Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 04. října 2017 16:33
Reakce na Lamicka:

no, len s isofixom je to bezpečnejšie..a nemožem najst taku, čo zároven vyšla bezpečná a pasuje do nášho auta. Ach, nebaví ma to :(

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 04. října 2017 16:37
Reakce na olivieraa:

ne já jsem kupovala kiddy evo luna, s isofixem. Ale my máme nové auto, takže u nás isofix nebyl problém.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 04. října 2017 16:39
Reakce na rasaNori:

aha, tak dost zle som si pamatala , aj tak ďakujem :)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 04. října 2017 16:41
Reakce na olivieraa:

Zkuste na emiminu Steeveho. Vi o autosedackach vsechno. Nebo hledat v te diskuzi.

https://www.emimino.cz/diskuse/steeve-jakou-autosedacku-prosim-51503/strankovani/158/

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 04. října 2017 17:47
Reakce na olivieraa:

Nedávno jsme koupili Britax Romer First Class Plus, pro 0 - 18 kg. Chtěla jsem autosedačku, ve které syn bude jezdit co nejdéle proti směru, mně se to do jednoho roku zdá málo. Moc jich na výběr není. Isofix nemá.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 04. října 2017 18:02
Reakce na Lamicka:

ono je snad viac typov??? ja som myslela ze len jeden a onedlho nas caka vymena vajicka a to bude pruser ked to nesadne

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 04. října 2017 20:10
Reakce na eless:

Isofix je jeden, jsou to oka mezi sedadlem a operadlem autosedacek. Nektere sedacky maji top tether, ale to mam pocit, ze je vice pouzivano v ''dodavkach'', kde ten isofix byt neni

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 04. října 2017 21:38
Reakce na MaeGandal:

U našeho starého auta (hodně starého) byl ten isofix jiný. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 04. října 2017 22:06
Reakce na Lamicka:

tak v tom případě se omlouvám za dezinformaci

já tedy mluvím o tomhle https://cs.wikipedia.org/wiki/Isofix

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 04. října 2017 23:15
Reakce na eless:

No ja som práve vobec nezaregistrovala že by mali byt rozdielne, pri výbere som riešila iba má/nemá Isofix, no a teraz to pozerám a asi sú v tom rozdiely. No a v kategorii 9-36 kg, čo som chcela som našla nejaku Romer z r.2013. (Ale vyberam iba z tých čo vyšli dobre v ADAC teste https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 04. října 2017 23:30
Reakce na Pinot Noir:

No naši su asi rovnako starí, ale mne už sa zdá že sa jej v protismere nepáči a stále mi tam plače. A nohy jej už trčia strašne :) . Ale do 13 kg jej ešte 3 kg chýbajú, tak snáď stihnem vybrať správnu! 

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 05. října 2017 07:32
Reakce na olivieraa:

Větší sedačku jsme kupovali nedávno a muž zjistil, že do našeho starého auta se dá ten izofix dokoupit a jednoduše na dva šrouby přidělat. Je to toto za 500. Koupí tohoto a sedačky se tedy podstatně zvýšila hodnota vozu  

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. října 2017 08:19
Reakce na olivieraa:

presne to som riesila aj ja. stare auto nema, a toto vajicko prave kvoli tomu tiez nie. ale nedavo kupene nove auto ma takze bude isofix na dalsiu sedacku. tiez chcem 9-36 s dobrymi adac vysledkami ale zaroven sa a tom nechcem zruinovat.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 05. října 2017 08:45
Reakce na olivieraa:

Aha, no to je pravda, že jezdit proti směru přestane některé děti bavit. Doufám, že ten náš to ještě chvíli vydrží :) Na krátké vzdálenosti mu to nevadí a dlouhé prospí. A je to drobeček, má 8 kg, tak i když se 1. narozeniny blíží, ještě bych ráda, aby seděl jako miminko ;)

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 05. října 2017 09:23
Reakce na Pinot Noir:

Ja se jen modlim, aby to nase taky spalo v aute, ne jak znamych dite ze ktereho se usednutim do sedacky stal urvany satan. Jinak jsme v ...!

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 05. října 2017 09:29
Reakce na rasaNori:

no tak budete vozit i veci na prevleceni navic:-) muj urvany satan se tim revem vzdy durch propotil ze jsem ho jeste pred vytazenim na venkovni luft musela prevlict do suchyho aby ho neofouklo:P trochu pomahalo kdyz nekdo sedel vzadu s nim, ale kdyz jsem jela sama tak cca do 1 roku s pekelnou muzikou. totez teda v kocarku

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 05. října 2017 09:32
Reakce na rasaNori:

Delší jízdy teda podřizujeme jeho režimu, takže vyjíždíme, když má spát. Spí tak hodinu a půl až dvě (tj. mnohem déle než doma), hodinu až hodinu a půl se nechá ještě zabavit (jezdím s nïm vzadu). Déle než 4 hodiny jsme zatím nejeli. Trochu se cesty vždycky bojím, s řvoucím satanem bych jet nechtěla, ale zatím vždycky jel úplně vzorně. Už docela vnímá večerníčky, tak už možná zařadíme do cestovní výbavy i tablet s pohádkou :) 

Offline brrr
12265 příspěvků moje polička 05. října 2017 09:35
Reakce na rasaNori:

Jezdím k druhé babičce 400 km a obvykle sama, jen s dětma. Snažila jsem se jezdit na večer, aby usnuli. Ale občas to fakt stálo za to. Nejlepší je, když se dítko vyřve, usne a do minuty člověk vjede do zácpy a zas řev... 

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 05. října 2017 09:42
Reakce na Pinot Noir:

To jsou ti šťastní, co mají režim. 

Pro uklidnění rasaNori : auto na naprostou většinu dětí funguje jako uspávadlo. Znám i matky, co v prostřed noci vyrážely objíždět blok (pardon, to asi úplně neuklidní). Systému "někdo s ním musí jet vzadu" bych se bránila, co to jde." Sama bys pak mohla být sakra v úzkých.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 05. října 2017 09:44
Reakce na Sweet Potato:

Já neřídím, tudíž nehrozí jet někam sama ;)