no, len s isofixom je to bezpečnejšie..a nemožem najst taku, čo zároven vyšla bezpečná a pasuje do nášho auta. Ach, nebaví ma to :(
Vše o těhotenství a dětech
ne já jsem kupovala kiddy evo luna, s isofixem. Ale my máme nové auto, takže u nás isofix nebyl problém.
aha, tak dost zle som si pamatala , aj tak ďakujem :)
Zkuste na emiminu Steeveho. Vi o autosedackach vsechno. Nebo hledat v te diskuzi.
https://www.emimino.cz/diskuse/steeve-jakou-autosedacku-prosim-51503/strankovani/158/
Nedávno jsme koupili Britax Romer First Class Plus, pro 0 - 18 kg. Chtěla jsem autosedačku, ve které syn bude jezdit co nejdéle proti směru, mně se to do jednoho roku zdá málo. Moc jich na výběr není. Isofix nemá.
ono je snad viac typov???
ja som myslela ze len jeden a onedlho nas caka vymena vajicka a to bude pruser ked to nesadne
Isofix je jeden, jsou to oka mezi sedadlem a operadlem autosedacek. Nektere sedacky maji top tether, ale to mam pocit, ze je vice pouzivano v ''dodavkach'', kde ten isofix byt neni
U našeho starého auta (hodně starého) byl ten isofix jiný.
tak v tom případě se omlouvám za dezinformaci
já tedy mluvím o tomhle https://cs.wikipedia.org/wiki/Isofix
No ja som práve vobec nezaregistrovala že by mali byt rozdielne, pri výbere som riešila iba má/nemá Isofix, no a teraz to pozerám a asi sú v tom rozdiely. No a v kategorii 9-36 kg, čo som chcela som našla nejaku Romer z r.2013. (Ale vyberam iba z tých čo vyšli dobre v ADAC teste https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900
No naši su asi rovnako starí, ale mne už sa zdá že sa jej v protismere nepáči a stále mi tam plače. A nohy jej už trčia strašne :) . Ale do 13 kg jej ešte 3 kg chýbajú, tak snáď stihnem vybrať správnu!
Větší sedačku jsme kupovali nedávno a muž zjistil, že do našeho starého auta se dá ten izofix dokoupit a jednoduše na dva šrouby přidělat. Je to toto za 500. Koupí tohoto a sedačky se tedy podstatně zvýšila hodnota vozu

presne to som riesila aj ja. stare auto nema, a toto vajicko prave kvoli tomu tiez nie. ale nedavo kupene nove auto ma takze bude isofix na dalsiu sedacku. tiez chcem 9-36 s dobrymi adac vysledkami ale zaroven sa a tom nechcem zruinovat.
Aha, no to je pravda, že jezdit proti směru přestane některé děti bavit. Doufám, že ten náš to ještě chvíli vydrží :) Na krátké vzdálenosti mu to nevadí a dlouhé prospí. A je to drobeček, má 8 kg, tak i když se 1. narozeniny blíží, ještě bych ráda, aby seděl jako miminko ;)
Ja se jen modlim, aby to nase taky spalo v aute, ne jak znamych dite ze ktereho se usednutim do sedacky stal urvany satan. Jinak jsme v ...!
no tak budete vozit i veci na prevleceni navic:-) muj urvany satan se tim revem vzdy durch propotil ze jsem ho jeste pred vytazenim na venkovni luft musela prevlict do suchyho aby ho neofouklo:P trochu pomahalo kdyz nekdo sedel vzadu s nim, ale kdyz jsem jela sama tak cca do 1 roku s pekelnou muzikou. totez teda v kocarku
Delší jízdy teda podřizujeme jeho režimu, takže vyjíždíme, když má spát. Spí tak hodinu a půl až dvě (tj. mnohem déle než doma), hodinu až hodinu a půl se nechá ještě zabavit (jezdím s nïm vzadu). Déle než 4 hodiny jsme zatím nejeli. Trochu se cesty vždycky bojím, s řvoucím satanem bych jet nechtěla, ale zatím vždycky jel úplně vzorně. Už docela vnímá večerníčky, tak už možná zařadíme do cestovní výbavy i tablet s pohádkou :)
Jezdím k druhé babičce 400 km a obvykle sama, jen s dětma. Snažila jsem se jezdit na večer, aby usnuli. Ale občas to fakt stálo za to. Nejlepší je, když se dítko vyřve, usne a do minuty člověk vjede do zácpy a zas řev... ![]()
To jsou ti šťastní, co mají režim.
Pro uklidnění rasaNori : auto na naprostou většinu dětí funguje jako uspávadlo. Znám i matky, co v prostřed noci vyrážely objíždět blok (pardon, to asi úplně neuklidní). Systému "někdo s ním musí jet vzadu" bych se bránila, co to jde." Sama bys pak mohla být sakra v úzkých.
Já neřídím, tudíž nehrozí jet někam sama ;)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje