Garfie Jé! To jsem ráda, že nekomu taky přijde tak strašně super jako mě. A taky jsem pro ni zahořela už v dětství.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Jojo, já si taky myslím. Navíc se mi tam ani nechce to je přes celou Prahu a tak, vezmeme něco z naší strany plus centrum. Vezmu je na Vyšehrad, řeknu, tak to je Praha tady a tady a taaamhle a tamhle na tu stranu taky a teď můžeme jet zase domu:D:D
KarjaNa Vyšehradě je hezky :o) Já bych si připravila výklad o českých dějinách a pověstech a děti tím zahltila. Jo a kdyby toužili po nějaké vnitřní aktivitě, můžete zajít (nebo popojet autobusem ;o) na kavčí hory do české televize na dětskou výstavu.
Potrefenáhusa hele mail bez odezvy, internetová diskuze má x desítek v podstatě dost podobných zkušeností. Pak se začly objevovat pochvalné a jeden člověk tam napsal, že je o to poprosili učitelky, ať se přidají do skupiny a napíšou dobrou zkušenost.
Já si našla mail na ministerstvo prace a socialnich veci, kam tyhle detske skupiny spadaji a napisu tam. Pripadne jsem i tady dostala nabidku, ze se ns to podivaji media. Dneska tam jde kamaradka na prohlidku (mel ji tam nastupovat chlapecek, ridila se jen poctem hvezdicek na googlu a to vypada celkem dobre), tak jsem zvedava, jsky pocit si odnese. Syna tam ale uz davat nechce.
A hele ja to moc neschytala, jen se opakovalo, ze je srabacky psat to jako anonym. Ale nic hroznyho.
Karja na sv.martina je na Vyšehradě velkej tradiční lampionovej průvod, ale je to pondělí, měla jsem dojem, ze to letos vyšlo na víkend, tak asi nic
DruIJo, tak Kavčí Hory jsou dobrý nápad;-). Mrknu na to;-).
Karja nebo dole na Výtoni je fajn hřiště a vedle kavárna/zmrzlina
Kdyz se moje mama druhy den uklidnila z emoci toho vystupu pri vyzvednuti dcery ze skolky, rikala mi, ze ji doslo, ze nebreci kvuli ni, ale mozna proto, ze kdyz pro ni prisla, tak si dcera zrovna zacala kreslit obrazek. Mama zaklepala na dvere, nakoukla do tridy a ucitelka se slovy, ze je tu babicka a odchazi, popadla dceru za obe ruce a od toho obrazku ji odtahla do satny. Pak nasledoval ten vystup, kdyz se dcerka trochu uklidnila, tak se museli jeste vracet do tridy pro jeji panenku, kterou si nestihla vzit s sebou...
Dneska rano dostal manzel pri predani dcery vynadano, ze ji davame pozde spat a ona jim tam pak rano breci. Tak jestli maj navod na to, jak vecer dostat vcas do postele dite, co tam u nich hodinu a pul spi a po spani nikdy ani nechodi ven, jen sedi ve tride s jednou starou ucitelkou, co je tam ze zidle komanduje, at se uklidni a nebehaj... potvrzeno vsemi, kdo dcerku odpoledne vyzvednul. Pritom ja nevidim jediny duvod, proc by ted, kdyz neprsi a je odpoledne slunecno a relativne teplo, nemohli behat po zahrade.
Kdyz uz mam srovnani se starou skolkou, tak mam k te nove fakt velke vyhrady a fakt me mrzi, jak to ted je. Ty bonbony denne za odmenu, ze deti spaly, jsou jen spicka ledovce. Ale zase ji nechci zase menit kolektiv a skolku, to uz by na ji bylo asi moc, kdyz si zvykla v nove.
Ale ja treba vubec netusim, kdo jsou dceriny ucitelky, s kym cely den je. Ve stare skolce byla na zacatku roku schuzka pro rodice ve tride, byly pritomny obe ucitelky, a vsechno jsme si rekli a ukazali. Tady byla schuzka na dvacet minut jen s reditelkou.
