Karja do zoo
Vše o těhotenství a dětech
Karja A co už v Praze viděly? Já bych se skoro bála, že když na tom tak trvají, tak mají nějakou bombastickou představu, kterou stejně nedokážeš vyplnit.
Karja toho národního muzea bych se nebála. Byli jsme tam o víkendu a lidi tam byli, ale nebylo to nic hrozného.
Karja Kamkoliv. Pro ne bude nové a zajímavé všechno. Aspoň u nás s dcerou, synovci i neteří to tak bylo. Hrad, Kampa, Petřín, národní muzeum, technické muzeum, metro, vyjížďka na lodi a cestou jsme se zastavovali na hřištích. I když u nás bylo velkých a novych hřišť hodně, bylo to jiné a zajímavé. S dcerou pokaždé do Hamleys, ale to mám dojem, ze už zavřeli.
Pinot Noir Resila bych to jako ty. S tím si musí poradit učitelka. Aspoň teda já bych to očekávala. My jsme měli pokaždé ve slovním hodnocení u dcery, ze hodně mluví, chce o všem diskutovat apod. Od některých to bylo i tak napsané, ze jsem poznala, ze to tomu konkrétnímu učiteli vadí. Ale vždycky to bylo konstatování. Niechtrli po nás, ať to řešíme.
notna místo hamleys je něco jiného v podobném duchu. Jinak je fakt, že u nás by stačilo metro a tramvaj, kdyby to neznali![]()
notna jo, i ta loď je fajn nápad
Karja Tak ten dům U Zlatého prstenu, Karel IV. se jim třeba bude líbit.
Evaeva To metro bereme jako normálni , ale ona je to pro děti docela atrakce. My jsme metrem jezdili, i když to nebylo třeba. Klidne jen par zastávek tam a zase zpátky. Od nás se přijíždí přes Nuselsky most. Tak to byla vždycky atrakce, ze stojíme v zácpě a pod nama jezdí metro. Pak jsme tím metrem jeli v tom mostě. Se synovci a neteří to bylo v klidu, ti jen koukali. Ale s ukecanou dcerou a milionem otázek jsme bavili spolucestující. Venkovani v metru ![]()
Karjajá když byla prvně jako dítě v Praze, bylo to v první třídě, tak jsem byla fascinována metrem a že jede i pod Vltavou. Jsem byla úplně u vytržení, že jsme podjeli řeku
. A pak jezdící schody. Ty sice byli v Prioru i v Ostravě, ale ne tak dlouhé. Takže za mě někam jeďte metrem. Nejdelší schody jsou na nám. Míru, kde je přímo u zastávky nahoře milá kavárna se zmrzlinou
. A od náměstí dolů kousek je Národní muzeum.
Karja A ještě střídání stráží na hradě. To je taky bavilo.
A k historii Prahy je super knížka Obrázky z českých dějin a pověsti. Je to v podstatě komiks a je tam stručně založení Hradu, skok Semika z Vyšehradu, Daliborka, Židovská čtvrť. Já jsem tu knížku před procházkou Prahou s detma četla.
https://www.databazeknih.cz/knihy/obrazky-z-dejin-obrazky-z-ceskych-dejin-a-povesti-147053
notna kluky už to teď tolik nebere, jezdíme teď dost. Ale po covidu to byl velký svátek. Jízda pod Vltavou je teda pořád dobrá. Ovšem na kodaňské metro, které jezdí bez řidiče, vzpomínají pořád ![]()
Karja my jsme teď byli v Muzeu fantastických iluzí, děti 7 a 10 let a strašně si to užili. Jsou to všechno malby na zdech, před kterými se vyfotíš a vypadá to, že třeba letíš na koštěti, padáš do nějaký díry, sedíš na obří židli atd. Je to ve Vodičkově ulici, jak je galerie Myšák, takže bych to pak spojila s dortíkem nebo se zmrzlinou vedle ve Světozoru.
O víkendech jsou teď krásné akce v Botanické zahradě v Troji, dýňové vyrábění, atrakce pro děti, stánky atd. Lidí bude asi hodně, ale venku se to rozprostře.
A kdybyste chtěly vidět největší pražskou atrakci, knižní sloup v Ústřední knihovně, dej vědět. Protáhnu vás mimo frontu, abyste tam nestály hodinu ![]()
Do konce tohoto týdne ještě bude v Národní knihovně Deskohraní, jestli vás hry baví, tak to je hodně skvělá akce.
Evaeva Na metro bez řidiče jsem valila oci taky ![]()
Karja kdy jsou podzimni prazdniny? Myslim, ze uz tenhle tyden otevira v Letnanech Einter wonderland a to by se jim libilo urcite.
MPLee ten týden od 28.10.
Haha, je i v Paříži a já jsem to manželovi nevěřila
pak jsem teda taky zírala. Předtím jsem to zažila jen na nějakém velkém letišti, už nevím kde, jezdil vláček bez řidiče mezi terminály.
Jinak metro jako zážitek pro mimopražské děti můžu potvrdit...a taky tramvaj ![]()
radu nemám, ale připomnělo mi to teď starý vtip:
Poznámka: Váš syn o hodinách vyrušuje a nedává pozor
Odpověď: vás žák si doma odmítá mýt zuby
Pokud si to nevyřeší učitelka v hodině, když se to zrovna děje. těžko to vyřeší ty doma. Ale do školy bych zašla tak jako tak a řekla svoje výhrady osobně. Možná bych to nabídla rovnou jako odpověď na ten email. Osobní setkání s učitelkou přeci není žádný trest nebo eskalace, která přijde na řadu, až když všechno ostatní selže.
Mohučanka v Zurichu je jeden.
continuity no presne
Mohučanka Vůbec ta hromadná doprava je pro některé exotika. Nám došlo u synovce asi až v jeho pěti letech, když jsme se po městě rozhodli naskocit na tramvaj na kousek cesty, ze nikdy nejel hromadnou dopravou. Synovec oči navrch hlavy a nám dospělým to doklaplo, ze on vlastně jede poprvé
Bydleli na větší vesnici, do města jezdili autem. Takže co je autobus, tramvaj samozřejmě věděl, ale nikdy v tom nejel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.