Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:20

Pinot Noir chapem tvojmu rozladeniu ale zavidim, ze ta informuju a ze si o tom chcu porozpravat (lepsie jak somarska lavica).

U nas v triede sa uz vraj riesila sikana (nastastie syna sa to netykalo) a dozvedela som sa to cez mamicku, ktora ma dieta v inej triede. 

Offline brrr
12342 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:20

Evaeva eM Expozice u Zlatého prstenu je super. Během povídání se rozvěcujou části Prahy, je tam převlíkání do kostýmů, nějaké středověké hry, atd. Před dvěma roky tam byla naprosto fantastická výstava o Rychlých šípech, takže vystavovat umí.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:35

MPLeeMuzu doporucit knizku o dinosaurech z edice Objevuj s usmevem (nakladatelstvi Pikola) od Emilie Dziubakove. Hodne obrazku, ukoly pro mensi deti (napr. hledat cestu v bludisti), kratke povidani.

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:38

brrr To zní skvěle pro dvě starší holčičky. Dvojčata můžou v mezičase honit holuby po Staroměstském náměstí... :))

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:39

Evaeva my jsme měli na vyzvedávání po oběde 15 minut. Když jsem k tomu měla kojence, tak to bylo občas výživný to stihnout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 13:42

monis

Do DS jsem teda chodila víceméně na přesný čas, ale to bylo hned před barákem a ještě většinou šli rovnou z venku, takže to byla rychlovka. 

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:50

monis u nás je to stejně, ale oni pak nemají kde cekat, když je zbytek tridy v pyžamu a snaží se usnout 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 13:56

Potrefenáhusa u nás usínají až po předávání. Do té doby se převlékají, u menších ještě stihnou pohádku. U vás mají jen jednu třídu?

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:59

Evaeva teď nerozumim, na co se ptáš? No je tam to čtvrthodinovy okno, kdy musis dite vyzvednout, pak už by rusilo. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. října 2024 14:09

Potrefenáhusa u nás je na vyzvednutí po o 20 minut, je to stejné, už se tam převlékají a ukládají, po skončení toho okna pro vyzvednutí už by další manévry rušily ty odpočívající.

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 17. října 2024 14:25

Mrakoplas v septembri si každý chodil po deti ako chcel, od októbra máme, že rodičia max do vestibulu a z družiny v polhodinovych intervaloch podľa toho ako majú v slovnicku napísané alebo má dieťa volacie hodinky a rodič mu zavolá a vychovávateľka to počuje. 

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 17. října 2024 14:31

Ten náš systém po půl hodině mi nijak nevadí, prostě měli napsáno v 16 bez doprovodu, takže před 16 jsem tam byla a dítě bylo vypuštěno. Pokud jsem nebyla, mělo prostě pokyn jít domů, žádná tragédie. Lékaře samozřejmě domluvit lze předem a vyzvednout kdykoliv. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 14:33

Potrefenáhusa jednu místnost teda? U nás spí jakoby za rohem v herně, takže tam už se převlékají. Ti, co jdou domů, si hrají u stolečků v přední části - jídelně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 14:34

JankaM moje dítě zatím samo chodit nechce, ale v tomhle systému bych mu asi psala samostatný odchod a ať čeká před školou. Akorát že já tam chodím v hodinovém rozptylu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 14:49
Reakce na Pinot Noir:

Dostala jsem email od učitelky, že R. v hodinách vyrušuje, baví se s kamarádem (jeho máma tentýž email obdržela taky) a nedává potom pozor. Že si s ním máme promluvit a jestli to nezabere, ráda by se s námi setkala.

Úplně nevím, co si o tom mám myslet. Že dělá bordel a vyrušuje, tomu stoprocentně věřím. Ale co s tím můžeme dělat doma? Můžu mu vyhrožovat nějakým zamezením přístupu k tabletu a hrám, ale jinak jsou naše možnosti, jak ovlivnit, co se děje ve škole jemně řečeno omezené. 

Má navíc zákaz mluvit s tím spolužákem anglicky (on je bilingvní, anglicky mluví jistěji než česky, tak prý aby si procvičoval češtinu - nevím, no, přijde mi, že to jako není úplně problém mého syna, že někdo jiný má problém v češtině a úplně nevidím důvod, proč by si o přestávce nemohli povídat anglicky).

A do třetice mu prý učitelka řekla, že s takovou rýmou by neměl chodit do školy. Rýmu má takovou běžnou, za takových podmínek a s mladším sourozencem ve školce by šel do školy zase až někdy v květnu. 

No, jsem taková rozladěná trochu. 

​Asi bych odepsala to, co píšeš. Že s ním promluvíš, ale těžko to ovlivníš, když tam nejseš. Upřímně vůbec nechápu, o co jde. Není nic jednoduššího než je rozsadit, ne? 

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 17. října 2024 14:56

Pinot Noir ja bych asi za tou ucitelkou rovnou zasla.. nicmene potrebovala bych s sebou nekoho klidnejsiho kdo by me brzdil

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. října 2024 15:00

Evaeva oni spolu vůbec nesedí. Já to tak i napsala, že jsme si s ním promluvili, ale jinak že nemám dění ve škole jak ovlivnit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 15:02

Pinot Noir aha. Tak to potom moc nechápu. Jasně, asi při hodině nesedí pořád v lavici, ale stejně. No je to blbý, tohle je její práce udržet v hodinách klid, Ríša od vás ví, jak se chovat, nějaký vejlupek, co by potřeboval speciální přístup to taky není... 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 17. října 2024 15:51

No tak já nevím, kam je v té Praze vezmu:D Furt chtějí do Prahy, ale nemám napad

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 16:23

Karja to národní tě nezaujalo? Klasika je zemědělské, ale tam je hodně lidí asi pořád. Škoda, že nejezdí lanovka na Petřín, to je hezký výlet. Ale můžeš tam vyjet jinudy a jít do bludiště a na rozhlednu a pak cestou dolů buď rovnou, dole u stanice lanovky je pěkné hřiště. Nebo přes Kinského zahrady, tam je hřišť několik plus ty jezírka s vodopádem a skončíte na andělu.