Zuzuli tusim chodi do nasej skolky. Ja take tie neopravnene vyhrady bud uz pustam druhym uchom von alebo im poviem svoje stanovisko a dovidenia.
Treba to komentovani toho, jak dceru nedavame vcas spat a rano vyvadi, je dalsi velky rozdil mei starou a novou skolkou. Ve stare o neresili, proste brali, ze dcera ma narocna rana. Klidne ji jeste dali polstar na koberec, at se tam nejak v klidku probere, nez bude svacinka. Tady ji hned tahnou za revu do umyvarny umyt ruce a maj kecy.
Tak me napada, ze jak tady MPLee pise o te strasne detske skupine a prekvapeni, ze tam rodice davaji dal deti. Ja taky netusim, co se ve skolce cely den deje. Nevim, jestli miva dcera kazdy den hysterak, kterym evidentne neco kompenzuje (treba proto, ze v housce byl krome sunky i syr, to ji rozbrecelo) a ve stare skolce to nikdy nedelala, proto, ze je tam ted jen neco pres mesic, a nebo proto, ze se tam deje neco, s cim neni v pohode. Ja jsem cely den v praci, jeji ucitelky neznam. Rano ji vodi tatinek a odpoledne jsou vsichni spojeni do jedne tridy, s jednou ucitelkou, co chodi na odpoledni. Ja muzu jen spolehat na to, ze dcera hezky mluvi a snad by nam to rekla.
Zuzuli Myslím, že jestli se do řešení opře tvoje máma plnou vahou vzdělávacího experta, budou ve školce mrkat. Přijde mi hodně dobré, jak situaci nakonec vyhodnotila a že ti v podstatě přiznala chybu.
Karja Ještě byste se mohli posunout na Pankrác do Arkád podívat se do Medúzária. Které je za mne sice hezké, ale ten poměr cena/výkon není nic moc.
Zuzuli Teda, snad měla paní učitelka jenom špatný den :o( A přijde mi to teda divný, chytnout dítě a předat. U nás ve školce vždycky trvali na tom, že si děti před odchodem uklidí to, s čím si zrovna hráli.
Zuzuli mně se vůbec nelíbí, co o té školce píšeš. Bonbóny jsou jedna věc, ale to chování třeba, jak jí vypakovali za babičkou, to je hrozný.
Naše v podstatě stejná sídlištní školka už měla setkání s ředitelkou a třídní schůzky ve třídách a jedno odpolední setkání s dětmi a rodiči, to má každá třída takhle zkraje roku. Odpoledne ven taky už nechodí, aspoň z toho, co vím, syn tam spal asi dvakrát. Když přijdu, normálně čekám než si poklidí hračky, dodělá, co potřebuje... Ředitelka se snaží znát všechny děti jménem a ideálně i přiřadit rodiče. Zrovna teď jsme měli takové malé absolventské setkání na hřišti a ona si pamatovala i třeba desetileté děti. A rozhodně by si nikdy nedovolili mluvit do toho, kdy chodí dítě spát nebo jak ho vychováváme. Spí se teda i u nás.
Vím, že nechceš dceru zase dávat někam jinam, ale asi bych dávala pozor na nějaké výstražné signály.
Asi to není tip pro Karju, ale na šestice je Muzeum MHD. A i když to podle fotek nevypadá, tak většina expozice je v hale a je to tam moc hezký.
Zina ale skoro do ničeho se nedá vejít:( Z toho byli kluci trochu zklamání.
Evaeva to je pravda, asi do dvou-třech to jde, ale nám to až tak nevadilo
žluťásek Karja ještě výroba ručního papiru ze slovního trusu, to byl minule velkej hit
sama bych asi uměla nějaký dodat!
Aranel ups ![]()
Zuzuli podle mě je to celkem běžný ve většině skolek, který nejsou úplně malinky a komunitní, ze přesně nevíš, co se tam děje. U nás ta zpětná vazba taky dost chybí, zvlášť když člověk vyzvedava dite odpoledne, kdy už tam je z ucitelek kdovikdo
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.