Mrakoplas To je na prd :o( Nám teda v tomhle odklad spíš pomohl, kdyby šla dcera do školy loni, tak už je nejspíš na domácím vzdělávání, protože tu učitelku, co by s největší pravděpodobností schytala, by nedala.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva cvičení pro batolata už tu je! Ale pár nápadů ještě mám
Minimálně bych ráda udělala papíry na lyžařského instruktora...
Pinot Noir mne tiez :( hrozne si vycitam, ze som nakoniec nedala do prihlasky ucitelku, ktora sa mi pozdavala. Ale vravela som si, ze ich aj tak nepoznam a necham to osudu. Blba, blba. Kazdy den si za to nadavam.
continuity dakujem za ucast. Poziadala som ucitelku o konzultacnu hodinu. No s mojou socialnou fobiou mi je zle uz len pri pomysleni, ze tam idem :D
Mrakoplas držím palce. Nedaj sa a neboj sa.
Mrakoplas Držím tobě a tvé sociální fóbii palce, ať to dobře dopadne ![]()
Mrakoplas nepomohlo by ti sepsat si, o čem chceš mluvit? Budu držet palce
Jsem nejaka prepadla, pripadam si hrozne neorganizovane a ze jen tak vlaju. Nekdo tu psal, ze prosvihl nejakou akci se skolkou. To se nam loni stalo taky, ze jsem v pul osme prisla se synem do skolky, kde bylo zhasnuto a zamceno, protoze vsichni odjeli v 7.15 do Zoo, coz nam nejak uniklo. Presne z toho duvodu, ze ty informace jsou rozesete po 3 ruznych nastenkach a nezvladame to sledovat, jak jednou vyzvedavam ja, jednou deda, pak babicka, rano vodi muz, pak jsme doma 3 dny s rymou a pak koukame jak vyorane mysi na zamcena vrata
. Vecery i rana jsou u nas divoka, vecer varim veceri, protoze starsi syn pres den vubec neji, casto mi drhne zasobovani (rozumej prazdna lednice), do toho kontroluju ukoly, nahanim syna k dodelavkam/opravam, casto tu veceri treba spalim nebo nejak zprznim. Vcera byl jeste plac, ze syn nema poradnou masku na dnes do skoly. Rano kauza s maskou pokracovala, muzi s mladsim ujel autobus, tak jsem je hodila ke skolce. Bez mobilu, v kalhotach, do kterych mi mladsi obtiskl ruku od nutelly. Kdyz jsem dojela zpet domu, zjistila jsem, ze odesel do prace s myma klicema a nemuzu se dostat domu. Kdyz jsem to vyresila a konecne se domu dostala, nasla jsem na lince 3x igelitak s lzickou. Synovi davam na svacinu jogurt a on tento tyden uz 2x prisel s tim, ze jsme zapomneli lzicku (ktera byla ale nachystana na krabicce se svacinou) a ze byl o hladu. Tu lzicku jsme pak nikde nenasli, nebyla v aktovce ani zapadla v lednici. No tak ted jsem je nasla vcetne te dnesni. Takova blbost, ale chce se mi brecet.
Gatita Rána jsou zlo
A já jsem zjistila, že když raní rutina neproběhne v klidu a v pohodě, tak dcera pak ve škole chytá hysteráky, tak kvůli tomu vstávám dřív, všechno chystám a jsem celé ráno strašně trpělivá a pak když nechám děti v institucích, tak přijdu domů a prostě zírám do zdi, protože už nemám na nic energii. Já teda nevím jak to budu dělat až začnu pracovat ![]()
DruI já to pořád nechápu, jak to dělají ti pracující
U nás ale odchody v klidu nejsou nikdy, je úplně jedno, kolik máme času, mladší nezačne nic dělat, dokud už všichni nestojí v chodbě obutí ![]()
Gatita tlapkam, rána bývalá strašná i u nás. Byla to vždy loterie, jestli mladší bude brečet a proč. Tak cca 1x týdne se povedlo,že ne.
Zlepší se to, slibuji. Dnes se vypravují sami (a teda už dost let, dva-tri určitě). Nesmím se tam motat, jakkoliv do toho vstupovat, protože to to vždy schytam. Ale to je celkem jednoduchý. ![]()
DruI u nás to bylo jedno. Prostě to mladší dítě je ráno nenalozeny doteď a všichni se jí první půl hodinu klidime z cesty, i o víkendu když vstane v poledne.
Někdy jsem to vybrala, že se neřvalo, ale to byla spíš náhoda, než řízený proces.
Mohučankasvačinu i oblečení taky chystáme večer, ale přimět ty děti, hlavně mladšího, který napůl spí, k nějaké činnosti je náročný. A to já nikam nespěchám, snídám až po jejich odchodu, mimino dtto, ani ho nepřebalím než zmizí
continuity já, když vstanu, když snídají (obvykle je to těsně po), tak je to, jak vzbudit se na srazu zombíků. Všichni mlčí, pomalu žvýkají
Takový klid u jídla je tu jinak nevídaný
Kokoska muz pracuje cca do sedmi. On ma na starost deti rano - snidane, oblikani, skola, skolka, neni to sranda a do prace se nedostane za kuropeni, takze holt pracuje do vecera. Ja vypadnu z domu za tmy, ale zas se vracim tak, abych zvladla v pohode vyzvednout a osefovat ten vecer. I tu svacinu chystame vecer, ale nejak se ted 3x po sobe nezadarilo a je mi to neprijemny. Jako mas pravdu, ze chystat by si to mel uz sam, ale v realu je pro me ted snazsi to nachystat. On nikam poradne nedosahne, musela bych mu to predpripravit, aby si to pak jakoze udelal sam, coz mi prijde jeste rizikovejsi:) Jsou to drobnosti a tas tak nemozni nejsme, ale seslo se toho ted vic a nepripadam si nejlip.
Kokoska Když ona by ze svačiny připravené večer snědla ještě míň než ze svačiny připravené ráno :o) On je hlavně problém, že ji musím pořád kontrolovat, protože je schopná uprostřed činnosti zapomenout, že by se měla obléknout/umýt/nasnídat a začne dělat něco úplně jiného. A úplně nejhorší na tom je, že tohle má po mně, takže já musím v tom udržování pozornosti hlídat nejenom ji, ale i sebe.
Evaeva Mladší se z tohohle důvodu sám neobléká, toho prostě chytím a obléknu já, jinak bychom nejenže nevyrazili v klidu, to už bychom nevyrazili vůbec ;o)
Muslik Ta skolka je totiž hlavně úplně super. Syn tam i dlouho oo ukončení docházky chodil na ty pyzamove noci, mel to hrozne rad. Dcera by ted mela v lednu nastoupit do podobného zařízení tady u nás v novým bydlišti a rozhodne z toho zatím tak pozitivní pocity nemam.
Tam bylo fakt všechno super, až na ten sladkostovy pultík, to byl proste takovej ustřel, ze sem to dodneška nepochopila
jojo, musím říct, že mé nadšení nemizi, naopak, navázali jsme s nimi velmi přátelský kontakt a jsou fakt zlatí, i když se tam teď odehrálo hodně personálních změn, změna ve výsledku není vubec poznat. Ani nevíš, jak si na tebe často vzpomenu a v duchu ti děkuji za ten tip, já vážně nevím jak bych bez toho dnes žila :) (a sladký pultík jsem taky nikdy nepochopila, dceru to naštěstí nechava, stejně jako mě, chladnou).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.