DruI no jo, ale jemu je už pět
Vše o těhotenství a dětech
Dekuju. Nejhorsi je, ze clovek jakoby umi tu situaci vyhodnotit a provest analyzu slabych mist, ale v realu je to k nicemu
.A presne, je v tom spousta emoci, vecer i rano tu nekdo breci, vteka se, pere se, muj mozek to vubec nepobira.
continuity No, moje je po ránu naložená dobře, ale holt ne na to, aby se rychle nasnídala, oblékla a vyrazila do školy :o) Ona i o víkendu vstává brzy, v poklidu si hodinu snídá, trochu si u toho hraje, pak se i sama oblékne, ale to všechno jí jejím tempem zabere dvě hodiny, to by musela ve všední sen vstávat nejpozději v 5:30 :o)
Jak to tak čtu, jsem ráda, že některé problémy se nás netýkají.
. A že moje rozčilování nad tím, že pod odchodu do školy zase zůstalo uprostřed obýváku pyžamo, místo aby bylo složené v košíku na chodbě, je možná kapánek přehnané. ![]()
Evaeva Já se bojím, že ten můj i v pěti bude propagovat, že mami to umí líp a bude vyžadovat asistenci
on v tomhle hřeší na to, že pořád potřebuju, abychom někde byli na čas. Se starší jsem si prostě sedla a klidně těch dvacet minut počkala, než se oblékla sama.
My akosi tiež ráno nestíhame a ja musím byť v škole do 7,30, v pondelok pred 7 a akosi často na môj vkus chodíme autom. Vlani sme krásne stíhali, lebo L.vstaval o pol 6.
Pinot Noir prázdniny jsou právě super, v pyžamu budou až do oběda![]()
DruI jenže on se neoblíkne ani za dvacet minut. Akorát by se pak večer děsně divil, že jsme nebyli venku. Prostě dokud nehartusím, je úplně jedno, kolik má času![]()
Gatita Víš co, ale na druhou stranu, vy toho zvládáte strašně moc o víkendu, všechny ty výlety, akcem minidovolené. Mně takto strávený víkend pryč a kolikrát i jeden denuplně rozesere (pardon) celej ten tejden, jak si to nenadělám, ty nákupy, uklidy, žehlení, organizaci...Takže jako prostě stíháte toho moc, chaos je uměrný k tomu množství:-D
DruI dobehnout po tom silenem ranu do prace je nahodou moc fajn. To zirani do zdi a rozdychavani toho rana zvladnu cestou v metru, v praci si pak s kolegy udelame kafe a postezujem si na desna rana (tri tam mame ctyrlete dcery, takze si fakt rozumime).
chystat treba obleceni den predem nema smysl, protoze mlade je i v tom polospanku jecet, ze ted uz nechce ruzove kalhoty, ale fialove, a chce jine tricko...
Dneska nase mala zase nesla probudit, vcera usla strasne pozde. I pres to hezke pocasi, slunicko a sedmnact stupnu tvrdli ve skolce vevnitr, s ucitelkou, ktera celych dvacet minut, co jsem tam v satne cekala, nez si dite uklidi hracky a pak se oblekne, telefonovala s nejakou kamaradkou a deti si nevsimala. Hlavne, ze dostali lizatko za spani ![]()
Evaeva já jsem v pěti dost často dceru oblékala. Řešila jsem to ve školce, protože ona se odjakživa nechtěla oblékat sama (hysteráky, hroucení a tak) a řekli mi, že některé děti potřebují cítit něco jako "závislost" na rodičích, že nejsou na všechno samy, a vyberou si to oblékání. Doporučili, ať to nechám být a přejde to, a měli pravdu.
Tak to je boží ![]()
Všude je holt něco, no. U nás kromě pyžama v obýváku je to i peřina v obýváku. Starší je na ní fixovaná a používá jí místo županu.
