Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Sweet Potato
40403 příspěvků moje polička 24. října 2024 09:57

Pinot Noir letfenixa 

Raduju se s vámi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 10:00

Sweet Potato 3x díky!

Offline Aranel
6616 příspěvků moje polička 24. října 2024 10:14

Pinot Noir letfenixa To je tak super číst.

Evaeva Jako ty furt píšeš "mimino", a přitom takovej chlapák! Všechno nejlepší!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2024 10:20

Aranel díky 

Online Kokoska
34987 příspěvků moje polička 24. října 2024 10:28

Pinot Noir to jsou úžasné pokroky! Když jsi psala, jak ve školce začínal, nevěřila jsem, že to vůbec dáte. Jak je vidět, i ten kolektiv mu prospívá, a on teda hodně rychle dozrává.

Online Kokoska
34987 příspěvků moje polička 24. října 2024 10:29

letfenixa to je taky úžasné, jak se to dítě mění a zapojuje! Asi má všechno svůj čas.

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 24. října 2024 10:34

Pinot Noir

To se krásně čte, že bude Viktor bedna, je mi jasné už dlouho. Právě tyhle děti nadané na matematiku a přírodní vědy obecně se tak projevují, že hodně rychle chápou čas a prostor a souvislosti. 

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 24. října 2024 10:36

Kokoska jo, psychiatrička říkala, že tenhle rychlý vývoj je hlavní důvod, proč mu diagnózu autismu nepřiznat, ačkoliv teď v ní vlastně jednou nohou stojí. Že to fakt ukazuje na opoždění vývoje, nikoliv definitivní poruchu. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 24. října 2024 10:55

Pinot Noir Z těch pokroků mám velkou radost!

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 24. října 2024 11:18

continuity To je zajímavý, co píšeš, protože na synovi to teď taky vidím. A to se často vyjadřuje tak, že občas pochybuju o intelektu (ne reálně, ale ptá se úplně absurdně apod., neumím to teď dobře vyjádřit), ale tyhle schopnosti má, ohromně ho zajímají hodiny, pozná kolik je a včera jsem zjistila, že pozná čísla i jiný čísla než do 12, typicky čísla tramvají.

Online Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 24. října 2024 11:19

Pinot Noir to je uzasny

Zrovna dneska jsem poslouchala v Houpackach radia Wave rozhovor s rodici chlapecka s vyvojovou dysfazii a vzpomnela si na vas.

Online Kokoska
34987 příspěvků moje polička 24. října 2024 11:21
Offline Myrtila
5339 příspěvků moje polička 24. října 2024 11:29

Pinot Noir Teda, budu se opakovat po ostatních, ale fakt se to moc hezky čte, gratuluju k takovým pokrokům!

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 24. října 2024 11:43

Len to je takové obvyklé, že lidi hodnotíme podle jazykových schopností. Jenže speciálně ti lidi nadaní směrem k matematice ( v kombinaci s prostorovým vnímáním - nemusí to být nutně spojené) to mají fakt jinak. Oni ty čísla vidí, zato nevidí, jaké i/y má být ve slově. 

Připrav se teda na to, že na ZŠ to budete mít těžší, čistě proto, že se na tu češtinu klade hrozný důraz. Ještě si dobře pamatuji, jak jsem si tady zoufala nad vyjmenovanými slovy ve třetí třídě a dostalo se mi útěchy: no, tak se smiř s tím, že bude třeba kadeřnice, to je taky hezká práce. A to mluvila dobře, jen ji nešel a nejde pravopis. 

Já jsem z matiky bývala dobrá, ale co předvádí ona, na to jen čumím. Takže hlavně pevné nervy s těmahle dětma. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 24. října 2024 18:40

continuity A to já bych řekla, že určitý nadání pro češtinu má, dělá různý slovní hříčky a tak. A když mu vydrží láska ke knížkám, tak se naučí i pravopis. Muž to měl zrovna tak. Ale spíš má fakt hodně netypický myšlení, což hodně razí a je to vidět, hlavně v porovnání s vrstevníkama. A když se k tomu přidá sociální nezralost, tak je to dost výrazný. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 24. října 2024 18:52

eM v klubovně sportovní haly, ddm má hodně svých aktivit a nemělo volnou učebnu. Jsi někde tady poblíž? Pošlu kdyžtak víc info

Offline continuity
43140 příspěvků moje polička 24. října 2024 19:04

Len moje dítě čte tempem knížka týdne, někdy víc. Na pravopis to vliv nemá veškerý žádný. (Teda možná by psala ještě hůř, což se pravda těžko představuje).

Online Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. října 2024 19:36

Len myslim, ze je jeste brzy mit strach z vysledku v cestine... a jak rikas, jestli synovi vydrzi laska ke knizkam, hodne toho nakouka a muze mu to jit dost samo. Muj starsi syn ma myslim celkem nadani na matiku, vzdy si rozumel s cisly, pocty, dobre se orientuje v prostoru atd., ale nema moc velkou slovni zasobu, cteni nesnasi, nema vyridilku a nema moc cit pro jazyk - treba nevi, jestli se ve slove strach pise h nebo ch, protoze "bez strahu" mu zni lip nez "bez strachu"... presto miva prace z cestiny vetsinou za jedna, protoze ucitelka jim vylozi pravidla a on nejak jede podle nich jako podle vzorecku z matiky. Tak neboj, mozna vubec nebudete v tomto mit zadny problem...

Offline Makara
3651 příspěvků moje polička 24. října 2024 19:44

Pinot Noir letfenixa super zprávy! 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 24. října 2024 19:52

MPLee To bohužel nejsem :), jen jsem se tak zvědavě ptala, kam se jste se vrtli.