Dostala jsem email od učitelky, že R. v hodinách vyrušuje, baví se s kamarádem (jeho máma tentýž email obdržela taky) a nedává potom pozor. Že si s ním máme promluvit a jestli to nezabere, ráda by se s námi setkala.
Úplně nevím, co si o tom mám myslet. Že dělá bordel a vyrušuje, tomu stoprocentně věřím. Ale co s tím můžeme dělat doma? Můžu mu vyhrožovat nějakým zamezením přístupu k tabletu a hrám, ale jinak jsou naše možnosti, jak ovlivnit, co se děje ve škole jemně řečeno omezené.
Má navíc zákaz mluvit s tím spolužákem anglicky (on je bilingvní, anglicky mluví jistěji než česky, tak prý aby si procvičoval češtinu - nevím, no, přijde mi, že to jako není úplně problém mého syna, že někdo jiný má problém v češtině a úplně nevidím důvod, proč by si o přestávce nemohli povídat anglicky).
A do třetice mu prý učitelka řekla, že s takovou rýmou by neměl chodit do školy. Rýmu má takovou běžnou, za takových podmínek a s mladším sourozencem ve školce by šel do školy zase až někdy v květnu.
No, jsem taková rozladěná trochu.
Asi bych odepsala to, co píšeš. Že s ním promluvíš, ale těžko to ovlivníš, když tam nejseš. Upřímně vůbec nechápu, o co jde. Není nic jednoduššího než je rozsadit, ne?