiblíží a já už mizím :) takže nepředpokládám že potom to bude lepší

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 11. října 2017 11:33
Reakce na Pinot Noir:

Jak je to pro mě nové všechno, tak prostě nevím co čekat. Tak se ptám tady

Offline tzaziki
1150 příspěvků moje polička 11. října 2017 11:39

Zensky,prosim jakekoli rady,tipy,napady,zkusenosti jak ze dne na den ukoncit nocni kojeni a ozuzavani. Nezabrala voda ve flasce,dudlik ani solichani.

Neni to muj rozmar, dostala jsem zakaz a uz dnes v noci bude muset byt bez.

Jak to usnadnit,ulehcit jemu i me.

Dekuji za jakoukoli reakci.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:04
Reakce na tzaziki:

Ani sunar? Pokud to fakt musi byt, tak to chce vydrzet par noci, nabizet tu vodu, dudlik, ale trapit se asi budete par noci oba :( nejlepsi by bylo, kdyby na noc mohl byt s detatkem nekdo jiny, aby necitil tebe a mleko. 

49114 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:27
Reakce na tzaziki:

nenabizela bych zadny nahradni jidlo/piti (netyka se samozrejme malych miminek). mu jde o tu blizkost. takze oblict rolak;-)) a chovat, utesovat. at vi ze jsi s nim.

49114 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:31
Reakce na tzaziki:

a zkus se zbavit pocitu viny, to je asi nejhorsi

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:38

Ona asi tzaziki nema uplne miminko . Musim rict, ze u kamaradek se osvedcila izolace od matky. Od taty vzaly deti lip, ze mleko neni. A presne jak pises, clovek musi sam chtit, byt o tom 100% presvedcen, dite nejistotu vyciti. Zadne pocity viny.   

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:39
Reakce na tzaziki:

Kamarádka jezdí na odkojovací víkendy, prostě nechala děcko na víkend doma s tátou a čau. Fungovalo to skvěle :)

49114 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:50
Reakce na Lamicka:

no ja vim ze nema, jen aby se toho zas nekdo nechyt;-)

zalezi jak psychicky stabilni je otec, u nas to nepripadalo v uvahu:-P

Offline tzaziki
1150 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:52

Miminku (zvanemu Piccolo Diabolo) je 10mesicu. Mam pocit,ze mu jde v noci hlavne o uzuzlani a hlad prichazi az kol ctvrte. To dostane umele mleko. V noci kvici a to dost, dokud se nepricucne a nepozuzla. Takze spis resim jak ho uspokojit,aby nehystercil (preci jen ve vedlejsim pokoji chrni starsi robe). 

Vycitky asi nemam,spis me to mrzi. Jsem ted ze vseho pekne v pr.... a tohle mi neprida. Odjet nemuzu,nedala bych to a vlastne ani nesmim.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 11. října 2017 12:56
Reakce na tzaziki:

myslím, že je jednodušší, když uklidnovat bude chodit otec, ten žádná prsa nemá, takže od něj se to lépe přijme, přesně jak říká Lamicka Pokud je u vás v ložnici, tak bych se pokusila na noc odstěhovat jinam. A prostě v tom nechat tatínka a Piccola samotný. Ale důležité taky je, aby s tím otec souhlasil a chápal, že jeho pomoc je v tomto případě nezbytná.

Jinak o starší bych se nebála. U nás starší sourozenci vždy všechno zaspali. Nevím, jak, ale bylo to tak.

Offline brrr
12265 příspěvků moje polička 11. října 2017 13:07
Reakce na tzaziki:

Já jsem odstavovala, když byli větší, takže asi moc neporadím. Staršímu jsme to rozumě vysvětlili (malé děti mají mlíčko, velké čokoládu, vyber si, jaké dítko budeš), nějak to prošlo. S mladším byl boj, věnovali jsme tomu víkend, kdy byl starší pryč. Ořval to, ale fakt to byly jen dvě noci.

Taky bych nechala bojovat tatínka a šla si lehnout jinam.

P.S. Staršímu jsme samozřejmě čokoládou nenahradili mlíko.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 11. října 2017 14:07
Reakce na MaeGandal:

Tak u nás třeba absolutně nehrozí, že by dítě v noci mohl uklidnit otec. Může ho dát spàt přes den, může vozit kočárek, ale v noci musím přijít já, pokud se objeví tatínek, nastane taková hysterie, že to svět neviděl ;)

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 11. října 2017 16:16
Reakce na tzaziki:

Zapojit tatínka. Vůbec se prckovi v noci neukazovat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. října 2017 16:31
Reakce na tzaziki:

Já odstavila taky ze dne na den - dítě odmítalo flašku, ale kojení muselo přestat. Nechala jsem ho na dva dny s tatínkem a byli oba úplně v pohodě, až to zamrzelo... I při spurtu nám fungovalo, že když dítě nemůže dostat prso, utišil ho tatínek, maminka nefungovala. Já jsem se přechodu na UM dost bála, ale muselo to být a proběhlo to naprosto hladce. Dneska flašku miluje, sápe se po ní, nějaký prsa ho nezajímaj. I kdybyste to měli jen způlky tak jednoduchý jako my, pořád by to bylo v pohodě. A bylo mu necelých 8 m. Jestli u dítěte musíš být, asi bych se nějak zahalila a přebyla nějakou vůní to mlíko a odpoutávala pozornost všemi prostředky. U nás teda taky bylo důležitý, že jsme našli mlíko, který mu zachutnalo, odstříkaný a Nutrilon nechtěl, krásně se chytil na Hipp.