continuity hej je to totalny rozdiel. Ja mam kusy totalne odlisne. Mladsi vstava uplne v pohode, dakedy uz otravuje pred budikom. Okrem obcasneho zaseku sa rano naje, prezlecie..Zato starsi je cely ja, z postele ho taham hodinu, kazda cinnost trva veky, meltdownov niekolko (blbe gate, studene tricko, kefka na zuby ma moc stetin atd). Mam rano problem sama so sebou a moja trpezlivost k tomuto je dost biedna, aj napriek tomu, ze ho plne chapem.
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas já mladšímu taky tak rozumím, my všichni teda
Starší už vstává v pohodě, už totiž nepotřebuje tolik spát, ale do postele chodí spolu. Mladší taky snad bude do školy vstávat líp. Pokud jim zase neposuneme večerku![]()
Já jsem ráda, že až půjde mimino do normální školky na každý den, kluci už budou do školy chodit nejspíš sami a bude stačit je vystrčit před byt. A na koloběžce tam budou co by dup, je to pořád z kopce.
continuity hej je to totalny rozdiel. Ja mam kusy totalne odlisne. Mladsi vstava uplne v pohode, dakedy uz otravuje pred budikom. Okrem obcasneho zaseku sa rano naje, prezlecie..Zato starsi je cely ja, z postele ho taham hodinu, kazda cinnost trva veky, meltdownov niekolko (blbe gate, studene tricko, kefka na zuby ma moc stetin atd). Mam rano problem sama so sebou a moja trpezlivost k tomuto je dost biedna, aj napriek tomu, ze ho plne chapem.
ponožky lepí, nebo jsou uvnitř divný, mikina má moc dlouhý rukávy, ...řeknu 5x, ať si jde čistit zuby a najdu ho, jak si pouští vodu do ruky, nebo leží v pokojíčku a kouká do stropu, nebo... Tenhle týden si jedno dítě ráno obulo ploutve, který se od večera sušily a druhý mu do každý zepředu strčilo dřevenej meč, takže nešly sundat. ![]()
To rodiče s dětma, které dobrovolně vstávají v šest, nikdy nepochopí. My jsme sovy celá rodina, takže ráno je těžké pro všechny a teď ještě ty nervy, kde to rupne tentokrát.
jo, to je dost presny. Ja dneska rano po zazvoneni budiku jeste lezela v posteli a rikala si, ze se na vsechno vykaslu, poslu zpravu do prace a do skolky a proste spim dal... tak se pak nedivim, ze to dite, ktere v sobe jeste nema ten pocit povinnosti, ze se musi nekam dostavit na cas, rano proste jen rve, ze se nechce oblekat a nekam jit, ale chce spinkat. Ja mam chut rvat taky ![]()
DruI jenže on se neoblíkne ani za dvacet minut. Akorát by se pak večer děsně divil, že jsme nebyli venku. Prostě dokud nehartusím, je úplně jedno, kolik má času
Teď přesně popisuješ mýho syna. Ráno budím, na přípravu máme hodinu. Musíme teda ještě zacvičit před odchodem, to je na 5 minut, jenže pokud u toho musím přerušit 10 dalších činností, který právě teď nutně potřebuje dělat a dalších 17 konverzací, u kterých samozřejmě přestává dělat to, co zrovna dělal, tak to pak trvá i čtvrt hodiny. Často si vzpomenu na tu tyranosauří matku od Pinot Noir ![]()
(Ale jako lituju. Ty už máš ty děti přecejen trošku větší, to už by jeden čekal víc spolupráce)
ponožky lepí, nebo jsou uvnitř divný, mikina má moc dlouhý rukávy, ...řeknu 5x, ať si jde čistit zuby a najdu ho, jak si pouští vodu do ruky, nebo leží v pokojíčku a kouká do stropu, nebo... Tenhle týden si jedno dítě ráno obulo ploutve, který se od večera sušily a druhý mu do každý zepředu strčilo dřevenej meč, takže nešly sundat.
Promiň, ale ta představa ploutví mě upřímně rozesmála![]()
Tabea
promin
Tabea Takže jako chceš říct, že s věkem to lepší nebude? Já to tušila! ![]()
Tabea
prepac, ze sa smejem. Ale to je chapavy smiech!
Prosim vás, chtěla jsem dětem koupit knihy o Mumíncích ale sama jsem je nečetla a mám v tom poněkud hokej. Chápu správně, že ty díly na sebe navazují? Dočetla jsem se, že první díl je Cesta za tatínkem, ale ten se nedá nikde koupit...je to nutné číst podle pořadí?
Já mám pár knih, ani nevím, jak jdou za sebou vlastně. A tu cestu za tatínkem bych vynechala klidně uplně. Mně to přijde i takový hrozně pochmurný zrovna tento díl s tímto tematem:-D.
Jo hele, tak my ted s holkama asi potřetí čteme čarodějův klobouk a přijde mi to fajn, že to má začátek jak od nuly, i pěknej konec, nemám pocit, že by to navazovalo:-D. Ani když jsem to četla jako dítě tak jsem nevěděla, že to na sebe navazujeme, podle mě je to tak jako umělě vytvořené to navazování.-)
monis Není to nutné číst podle pořadí. Zrovna mám pocit, že Cestou za tatínkem bych nezačínala. Zkus spíš Bláznivé léto, nebo Čarodějův klobouk. A teda ne každému dítěti tenhle styl vyprávění sedne.
DruI ale bude, jenomže to musíš nechat zcela na ně. U nás je ta starší víc odpovědná a taky potřebuje obecně méně spát, tak to nějak utáhla i se ségrou.
A teď je ten stav, jak jsem popisovala, nesmí se na ně moc (spíš vůbec) mluvit, protože to dostanu okamžitě sežrat, že vůbec netuším, jak tahle rodina funguje a oni to takto dělají atd. atd. No tak to jim ráda splním. ![]()
continuity no jo, ale ty je máš zase o kus větší než Tabea Taky jsem doufala, že to bude spíš ve věku jejich dětí
DruI
monis Začněte Čarodějovým kloboukem, pak klidně Bláznivé léto, Kometa a Čarovná zima, na pořadí nesejde. Ty další knihy mi přijdou spíš pro puberťáky a dospělé (ale asi je neznám úplně všechny, ať nedělám moc chytrou...)
monis Jo a pak jsou ještě komiksy, ty jsou spíš pro dospělé.
continuity Tak já nepřestanu doufat ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.