Mohučanka ja do skoly vypravovala sveho o osm let mladsiho bratra. A jeste ve druhe tride jsem ho rano oblekala, jinak do skoly dojdeme nejdriv na velkou prestavku. Tak to ted s vlastnim ditetem po ranu neresim a klidne ji rano svizne obleknu, i kdyz to sama umi dobre. Jen teda ne to rano, kdy nechce vstavat ![]()
Karja to si me asi s nekym pletes
. Minuly vikend jsme tedy zrovna byli dost venku, ale to byly akce pesi vylet z domu po nejblizsim okoli nebo 3 zastavky busem na dyne do botanicke, nic z toho nebylo na cely den. Uvazovali jsme ted o Budapesti, ale jsme jak prejeti, dolecujene virozy a nic jsme neobjednali. Pristi vikend jsem mela jet sama s detmi a se znamymi na hory, ale odrekla jsem ucast, protoze jsem unavena a ten vikend hrozne potrebuji. Presne jak pises. Ne prijet v nedeli vecer s autem pradla a rano bezet do prace. Ale furt tu asi neco pisu, tak vypadame akcne.
Gatita no přesně tak, já jsem samozřejmě měla od večera připravené svačiny a hromádky oblečení, snídal se jogurt, takže příprava 20 vteřin. Ale to je všechno stejně k ničemu, když dítě totálně rozhodí kapka jogurtu na stole.
To rodiče s dětma, které dobrovolně vstávají v šest, nikdy nepochopí. My jsme sovy celá rodina, takže ráno je těžké pro všechny a teď ještě ty nervy, kde to rupne tentokrát.
Obléct se taky nenechala a sedmileté dítě je už příliš velké na to, aby ho člověk řešil nějak násilně.
No přišla jsem do práce většinou úplně vyřízena a i schůzka nad těžkým tematem, ale s dospělými lidmi mi kolikrát přišla jako lázně.
Zuzuli Mohučanka on to dělá i odpoledne a je za tím nedostatek motivace. Když řeknu, že je dole babička, bude tam za minutu včetně čepice, zapnuté bundy a lahve s pitím. Ve školce závodí, jestli se obuje dřív než mimino vyleze schody. Obutý je než zvládne tři. On ani nechce, abysme ho oblékali my, chce dělat tisíc jiných věcí (a tím nemyslím dodělat, začne x nových), nechápe časové souvislosti no.
continuity hahaha, my jsme měli dvoudenní školení, plus pobyt v práci, plus nějakou večeři, hospodu do noci. Pohoda největší, já byla uplně fresh, ještě jsem si dala ráno před školením hodinu a půl po centru pěkně procházku. Udržela jsem pozornost nonstop, prostě energie na nejvyšším levelu, vedle sebe jsem furt slyšela, jak je kdo pomačkanej z předchozího dne:-D No a stačilo mi, že mě nikdo neštval a nikdo po mně nic nechtěl:-D.
Evaeva To je u nás přesný taky, uplně jak to popisuješ s tím oblékáním. U té starší. Ta je schopná si 10 minut oblékat jeden kus oblečení ráno.
Karja ja jsem ted taky uplne v haji. Minuly tyden to bylo, he jsem byla nemocna, streda desna sluzba, ctvrtek jsem si nechala dite doma a balila nas na deset dni. Protoze v patek po praci jsme s muzem kazdy svym autem rozvezli psy a dite babickam na chaty, ja u nasich nechala auto a veci na tyden do Prahy. Muz me vyzvedl i s mou krosnou na dva dny do Krkonos (vocher od Vanoc). V nedeli zase pro auto, dite a psa a do Prahy. Vybalit, v pondeli po obede do druhe prace az do utery odpoledne, ten den jeste lekar a divadlo (opet vocher). A dneska nebo rano zase domu, kde me ceka totalni vybuch, protoze tam byl muz sam. Jo a takhle fungujeme relativne casto. Mam porad sbalene nejake zavazadlo. Tak si asi umite predstavit, ze u nas rutina neexistuje
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.